Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem akarok velük karácsonyozni...

Nem akarok velük karácsonyozni, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Lehet, gyerekesnek hangzik a kérdésem, de elegem van. Minden éven nálunk tartjuk a karácsonyt, és az összes rokon jön. Most ez kibővült még az unokatesóim párjaival, akiket nem is ismerek. Nekem nincs kedvem idegenekkel karácsonyozni. Mindemellett nagyon nagyon sok pénz minden éven a menü, ez éven meg még több lesz. Na most én nem fogok hisztizni. A szüleimnek sem tetszik a dolog, semmi kedvük megint megrendezni a karácsonyt, de belemennek a béke kedvéért. Az ő házuk, ő döntésük. Viszont én ebben nem akarok részt venni. Ezért szépen beírattam magamat dolgozni. Ezzel jót is teszek, mert így akinek kisgyereke van otthon maradhat. Illetve pótlékot is kapok. Szüleim viszont teljesen kiakadtak, hogy legalább egy napot legyek itthon. De egyszerűen egy apró sejtem nem kívánja ezt az egészet. Nem akarok olyanokkal ünnepelni akiket nem ismerek, felvenni az ál mosolyt stb. Más is van ezzel így, vagy csak én vagyok ilyen pöcs?
2022. nov. 1. 10:41
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
75%

"Azt kijelenthetem, hogy nehezebb kenne az itthoniak élete nélkülem, mint velem ha az anyagiakat nézzük."

Azért feltételezem, hogy a te életed is nehezebb lenne nélkülük, ha albérletben kéne megélned egyedül a jövedelmedből.

(Ne értsd félre, ezt egyáltalán nem kritikaként írtam, csak egy semleges észrevételként.)

Ha a szüleid valamit nem szívesen tesznek, de belemennek megfelelési kényszerből, vagy azért, mert nem tanulták meg meghúzni a saját határaikat és ezt mások felé normális hangnemben kommunikálni, azzal te nem tudsz mit tenni.

Neked meg jogod van a saját érzéseidhez, és ha így érzel a nagy karácsonyi családi összejövetellel kapcsolatban, ahogy leírtad, akkor szerintem érthető a döntésed, hogy inkább dolgozol az ünnepek alatt.

A helyedben innentől lezártnak tekinteném a kérdést, és nem hagynék magamban bűntudatot kelteni.

2022. nov. 1. 13:01
 22/54 A kérdező kommentje:

"Azért feltételezem, hogy a te életed is nehezebb lenne nélkülük, ha albérletben kéne megélned egyedül a jövedelmedből."

Ez teljesen igaz, kitudnám hozni a fizetésemből (rengeteget dolgozom, de viszonylag jó fizut kapok), de egyszerűbb és praktikusabb így mindegyikünknek. Bár néha elbizonytalanodom,de ez már más téma.

2022. nov. 1. 13:08
 23/54 anonim ***** válasza:
97%

Beszélned kellene a szüleiddel, hogy pont most jött el az ideje, hogy ebből gond nélkül ki lehessen farolni. Lehet hivatkozni az egyre növekvő inflációra, a megnövekedett rezsiszámlákra, az általános depresszív hangulatra az előző kettő felsorolt miatt és ezért sajnos idén már nem tudják vállalni az össznépi karácsony lebonyolítását.

Különösen, mivel ezt írod:

"A szüleimnek sem tetszik a dolog, semmi kedvük megint megrendezni a karácsonyt, de belemennek a béke kedvéért."

Milyen béke kedvéért?

Megharagszik a retyerutya, ha idén megszűnik az ingyen tarha?

Ha ilyen primitív emberek, akkor külön nyereség, ha megszabadultok tőlük!

Vagy például mi van, ha ti el akarnátok utazni karácsonykor pihenni valahova? Azt sem lehetne, a rokonság miatt? Az ész megáll!

Mellesleg nem is értem, hogy ez eddig is hogy működhetett így nálatok?

