Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem akarok velük karácsonyozni...

Nem akarok velük karácsonyozni, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Lehet, gyerekesnek hangzik a kérdésem, de elegem van. Minden éven nálunk tartjuk a karácsonyt, és az összes rokon jön. Most ez kibővült még az unokatesóim párjaival, akiket nem is ismerek. Nekem nincs kedvem idegenekkel karácsonyozni. Mindemellett nagyon nagyon sok pénz minden éven a menü, ez éven meg még több lesz. Na most én nem fogok hisztizni. A szüleimnek sem tetszik a dolog, semmi kedvük megint megrendezni a karácsonyt, de belemennek a béke kedvéért. Az ő házuk, ő döntésük. Viszont én ebben nem akarok részt venni. Ezért szépen beírattam magamat dolgozni. Ezzel jót is teszek, mert így akinek kisgyereke van otthon maradhat. Illetve pótlékot is kapok. Szüleim viszont teljesen kiakadtak, hogy legalább egy napot legyek itthon. De egyszerűen egy apró sejtem nem kívánja ezt az egészet. Nem akarok olyanokkal ünnepelni akiket nem ismerek, felvenni az ál mosolyt stb. Más is van ezzel így, vagy csak én vagyok ilyen pöcs?
2022. nov. 1. 10:41
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is sokáig így volt, aztán egyre több lett a kisnyugdíjas rokon, a sokgyerekes fiatal család és így anyagilag kivitelezhetetlen lett a régi rendszer. Mostanra inkább az megy, hogy 8 fő feletti létszámnál minimum a hozzávalókat összedobjuk, de inkább a menü részekre osztva elkészítve kerül asztalra, mindenki vállal valamit.

Az ajándékozás más téma, most már a gyerekek kapnak főleg, a felnőttek gyerek-szülő kapcsolatban egymásnak valamit, amit előre megbeszélünk. Például a férjem fejhallgatója elromlott (kell neki a munkájához) és vettünk a szüleimmel újat. Giccses, fölösleges dolgok már nem kerülnek a fa alá.

Tömeges összeröffenés a kisgyerekek születése óta szinte megszűnt, ennek praktikus oka van: a baba, illetve totyogó gyerek tűréshatára rövid, a felnőttek meg még órákig iszogatnának együtt, de a kisgyerekes szülők a kicsiket nyugtatják vagy elviszik haza, a banda fele eltűnik, úgy meg elveszik a hangulat és vége is a bulinak. Most már látom, hogy jobb ez így. Egy meleg nyári hétvégén szívesen csinálok össznépi etetést, de karácsonykor a hidegben, egy szobába zárva 10-20 embert nem szórakoztatok.

Téged is megértelek, kérdező, de a szüleiddel kéne tisztáznod, hogy az anyagi helyzetük aggaszt és hogy nem másokra fogod szórni a megkeresett pénzed. Őket támogatod, de nem arra szánod a pénzt, hogy másokra szórják el. Erről beszéltél már velük nyíltan?

2022. nov. 1. 14:13
 32/54 anonim ***** válasza:
100%
Én csinálnék egy facebook csoportot, és ott beírnám, hogy mi álljuk a helyet, meg egy féle sütit, ki mit fog hozni?, írja le mindenki mit vállal, mert az lesz a menü
2022. nov. 1. 14:34
 33/54 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az 54%-os az egyik sunyi rokon. :D

Kérdező! Írta már valaki, hogy most lehetne okosan, sértődés nélkül leállítani ezt, a csak rokonoknak jó csimbumcirkuszt.

Szépen elő kell adni a rokonok által is alkalmazott síránkozást, azaz a napról napra dráguló élelmiszer árakat, az téli rezsit, stb.

És nagy-nagy sajnálkozás közepette kifarolni az egészből.

A szüleidnek, hogy nincs ennyi esze? Írtad, hogy már ők is unják.

2022. nov. 1. 14:50
 34/54 anonim ***** válasza:
100%
Ha a szüleidnek nem tetszik akkor miért mennek bele? Mindjárt megyek én is hozzátok zabálni ha tetszik ha nem.
2022. nov. 1. 14:54
 35/54 Metionin ***** válasza:
88%
Azért pofa kell a rokonoknak is ingyen zabálni minden évben nálatok.
2022. nov. 1. 15:00
 36/54 anonim ***** válasza:
100%
Az átlagembernek az ilyen hatalmas kiadásokat úgyis le kell építenie - alaphangon ez minimum 50 ezer Ft. ennyi embernek kajával, sütivel, innivalóval és akkor még az ajándékokról nem is beszéltünk - akkor miért nem lehet most, amikor minden indok adott?
2022. nov. 1. 15:07
 37/54 anonim ***** válasza:
91%
Nekem ez az egész karácsonyosdi egy teher, nyűg. Legszívesebben eltöröltetném az egészet, alig várom hogy vége legyen. Kötelező bazsalygás, hülye ajándékok, rakat felesleges pénzkidobás.
2022. nov. 1. 16:21
 38/54 anonim ***** válasza:
100%
Én körbeírnám a rokonoknak, hogy mindenki jelezze, hogy mit hoz a listáról, amit mellékeltem
2022. nov. 1. 16:26
 39/54 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Férfiként nem akarok ilyeneken hisztizni, szóval rájuk bízom mit tesznek a pénzükkel, remélem nem fog az összes pénz rámenni a 40 fős összejövetelre!
2022. nov. 1. 18:18
 40/54 anonim ***** válasza:
84%
De nem fogod magad rosszul érezni idegenek társaságába? Kapsz valami személyes ajándékot és tök fura lesz majd én biztos nem tudnék ugyanúgy reagálni rá mintha csak magunk lennénk. Bújj el, ha lesztek 40-en akkor nem fog feltűnni :)
2022. nov. 1. 18:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!