Hogyan reagálnátok egy ilyen helyzetben?
68: De most két különböző dologról van szó. Az egyik válaszoló azzal érvelt, hogy bezzeg az a normális, ha nem osztja meg az anyjával, ha bajban van, és ha én nem így látom, akkor nem vagyok felnőtt (wtf).
Az már egy egészen más téma, h a nárcisztikusokkal mennyit lehet megosztani. Mivel én tartom anyámmal a kapcsolatot és baleset ért, ezért értesítettem, még úgy is, ha várható volt, h milyen reakciót fogok kapni. Joga van tudni arról, hogy kórházba kerültem.
Az amúgy nagy elvárás lenne a gyakorin, hogy egy ilyen kérdésre szimpla empátiával reagáljanak. Annyi sok frusztráció halmózódik egyes emberekben, hogy nehezükre esik együttérezni, vagy nem írni semmit, és élvezik, ha itt kiélhetik a frusztrációikat.
Gyerek vagy, hidd el, ebből fakad a félreértés közöttünk.
Tedd a dolgod, majd később, ha leválsz érzelmileg, pénzügyileg is, és saját felnőtt életed lesz, visszanézheted a kérdést. Minden rosszindulat nélkül írom.
A nárcisztikust így kezelem: IGNORE.
Elmondom, mi a bajom, és amint elkezdi a hisztit, üvöltözést, ott hagyom, ráteszem a telefont. Pont.
És NEM hívom fel még 3x utána. Ha akar valamit, majd ő keres, és ha szidalmaz, abban a pillanatban megszakítom a telefonbeszélgetést.
Ennyi. De neked idő kell, mire erre rájössz - csak az a baj, hogy addig meg tönkretesz az ilyen energiavámpír.
Hagyd, 57-es nem érti meg... és ezerszer elmagyarázhatjuk neki, akkor sem fogja.
Majd, idővel. Nekem is kellett 1,5-2 év, mire egy jó pszichológus segítségével! megtanultam 100% leszrni és ignorálni a családomat. Én is érzelmileg függtem tőlük, pont, mint a kérdező, és nem tudtam elfogadni, hogy nem menthetem meg őket.
Ők kötekednek, energiavámpírok, a semmiért is ordítanak vagy éppen csenddel büntetnek.
Ha színötössel államvizságzok SEM érdekli őket, mert csak egy nyelvvizsgám van mellette - etc etc.
Majd a kérdező is megérti... addig meg úgyis hajtja a saját igazát, mert egy minden szpontból az anyjától függő húszéves gyerek!
Nem tudom, hogy miért okoz egyesnek problémát a szövegértelmezés, már leírtam többször is, hogy alapvetően minimalizálom a vele való kapcsolatot, de balesetről, életveszélyről joga van tudnia. Az az érzésem, hogy ez az oldal tele van serdülőkkel, akik még nem képesek felfogni a felelősség szó jelentését, vagy 50+ éves boomerekkel, akik maguk is nárcisztikusak. Ebben a helyzetben nem tudtam mást tenni, mert fel kellett hívnom arra az esetre, ha nagyobb gond történt volna, lehet hogy utána már nem lett volna muszáj értesítenem, bár magától is felhívott volna és ugyanígy végződött volna a forgatókönyv. Aki pedig állandóan legyerekez (59es válaszoló), és szerinte aki kommunikál az anyjával, az érzelmileg nem képes róla leválni, annak azt üzenném, hogy sajnálom, hogy túl hamar kellett szülők nélkül felnőnöd, normális esetben az EMBER kortól függetlenül közli a fontosabb dolgait a szüleivel. Ezt hívják egészséges kapcsolattartásnak. Diszfunkcionális családban ez nem így működik, ezért honnan is tudhatnád...
Vagyunk még párezren toxikus anyákkal, de attól még ők fizetik a sulinkat és ők tartanak el minket, ezért valamit le kell nyelnünk, mert több a jó, mint a rossz végül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!