Sok helyen van nagy családi karácsony, de ott összehordják az ételeket-italokat, nem pedig egy valakit terhel az összes kiadás, miközben még a nyelvén is tapos, hogy 20 embert pazarul megvendégeljen!

2022. nov. 1. 13:21
 24/54 anonim ***** válasza:
98%

"de belemennek a béke kedvéért"

. Én ezt sosem értettem.

Akkor most gyakorlatilag kizsarolja a rokonság a karácsonyt? Csak azért csinálják, hogy nagyobb baj ne legyen? A védelmi pénz működik hasonló elven.

A más: olyan nincs, hogy lelki béke?

2022. nov. 1. 13:26
 25/54 A kérdező kommentje:
Igen. Engem tényleg elszomorít ez az egész. Az érzelmeimtől függetlenül komolyan nem értem miért adnak ki pénzt erre. Amikor annyi minden másra kellene... Nem vagyok egy anyagias ember, ami kell megveszem. De most pont arról van szó, hogy nem azt vesszük ami kellene, hanem ilyen hülyeségekre hajintjuk ki a pénzt. Akkor tök jó, hogy ez csak nálunk divat, bár valahol gondoltam is.
2022. nov. 1. 13:28
 26/54 anonim ***** válasza:
89%

Azért én a helyedben mielőtt beírattam volna magam 2-3 napra (szenteste+2 nap karácsony?) átbeszéltem volna a szülőkkel a dolgot, mert hátha fontosabb nekik a gyerekük, mint cvancig rokon az ismeretlen párjával.

Sőt, még vállaltam volna azt is, hogy én kiértesítek mindenkit, hogy ezentúl maguk oldják meg az ünnepet, van idejük erre rákészülni.

Ez nem azt jelenti, hogy a szülők nem találkozhatnak velük karácsony alatt, nálatok vagy náluk egy italra vagy sütire, de ez a tömegetetés már nem vállalható be részetekről.

2022. nov. 1. 13:33
 27/54 anonim ***** válasza:
88%
Az ilyen emberek mint a Kérdező szülei vesznek aztán fel Provident kölcsönt karácsonyra. Amit aztán a következő karácsonyig fizetnek, amikor is felveszik az újabbat, mert nem tudnak nemet mondani és ragaszkodnak erőn felül a látszathoz és mindenkinek meg akarnak felelni, még ha ennek az is az ára, hogy jó bolond fejős tehénnek nézik őket. SOHA-SOHA nem írok ilyet, de most kénytelen vagyok kivételt tenni, mert ez a tökéletes példa a rongyrázó proli mentalitásra.
2022. nov. 1. 13:41
 28/54 anonim ***** válasza:
12%

Engem a „Na most én nem fogok hisztizni” rész fogott meg leginkább. Azóta folyamatosan hisztizel.

Ráadásul a kérdésed is értelmetlen, mivel már leírtad, hogy mit fogsz tenni.

És teljesen jól csinálod, csöves rokonjait mindenki utálja. Legjobb, ha elköltözöl.

2022. nov. 1. 13:50
 29/54 anonim ***** válasza:
86%
ez nem rongyrázó proli szerintem. egyszerűen nehéz elengedni a megszokott dolgokat.
2022. nov. 1. 13:53
 30/54 A kérdező kommentje:
Igen utolsó, elsősorban erről van szó. Amúgy tényleg hisztizek itt az oldalon, de amúgy előttük nem. Én nem akarok veszekedést, mert mindig úgy néznek rám mint egy ostoba gyerekre aki nem tudja mit beszél, meg aki mindent felfúj. Csak mondjuk a mosógépünk ma holnap elromlik, én pl. arra rakom a pénzt félre, hogy tavasszal megtudjam venni. Amúgy azért is tettem fel a kérdést is, mert érdekelt mások hogyan látják, vagy, hogy ez másoknál is divat-e.
2022. nov. 1. 13:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!