Hogyan reagálnátok egy ilyen helyzetben?
Figyelt kérdés
Megbetegedtem és majdnem kórházba kerültem, amikor értesítettem anyut, akkor ahelyett, hogy empatikusan reagált volna, megnyugtatott volna, elkezdett velem kiabálni, hogy az egész az én hibám. Később felhívtam, abban a reményben, hogy már lecsillapodott, és tudunk nyugodtan beszélni, de ugyanúgy agresszív, tamádó és dühös volt. Arról sajnos nem tehetek, hogy majdnem anafilaxiám lett, az orvos szerint nagyon kiszámíthatatlan, hogy milyen allergén váltja ki, sokszor olyan, amire eddig nem is volt az ember érzékeny. Anyu viszont elkezdett üvöltözni velem a telefonba, hogy az én hibám, a legyengült immunrendszerem az én hibám, biztosan azért lett ez, mert rosszul eszek. Ez persze nem igaz, az sem h rosszul eszem és az sem, hogy lehet az ilyesmit kontrollálni. Rájöttem, hogy mindig ilyen volt, nem a betegségre volt dühös, hanem rám. Jártam is pszichológushoz egy ideig, aki szerint anyu nárcisztikus lehet, de hogyan lehet ezt kezelni? Megpróbáltam neki elmondani, hogy ez nem az én hibám, hogy rosszul lettem, de csak még dühösebb lett. Teljesen tanácstalan vagyok, most passzív agresszív és meg van sértődve.2022. okt. 29. 13:19
61/71 A kérdező kommentje:
59: és gondolom te nem kaptál cserébe semmit sem tőlük, ezért neked nem érte meg tartani velük a kapcsolatot. Ez sajnálatos és valahol szomorú. Megértem, hogy neked sem lehetett könnyű, de az még plusz egy rakás sz*r, hogy teljesen lesz*rnak és semmi jót nem kapsz, vagy nem fizették a sulidat sem, nem segítették elindítani az életedet.
2022. okt. 31. 01:26
62/71 anonim válasza:
60-as, megértettem.
Te nem értetted meg, amit mondunk.
Egyszer! felhívod, elmondod, mi a bajod, és leteszed. Pont! ITT A VÉGE! Nem hívod még 2x, miután előzőleg is leüvöltötte a fejedet.
hogy sajnálom, hogy túl hamar kellett szülők nélkül felnőnöd - a személyeskedésedet pedig külön imádom ;) Nekem - veled ellentétben - jó kapcsolatom volt a szüleimmel.
63/71 anonim válasza:
61-es, és még mindig személyeskedsz.
Nem érzed, hogy ez is mekkora gáz?
Én tényeket mondtam - az, aki 4-5-10x-re is házhoz megy a pofonért (te ezt teszed!) nem vált le a szülőkről - te ellenben általad kitalált nemlétező dolgokkal hozakodsz elő.
64/71 A kérdező kommentje:
Hol mentem 4-5-6x házhoz a pofonért? Másodjára is felhívtam, hátha lecsillapodott és tudunk normálisan beszélni. Ja, hogy a te fejedben ez egyenlő azzal, hogy nem váltam le a szülőkről? Egy kicsit erős túlzásokkal dobálózol, nem érzed?
2022. okt. 31. 08:00
65/71 anonim válasza:
Kérdező, ha már ennyire felültél erre a nárcisztikus cunamira -mert ez már rég nem hullám-, akkor annyi minimum infót sem sikerült összecsipegetned magyar és angol oldalakról, hogy anyád is gyerek? Nézz utána kínai, japán, mongol, mitoomémmi oldalakon, a nárcisz egy felnőtt testbe zárt durcás 5 éves. Sosem nő fel. Neked is nagyon nehéz lesz, rengeteget kell hozzá tanulnod, az orvosin sem tanítják. Szívesen.
66/71 A kérdező kommentje:
65: nem semmi a projekciód, pszichológiai tankönyvbe illő. Ha nem látnád át, segítek: kiírtam egy kérdést valamiről, ami bántott, erre te mindenféle megértő szándék nélkül elkezdtél sértegetni. Pszichiáter pl. azért sem tudnék lenni, mert hozzád hasonló gyerekagyúakkal kellene dolgoznom, és abba beleőrülnék. Én veled ellentétben felnőttem, projektálás helyett kezdd el fejtegetni azt a kérdést, hogy miért élvezed kiélni a frusztrációidat ismeretleneken az online térben, mindenféle indok nélkül. Szerintem ez az empátiadeficit már önmagában is elgondolkodtató, de biztosan máshol is megnyilvánul az életedben.
2022. okt. 31. 12:01
67/71 anonim válasza:
Ajaj, 66, arra talán elfelejtettél gondolni (bár ezt még magam sem hiszem el, egyszerűen lehetetlen!), hogy először végigolvastam az összes pökhendi válaszodat. Egyetlen dologban biztos vagyok, nagyon jó döntés, hogy nem akarsz majd emberek lelkével foglalkozni. Lehet, hogy a testükkel sem kellene addig, míg önmagaddal nem vagy kész. :)
68/71 A kérdező kommentje:
67: nézd, a válaszaidból egyértelmű, hogy szadisztikus módon élvezed a másik bántását, mint egy gyerek, és én csak azért válaszolok most, hogy hidd el, ez a viselkedés hosszútávon nem okoz olyan kielégülést, mint rövidtávon. Nem olyan jó megkeseredett, savanyú életet élni. Én rengeteg együttérzést tanultam az életem során, főleg anyumnak köszönhetően, mert megfogadtam, hogy én soha nem leszek a nárcisztikusokhoz hasonlóan undok, amikor valakinek rossz, hanem megpróbálom előbb mindig megérteni a másikat. Pl. ha valakinek fáj valami, akkor nem kezdem el egyből szétszedni. Az empátia tanulható!
2022. okt. 31. 12:26
70/71 A kérdező kommentje:
Visszaolvastam és maradjunk annyiban, hogy nem én vagyok az agresszor, aki a konfliktust elkezdte. Ez szerintem mindent elmond, a többi csak a sértegetésre való reakcióm. De valahol ezt is megértem, a durván traumatizált emberek így élik ki a fájdalmaikat.
2022. okt. 31. 12:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!