Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem akarok velük karácsonyozni...

Nem akarok velük karácsonyozni, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Lehet, gyerekesnek hangzik a kérdésem, de elegem van. Minden éven nálunk tartjuk a karácsonyt, és az összes rokon jön. Most ez kibővült még az unokatesóim párjaival, akiket nem is ismerek. Nekem nincs kedvem idegenekkel karácsonyozni. Mindemellett nagyon nagyon sok pénz minden éven a menü, ez éven meg még több lesz. Na most én nem fogok hisztizni. A szüleimnek sem tetszik a dolog, semmi kedvük megint megrendezni a karácsonyt, de belemennek a béke kedvéért. Az ő házuk, ő döntésük. Viszont én ebben nem akarok részt venni. Ezért szépen beírattam magamat dolgozni. Ezzel jót is teszek, mert így akinek kisgyereke van otthon maradhat. Illetve pótlékot is kapok. Szüleim viszont teljesen kiakadtak, hogy legalább egy napot legyek itthon. De egyszerűen egy apró sejtem nem kívánja ezt az egészet. Nem akarok olyanokkal ünnepelni akiket nem ismerek, felvenni az ál mosolyt stb. Más is van ezzel így, vagy csak én vagyok ilyen pöcs?
2022. nov. 1. 10:41
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
86%

Ha nem akarsz, akkor nem veszel részt a családi karácsonyozásban és kész. Nem kötelességed.

Én sem járnék össze olyan rokonokkal "a béke kedvéért", akikhez gyakorlatilag semmi közöm nincs. Nem lenne semmi értelme.

2022. nov. 1. 22:05
 42/54 anonim ***** válasza:
80%
Megmondod hogy idén nem lesz ilyen aztán kész, lehet kegyetlennek hangzik de a legegyszerübb.
2022. nov. 1. 22:05
 43/54 anonim ***** válasza:
100%

40 fős összejövetel??

Szép nagy házatok vagy lakásotok lehet, hallod!

2022. nov. 1. 22:49
 44/54 anonim ***** válasza:
100%
Én azt mondanám a szülőknek, hogy soha nem fogok velük karácsonyozni, ha mindig lakodalmat tartanak. Vagy az ingyenélőkkel karácsonyoznak, vagy mi hárman együtt.
2022. nov. 2. 05:59
 45/54 anonim ***** válasza:
100%

40 fő???? Ha paprikás krumplit kapnak csak csapvízzel, az is alsó hangon 50 ezer forint???? Egy 2 fogásos karácsonyi vacsora némi süteménnyel és italokkal minimum 150 ezer forint ennyi emberre (és akkor még extra kaja se volt), nem mellesleg 4 napnyi főzés meg kb ennyi utólagos takarítás is.

Kérdező, komolyan ezt elvárnák a rokonok???? Milyen bunkó rokonság ez? Tessék a sarkatokra állni ès mindenkit értesíteni, hogy csak akkor tudtok vendéglátni mindenkit, ha beszàllnak a költségekbe és a munkába! Ne hagyjátok már, hogy lábtörlőnek nézzenek titeket!

2022. nov. 2. 07:50
 46/54 anonim ***** válasza:
100%

Hogy a bánatba jön ki a 40 fő?

Mindenkinek 10 gyereke van párral?

2022. nov. 2. 10:50
 47/54 anonim ***** válasza:
0%
Mit tegyél? Csak én nem értem? Beírattad magad dolgozni, már megvan a megoldás. A többi nem ide tartozik. Csak amint látható 50+ válaszon keresztül szeretnek vekengeni a semmin az emberek.
2022. nov. 2. 10:53
 48/54 anonim ***** válasza:
100%

46

Ha mondjuk mindkét szülőjének van 3-3 testvére (párral), és mindnek van 2 felnőtt gyereke párral, akkor kijöhet.

2022. nov. 2. 11:00
 49/54 anonim ***** válasza:
100%

Minden éven nálunk tartjuk a karácsonyt - az első év után megmondtam volna, hogy oké, akkor rotálódunk.

Minden évben más lát vendégül mindenkit. Ha ez nem felel meg nekik, akkor ennyi volt, de ide nem jönnek.

Nálunk is a közös karácsonyozás azzal telt, hogy előző két nap már a konyhában álltunk, hogy 25 embernek legyen elég kaja, és utána még este 11-kor is romokat takarítottunk el.

Tinédszerként megmondtam, hogy én ezt a saját háztartásomban soha. És nem csinálom.

A vendégek száma max 5-6, mert 7-8 emberre még hajlandó vagyok főzni. Többre nem.

2022. nov. 2. 11:02
 50/54 anonim ***** válasza:
100%
Plusz ez rettentően sok pénz - persze nem a rokonoknak :D, ők ingyen zabálnak.
2022. nov. 2. 11:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!