Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan reagálnátok egy ilyen...

Hogyan reagálnátok egy ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
Megbetegedtem és majdnem kórházba kerültem, amikor értesítettem anyut, akkor ahelyett, hogy empatikusan reagált volna, megnyugtatott volna, elkezdett velem kiabálni, hogy az egész az én hibám. Később felhívtam, abban a reményben, hogy már lecsillapodott, és tudunk nyugodtan beszélni, de ugyanúgy agresszív, tamádó és dühös volt. Arról sajnos nem tehetek, hogy majdnem anafilaxiám lett, az orvos szerint nagyon kiszámíthatatlan, hogy milyen allergén váltja ki, sokszor olyan, amire eddig nem is volt az ember érzékeny. Anyu viszont elkezdett üvöltözni velem a telefonba, hogy az én hibám, a legyengült immunrendszerem az én hibám, biztosan azért lett ez, mert rosszul eszek. Ez persze nem igaz, az sem h rosszul eszem és az sem, hogy lehet az ilyesmit kontrollálni. Rájöttem, hogy mindig ilyen volt, nem a betegségre volt dühös, hanem rám. Jártam is pszichológushoz egy ideig, aki szerint anyu nárcisztikus lehet, de hogyan lehet ezt kezelni? Megpróbáltam neki elmondani, hogy ez nem az én hibám, hogy rosszul lettem, de csak még dühösebb lett. Teljesen tanácstalan vagyok, most passzív agresszív és meg van sértődve.
2022. okt. 29. 13:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/71 anonim ***** válasza:
21%
Nálunk a rokonság is tartja a kapcsolatot, a másod unokatestvérről is megtudom, ha épp kemóra jár. Szerintem a felnőttség miatt a családi kapcsolatokat nem kell feladni, hanem lehet megtartani, együtt ünnepelni. Aki állandóan bajba sodorta magát, arra is vigyázott a család, mindig kapott segítséget, pénzt, ennivalót, ágyat, ha szüksége volt rá. Furcsa, hogy van, akinek nem ez a természetes.
2022. okt. 29. 18:10
 52/71 anonim ***** válasza:
79%
A kérdezőnek nárcisztikus anyja van, azzal is ilyen vidáman kell szerintetek ünnepelni?
2022. okt. 29. 18:12
 53/71 A kérdező kommentje:
67: egyetértek!
2022. okt. 29. 18:13
 54/71 A kérdező kommentje:

68: De most két különböző dologról van szó. Az egyik válaszoló azzal érvelt, hogy bezzeg az a normális, ha nem osztja meg az anyjával, ha bajban van, és ha én nem így látom, akkor nem vagyok felnőtt (wtf).

Az már egy egészen más téma, h a nárcisztikusokkal mennyit lehet megosztani. Mivel én tartom anyámmal a kapcsolatot és baleset ért, ezért értesítettem, még úgy is, ha várható volt, h milyen reakciót fogok kapni. Joga van tudni arról, hogy kórházba kerültem.

Az amúgy nagy elvárás lenne a gyakorin, hogy egy ilyen kérdésre szimpla empátiával reagáljanak. Annyi sok frusztráció halmózódik egyes emberekben, hogy nehezükre esik együttérezni, vagy nem írni semmit, és élvezik, ha itt kiélhetik a frusztrációikat.

2022. okt. 29. 18:20
 55/71 anonim ***** válasza:
61%

Gyerek vagy, hidd el, ebből fakad a félreértés közöttünk.

Tedd a dolgod, majd később, ha leválsz érzelmileg, pénzügyileg is, és saját felnőtt életed lesz, visszanézheted a kérdést. Minden rosszindulat nélkül írom.

2022. okt. 29. 18:24
 56/71 Savlekotő ***** válasza:
66%

[link]

[link]

Google első 2 találat..

Tessék. A válaszok a kérdésedre. Nyugodtan töröltesd ha ez se felel meg. Cringe vagy..

2022. okt. 29. 19:38
 57/71 anonim ***** válasza:
89%
A válaszolók többsége azt próbálja meg Veled megértetni,hogy függsz anyukádtól.Nemcsak anyagilag hanem érzelmileg is,hiszen azt írod vissza mindig,hogy anyunak ezt el kell mondanom,tudnia kell,hogy mi történt.Az érzelmi leválást elemzik Neked,hogy nem kell mindenről beszámoló.Ha beszélni szeretnél anyuddal keress olyan témát amivel Ő lesz a központ,a nárcisztikus arra is irigy ha mással történik valami.
2022. okt. 29. 21:16
 58/71 anonim ***** válasza:
100%

A nárcisztikust így kezelem: IGNORE.

Elmondom, mi a bajom, és amint elkezdi a hisztit, üvöltözést, ott hagyom, ráteszem a telefont. Pont.

És NEM hívom fel még 3x utána. Ha akar valamit, majd ő keres, és ha szidalmaz, abban a pillanatban megszakítom a telefonbeszélgetést.

Ennyi. De neked idő kell, mire erre rájössz - csak az a baj, hogy addig meg tönkretesz az ilyen energiavámpír.

2022. okt. 30. 07:46
 59/71 anonim ***** válasza:
82%

Hagyd, 57-es nem érti meg... és ezerszer elmagyarázhatjuk neki, akkor sem fogja.

Majd, idővel. Nekem is kellett 1,5-2 év, mire egy jó pszichológus segítségével! megtanultam 100% leszrni és ignorálni a családomat. Én is érzelmileg függtem tőlük, pont, mint a kérdező, és nem tudtam elfogadni, hogy nem menthetem meg őket.

Ők kötekednek, energiavámpírok, a semmiért is ordítanak vagy éppen csenddel büntetnek.

Ha színötössel államvizságzok SEM érdekli őket, mert csak egy nyelvvizsgám van mellette - etc etc.

Majd a kérdező is megérti... addig meg úgyis hajtja a saját igazát, mert egy minden szpontból az anyjától függő húszéves gyerek!

2022. okt. 30. 07:53
 60/71 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy miért okoz egyesnek problémát a szövegértelmezés, már leírtam többször is, hogy alapvetően minimalizálom a vele való kapcsolatot, de balesetről, életveszélyről joga van tudnia. Az az érzésem, hogy ez az oldal tele van serdülőkkel, akik még nem képesek felfogni a felelősség szó jelentését, vagy 50+ éves boomerekkel, akik maguk is nárcisztikusak. Ebben a helyzetben nem tudtam mást tenni, mert fel kellett hívnom arra az esetre, ha nagyobb gond történt volna, lehet hogy utána már nem lett volna muszáj értesítenem, bár magától is felhívott volna és ugyanígy végződött volna a forgatókönyv. Aki pedig állandóan legyerekez (59es válaszoló), és szerinte aki kommunikál az anyjával, az érzelmileg nem képes róla leválni, annak azt üzenném, hogy sajnálom, hogy túl hamar kellett szülők nélkül felnőnöd, normális esetben az EMBER kortól függetlenül közli a fontosabb dolgait a szüleivel. Ezt hívják egészséges kapcsolattartásnak. Diszfunkcionális családban ez nem így működik, ezért honnan is tudhatnád...

Vagyunk még párezren toxikus anyákkal, de attól még ők fizetik a sulinkat és ők tartanak el minket, ezért valamit le kell nyelnünk, mert több a jó, mint a rossz végül.

2022. okt. 31. 01:21
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!