Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan reagálnátok egy ilyen...

Hogyan reagálnátok egy ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
Megbetegedtem és majdnem kórházba kerültem, amikor értesítettem anyut, akkor ahelyett, hogy empatikusan reagált volna, megnyugtatott volna, elkezdett velem kiabálni, hogy az egész az én hibám. Később felhívtam, abban a reményben, hogy már lecsillapodott, és tudunk nyugodtan beszélni, de ugyanúgy agresszív, tamádó és dühös volt. Arról sajnos nem tehetek, hogy majdnem anafilaxiám lett, az orvos szerint nagyon kiszámíthatatlan, hogy milyen allergén váltja ki, sokszor olyan, amire eddig nem is volt az ember érzékeny. Anyu viszont elkezdett üvöltözni velem a telefonba, hogy az én hibám, a legyengült immunrendszerem az én hibám, biztosan azért lett ez, mert rosszul eszek. Ez persze nem igaz, az sem h rosszul eszem és az sem, hogy lehet az ilyesmit kontrollálni. Rájöttem, hogy mindig ilyen volt, nem a betegségre volt dühös, hanem rám. Jártam is pszichológushoz egy ideig, aki szerint anyu nárcisztikus lehet, de hogyan lehet ezt kezelni? Megpróbáltam neki elmondani, hogy ez nem az én hibám, hogy rosszul lettem, de csak még dühösebb lett. Teljesen tanácstalan vagyok, most passzív agresszív és meg van sértődve.
2022. okt. 29. 13:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 Savlekotő ***** válasza:
81%

Hasznos annak aki tud angolul. Speciel elolvastam, és igen ezek mind igy vannak. DE a kérdésedre a választ itt is megkaptad.. Csak nem akarod elfogadni.

ez meg amit írtál az egyik válaszlónak idézem szerintem nem túl egészséges, ha aggódsz amiatt, hogy mit fognak reagálni, de te tudod. Mutatja hogy alma a fájától nem esett messzire sajnos te is hordozod a vonásokat, de hát ezt hívják transzgenerációs örökségnek ezt kaptad a batyuba. 20 évesen még gyerek szinten vagy azért nem érted amit az a válaszoló írt. Mondjuk mindenkibe bele álltál,hisz anyuba nem mersz..

2022. okt. 29. 16:58
 42/71 A kérdező kommentje:
51: az lenne a normális, ha nem kellene félni megosztani a szüleinkkel a problémáinkat. Nyilvan nem az apróságokra kell gondolni, de ha valaki balesetet szenved, és fél megosztani a szüleivel, akkor a háttérben komoly érzelmi/kapcsolati problémák húzódhatnak meg.
2022. okt. 29. 17:03
 43/71 anonim ***** válasza:
77%

Látom, csak azon tudsz pörögni, hogy én félek anyámtól.

El sem tudod képzelni, milyen egy normális felnőttkori anya-lánya kapcsolat. Csak abban tudsz gondolkodni, hogy én félek, meg hogy meg kell osztani a szülőkkel a dolgokat.

Majd ha felnősz, rájössz, addig értelmetlen tovább magyaráznom.

2022. okt. 29. 17:07
 44/71 Savlekotő ***** válasza:
74%

az lenne a normális, ha nem kellene félni megosztani a szüleinkkel a problémáinkat. Nyilvan nem az apróságokra kell gondolni, de ha valaki balesetet szenved, és fél megosztani a szüleivel, akkor a háttérben komoly érzelmi/kapcsolati problémák húzódhatnak meg.

Nem fél,nem fogod fel, szöveg értelmezés általános iskola. Le írta, vannak dolgok amikhez semmi köze anyunak, felnőtt magánélet privát intim szféra vagy meg kímélné anyut vmitől ez nem rettegés. Ő felnőtt te nem.

És nem mondok el orvosi dolgot annak aki pitiáner miatt is belém rúg ennyi esze lehet egy 20 évesnek már önvédelem.. Ne vetisd ki a problémádat ,hogy rettegsz anyádtól, mert egy óvodás értetlen szintjén állsz aki szalad anyuhoz a pofonért és itt duzzog a válaszokon mert elvették a dömpert a homokozóban az igazsággal . Ne legyél orvos..

2022. okt. 29. 17:11
 45/71 Savlekotő ***** válasza:
86%
Elvárnád, nárcisztikusok szoktak elvárni dolgokat, nem nem az normális h rá telepszem a felnőtt gyerekemre, és elvárom hogy minden levegővételét elmondjon, van magán élet.. Privát.. Nem tudod mert nem vagy felnőtt, ahogy többen leírták, Normális ember nem ordítja le a gyerekét kis korban se felnőttként se ha rosszul mer lenni mert azt csak nárcikának szabad. Tudod mi nem egészséges itt izmozni mert anyuval nem mersz és megrekedtél a gyerek státuszban .. Hát továbbra is menjél a pofonért és számolja be mindenről és írj ki 10 kérdést ahol le szarod a válaszokat mert nem is érdekelnek.
2022. okt. 29. 18:02
 46/71 A kérdező kommentje:
Mit nem értek meg? Inkább te nem akarod elfogadni, hogy igenis normális értesíteni a szülőket baleset esetén. Én csak ennyit írtam.
2022. okt. 29. 18:04
 47/71 anonim ***** válasza:
88%
Ugyanoda jutunk mindig: fel kéne nőni.
2022. okt. 29. 18:04
 48/71 A kérdező kommentje:
61: már leírtam, hogy nem a magánéleti titkok és részletekre gondolok, hanem nyilván arra ha kórházba kerülsz, akkor belefér az, h megosztod ezt a szüleiddel, sőt ez lenne a normális. Bár a helyesírásodból kiindulva, nem biztos, hogy a kognitív képességeid lehetővé teszik a megértést.
2022. okt. 29. 18:07
 49/71 anonim ***** válasza:
86%
Normális értesíteni a NORMÁLIS szülőket baleset esetén. Nárcikkal meg csak azt osztjuk meg, hogy kék az ég.
2022. okt. 29. 18:08
 50/71 A kérdező kommentje:
63: ugyanoda jutunk, talán meg kellene kérdőjelezned azt a fix álláspontot, hogy minden rendben van és nincs toxikus kapcsolatod a szüleiddel. De ebben egy pszichológus tudna segíteni.
2022. okt. 29. 18:10
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!