Nem akarok velük karácsonyozni, mit tegyek?
"Azt kijelenthetem, hogy nehezebb kenne az itthoniak élete nélkülem, mint velem ha az anyagiakat nézzük."
Azért feltételezem, hogy a te életed is nehezebb lenne nélkülük, ha albérletben kéne megélned egyedül a jövedelmedből.
(Ne értsd félre, ezt egyáltalán nem kritikaként írtam, csak egy semleges észrevételként.)
Ha a szüleid valamit nem szívesen tesznek, de belemennek megfelelési kényszerből, vagy azért, mert nem tanulták meg meghúzni a saját határaikat és ezt mások felé normális hangnemben kommunikálni, azzal te nem tudsz mit tenni.
Neked meg jogod van a saját érzéseidhez, és ha így érzel a nagy karácsonyi családi összejövetellel kapcsolatban, ahogy leírtad, akkor szerintem érthető a döntésed, hogy inkább dolgozol az ünnepek alatt.
A helyedben innentől lezártnak tekinteném a kérdést, és nem hagynék magamban bűntudatot kelteni.
"Azért feltételezem, hogy a te életed is nehezebb lenne nélkülük, ha albérletben kéne megélned egyedül a jövedelmedből."
Ez teljesen igaz, kitudnám hozni a fizetésemből (rengeteget dolgozom, de viszonylag jó fizut kapok), de egyszerűbb és praktikusabb így mindegyikünknek. Bár néha elbizonytalanodom,de ez már más téma.
Beszélned kellene a szüleiddel, hogy pont most jött el az ideje, hogy ebből gond nélkül ki lehessen farolni. Lehet hivatkozni az egyre növekvő inflációra, a megnövekedett rezsiszámlákra, az általános depresszív hangulatra az előző kettő felsorolt miatt és ezért sajnos idén már nem tudják vállalni az össznépi karácsony lebonyolítását.
Különösen, mivel ezt írod:
"A szüleimnek sem tetszik a dolog, semmi kedvük megint megrendezni a karácsonyt, de belemennek a béke kedvéért."
Milyen béke kedvéért?
Megharagszik a retyerutya, ha idén megszűnik az ingyen tarha?
Ha ilyen primitív emberek, akkor külön nyereség, ha megszabadultok tőlük!
Vagy például mi van, ha ti el akarnátok utazni karácsonykor pihenni valahova? Azt sem lehetne, a rokonság miatt? Az ész megáll!
Mellesleg nem is értem, hogy ez eddig is hogy működhetett így nálatok?
Sok helyen van nagy családi karácsony, de ott összehordják az ételeket-italokat, nem pedig egy valakit terhel az összes kiadás, miközben még a nyelvén is tapos, hogy 20 embert pazarul megvendégeljen!
"de belemennek a béke kedvéért"
. Én ezt sosem értettem.
Akkor most gyakorlatilag kizsarolja a rokonság a karácsonyt? Csak azért csinálják, hogy nagyobb baj ne legyen? A védelmi pénz működik hasonló elven.
A más: olyan nincs, hogy lelki béke?
Azért én a helyedben mielőtt beírattam volna magam 2-3 napra (szenteste+2 nap karácsony?) átbeszéltem volna a szülőkkel a dolgot, mert hátha fontosabb nekik a gyerekük, mint cvancig rokon az ismeretlen párjával.
Sőt, még vállaltam volna azt is, hogy én kiértesítek mindenkit, hogy ezentúl maguk oldják meg az ünnepet, van idejük erre rákészülni.
Ez nem azt jelenti, hogy a szülők nem találkozhatnak velük karácsony alatt, nálatok vagy náluk egy italra vagy sütire, de ez a tömegetetés már nem vállalható be részetekről.
Engem a „Na most én nem fogok hisztizni” rész fogott meg leginkább. Azóta folyamatosan hisztizel.
Ráadásul a kérdésed is értelmetlen, mivel már leírtad, hogy mit fogsz tenni.
És teljesen jól csinálod, csöves rokonjait mindenki utálja. Legjobb, ha elköltözöl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!