Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem akarok velük karácsonyozni...

Nem akarok velük karácsonyozni, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Lehet, gyerekesnek hangzik a kérdésem, de elegem van. Minden éven nálunk tartjuk a karácsonyt, és az összes rokon jön. Most ez kibővült még az unokatesóim párjaival, akiket nem is ismerek. Nekem nincs kedvem idegenekkel karácsonyozni. Mindemellett nagyon nagyon sok pénz minden éven a menü, ez éven meg még több lesz. Na most én nem fogok hisztizni. A szüleimnek sem tetszik a dolog, semmi kedvük megint megrendezni a karácsonyt, de belemennek a béke kedvéért. Az ő házuk, ő döntésük. Viszont én ebben nem akarok részt venni. Ezért szépen beírattam magamat dolgozni. Ezzel jót is teszek, mert így akinek kisgyereke van otthon maradhat. Illetve pótlékot is kapok. Szüleim viszont teljesen kiakadtak, hogy legalább egy napot legyek itthon. De egyszerűen egy apró sejtem nem kívánja ezt az egészet. Nem akarok olyanokkal ünnepelni akiket nem ismerek, felvenni az ál mosolyt stb. Más is van ezzel így, vagy csak én vagyok ilyen pöcs?
2022. nov. 1. 10:41
1 2 3 4 5 6
 11/54 A kérdező kommentje:
Amúgy antiszociális is vagyok, illetve igenis elég sok pénzt adok az ilyen eseményekbe meg úgy mindenbe. Nem mamahotelként tekintek az otthonomra, bár nem vagyok már 18 éves. Azt kijelenthetem, hogy nehezebb kenne az itthoniak élete nélkülem, mint velem ha az anyagiakat nézzük. Amivel nekem tökre semmi bajom nincs, szívesen segítek. Viszont úgy érzem a jelenlegi helyzetben semmi pénzt nem akarok másokra feleslegesen kiadni. Nem tetszik a lakodalom tartás karácsonyra. Tudom, hogy a vége majd nyivákolás lesz, hogy "jaj nem maradt egy forintom se". A szüleim azt hiszik van pénzük, de amúgy nincs...
2022. nov. 1. 11:58
 12/54 Metionin ***** válasza:
90%
Szíved joga, ha a szüleid szopatni akarják magukat, csak mert jaj mi lesz ha nem, akkor egészségükre.
2022. nov. 1. 12:03
 13/54 anonim ***** válasza:
100%
Jól döntöttél szerintem.
2022. nov. 1. 12:14
 14/54 anonim ***** válasza:
15%

" A szüleim azt hiszik van pénzük, de amúgy nincs..."

Tehát a szüleid értelmi fogyatékosak és te vagy a gondnokuk?

2022. nov. 1. 12:18
 15/54 anonim ***** válasza:
96%

Ha a szüleidnek is teher ez, akkor beszélj velük hogy ne mindig ti legyetek a lúzer rokon akin élősködnek a parazita rokonok karácsonykor.

Ha a szüleid viszont örömmel várják őket akkor hagyd rájuk.

A legtöbb amit tehetsz hogy visdzavonulsz és nem veszel részt ebben az egészben. Ehhez szíved joga, nem kell jópofizni velük ha nem akarsz.

2022. nov. 1. 12:26
 16/54 A kérdező kommentje:
Nem, viszont a pénzt nagyon rosszul kezelik. A rokonokat sem értem, hogy minek jönnek amikor állandóan azon nyígnak ők is, hogy milyen sokba van az étel. Illetve már pár éve mi tartjuk az ünnepeket. Ők miért nem? Meg ezt a felesleges ajándékozást is annyira unom. Pláne ott szakadt el bennem valami, amikor következő éven ugyanazt kaptam vissza amit adtam. Én ennek így nem látom értelmét és idegesít a dolog. Meg most pláne az anyagiak miatt zavar. A szüleim van, hogy tőlem kérnek kölcsön amit én sosem kérek vissza. Most is "tartoznak". Bár én ezt nem is tekintem kölcsönnek. Felneveltek, szeretem őket, nem érdekel komolyan. De miért kell hacacárét rendezni ilyen körülmények között. Na mindegy nyilván kicsit megnyugszik az ember,ha kiírja magából ☹️ köszönöm szépen a válaszokat. Jól esett kiírni magamból.
2022. nov. 1. 12:28
 17/54 anonim ***** válasza:
79%

Ezt anyáddal is közölted? Azt h " bocsi de én dolgozok így én nem eszek ezekből a kajákból ezért az én részet nem adom bele, amennyiben te finanszírozod magad akkor oké,de én nem adok bele egy petákot se"

Elhangzott??

2022. nov. 1. 12:28
 18/54 anonim ***** válasza:
94%
szerintem beszélhetsz is velük.nálunk pl. ha ilyen nagycsaládos buli van, akkor előre megbeszéljük, hogy ki mit hoz. senki nem várja el, hogy mindent egy család fizessen. ezt sértődés nélkül be lehet vezetni.
2022. nov. 1. 12:31
 19/54 anonim ***** válasza:
98%

Szerintem nem vagy pöcs. Én is a munkát választanám inkább, így vonnám ki magam ebből a kényszer dologból.

Szüleidet nem értem amúgy. Mi ugyan nem szoktunk így rokonizálni karácsonykor, de barátnőmék igen. Ők úgy szokták, (ott is összejön a család, testvérek, azok gyerekei a párjukkal, stb...), szóval úgy szokták, hogy beosztják, és minden évben másik családnál van az össznépi hacacáré. Tehát minden évben ez pl. a dec.25-e, és minden évben másik család rendezi meg. Így pl. náluk csak 3 évente egyszer van a felfordulás a saját házukban, (és főleg a kaja, pia, desszert, sütik ára is csak 3 évente merülnek így fel).

Szüleid is mehetnének ilyen irányba. Azért a "békesség kedvéért" nem kell minden évben bevállalni, be is golyóznék.

2022. nov. 1. 12:44
 20/54 anonim ***** válasza:
93%

"rokonokat sem értem, hogy minek jönnek amikor állandóan azon nyígnak ők is, hogy milyen sokba van az étel"

Mert ez nekik ingyen van. Ingyen kaja. Nem érdekli őket mennyibe kerül. Fogadok lesz aki visz ételhordót is a maradéknak.

2022. nov. 1. 12:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!