Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan reagálnátok egy ilyen...

Hogyan reagálnátok egy ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
Megbetegedtem és majdnem kórházba kerültem, amikor értesítettem anyut, akkor ahelyett, hogy empatikusan reagált volna, megnyugtatott volna, elkezdett velem kiabálni, hogy az egész az én hibám. Később felhívtam, abban a reményben, hogy már lecsillapodott, és tudunk nyugodtan beszélni, de ugyanúgy agresszív, tamádó és dühös volt. Arról sajnos nem tehetek, hogy majdnem anafilaxiám lett, az orvos szerint nagyon kiszámíthatatlan, hogy milyen allergén váltja ki, sokszor olyan, amire eddig nem is volt az ember érzékeny. Anyu viszont elkezdett üvöltözni velem a telefonba, hogy az én hibám, a legyengült immunrendszerem az én hibám, biztosan azért lett ez, mert rosszul eszek. Ez persze nem igaz, az sem h rosszul eszem és az sem, hogy lehet az ilyesmit kontrollálni. Rájöttem, hogy mindig ilyen volt, nem a betegségre volt dühös, hanem rám. Jártam is pszichológushoz egy ideig, aki szerint anyu nárcisztikus lehet, de hogyan lehet ezt kezelni? Megpróbáltam neki elmondani, hogy ez nem az én hibám, hogy rosszul lettem, de csak még dühösebb lett. Teljesen tanácstalan vagyok, most passzív agresszív és meg van sértődve.
2022. okt. 29. 13:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/71 anonim ***** válasza:
100%

De, pontosan leírtuk, hogyan kell kezelni egy nárcisztikus személyt: persze fel kell hívni, de minek még egyszer, ha elsőre sem segített? Én is 20-on évesen jöttem rá, hogy bárkit el tudok engedni, és fel kell adnom az álmomat, hogy azzal az emberrel, akit nagyon szeretek, de szinte mindig csak bántott, majd egyszer megbeszélem a dolgokat, és onnantól minden szép lesz.

Feladatam, és felszabadultam, több év után éreztem egy kis boldogságot, és többé nem tudott bántani.

Azt várod, értsük meg anyáddal való kapcsolatodat, de semmi jót nem írtál róla. És hidd el, sajnálunk, de itt csak Te tudsz bármit tenni.

2022. okt. 29. 14:45
 12/71 anonim ***** válasza:
12%

Nem lehet, hogy anyukád is ilyen betegeskés volt fiatalon, csak akkor még nem tudták mi az az allergia?

Aztán most ez pattant vissza neki.

Nem mentsége persze, de én utánajárnék, ha már így alakult, hogy ő az egyetlen társaságod.

Próbálj azért máshoz is kötődni.

2022. okt. 29. 14:46
 13/71 A kérdező kommentje:

Teljesen mindegy, hogy felhívtam-e másodjára vagy sem, mert az első hívás esett nagyon rosszul igazából.

Egyébként nem mindig tud opció lenni az, hogy elvágunk minden szálat. Viszont feleslegesen magyarázkodom, nem mindenki érti ezt meg, úgyhogy sziasztok.

2022. okt. 29. 14:51
 14/71 A kérdező kommentje:
12: a gyereke vagyok, és vészhelyzetben őt kell értesíteni. Mi ebben a felfoghatatlan?
2022. okt. 29. 14:52
 15/71 anonim ***** válasza:
96%

"Egyébként nem mindig tud opció lenni az, hogy elvágunk minden szálat. Viszont feleslegesen magyarázkodom, nem mindenki érti ezt meg, úgyhogy sziasztok."

. Te meg 10 válasz után se fogtad fel, hogy nem minden szál elvágásáról van szó, hanem határok felállításával, hogy magadat megvéded, miközben lemondasz arról, hogy a másik változzon meg... úgyhogy itt mi magyaráztunk neked bármit feleslegesen.

2022. okt. 29. 14:54
 16/71 anonim ***** válasza:
94%
Vészhelyzetben majd értesíti a kórház. Te minek állsz szóba vele, pláne minek napi szinten?
2022. okt. 29. 15:02
 17/71 Savlekotő ***** válasza:
93%
Ha komoly baj történik, őt tudom csak hívni. elég szomorú hogy 20 évesen nincs más emberi kapcsolatod. Nárcisztikust meg egy módon lehet kezelni sehogy , ki kell zárni az életedből.. Sose fog megváltozni de 30 évesen is fejre állhatsz neki akkor se ha elé rakod a torony órát lánccal v a nobel díjadat az is kevés lesz neki. Megint egy kérdező aki csak picsogni jött a felgyűlt szart és a válaszolókat sértegeti mert otthon nyuszi kiállni magáért is ..
2022. okt. 29. 15:06
 18/71 anonim ***** válasza:
93%
Érdemes lenne azon is elgondolkodni, hogy 20onévesen miért csak egyetlen fos kapcsolatod van az életben. Tényleg egyetlen munkatárs, barát, ismerős sincs?
2022. okt. 29. 15:10
 19/71 A kérdező kommentje:
Egy szóval sem említettem, h bff-ek vagyunk. Jártam pszichológushoz, kerülöm a vele való kommunikációt alapjáraton, de vannak egyedi esetek, amikor nem lehet. A kérdést pedig csak azért írtam ki, mert tanácsokat akartam kérni azoktól, akik hasonlót éltek/élnek át. Ez egy anonim fórum, bárki írhat ide, de most nem azoktól jön válasz, akik érintettek vagy megértenék a helyzetet, és sajnos van olyan is, aki csak a frusztrációit jön ide kiélni és szándékosan kiforgatja a kérdést.
2022. okt. 29. 15:13
 20/71 anonim ***** válasza:
90%

Minek??? MINEK??

Akkor ezek szerint nem ő az egyetlen kapcsolatod, csak te akartad őt is értesíteni, saját döntésed volt. Vissza az első válaszra, házhoz pofonért.

2022. okt. 29. 15:25
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!