Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan reagálnátok egy ilyen...

Hogyan reagálnátok egy ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
Megbetegedtem és majdnem kórházba kerültem, amikor értesítettem anyut, akkor ahelyett, hogy empatikusan reagált volna, megnyugtatott volna, elkezdett velem kiabálni, hogy az egész az én hibám. Később felhívtam, abban a reményben, hogy már lecsillapodott, és tudunk nyugodtan beszélni, de ugyanúgy agresszív, tamádó és dühös volt. Arról sajnos nem tehetek, hogy majdnem anafilaxiám lett, az orvos szerint nagyon kiszámíthatatlan, hogy milyen allergén váltja ki, sokszor olyan, amire eddig nem is volt az ember érzékeny. Anyu viszont elkezdett üvöltözni velem a telefonba, hogy az én hibám, a legyengült immunrendszerem az én hibám, biztosan azért lett ez, mert rosszul eszek. Ez persze nem igaz, az sem h rosszul eszem és az sem, hogy lehet az ilyesmit kontrollálni. Rájöttem, hogy mindig ilyen volt, nem a betegségre volt dühös, hanem rám. Jártam is pszichológushoz egy ideig, aki szerint anyu nárcisztikus lehet, de hogyan lehet ezt kezelni? Megpróbáltam neki elmondani, hogy ez nem az én hibám, hogy rosszul lettem, de csak még dühösebb lett. Teljesen tanácstalan vagyok, most passzív agresszív és meg van sértődve.
2022. okt. 29. 13:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/71 Savlekotő ***** válasza:
91%
Akkor házhoz mész a pofonért,a nárcisztikus anyádhoz, de a válaszolók a hülyék, de így hogy adjunk tanácsot,mivel az első hogy nem kommunikálok nárcisztikussal fontosról , semmiről, max kék az ég de még abból is balhé lesz mert kitalálja h lilának kell látnod.. Mivel önként mész a pofonért nincs mit írni ..
2022. okt. 29. 15:27
 22/71 A kérdező kommentje:
Egyetemista vagyok még, anyagilag is tőle függök (ez nem olyan szak, ahol lehet az egyetem mellett dolgozni).
2022. okt. 29. 15:38
 23/71 anonim ***** válasza:
74%

És mi akkor a kérdés?

Ugyanazt tudom mondani: fel kéne nőni pénzügyileg, érzelmileg, minden téren.

2022. okt. 29. 15:41
 24/71 Savlekotő ***** válasza:
75%
Ja akkor nőjél fel.. 20 évesen.. 16 évesek már diák melóznak, és minden szakon lehet melózni, aki akar aki meg nem az függ és picsog, bár attól h eltart nem vagy köteles mindenről beszámolni főlg ha egy rosszul létben is csak beléd rúg és téged okol.. Ennyi eszed lehetne hogy nem mondod el az ilyen dolgokat ha minden légvételedbe bele köt,oszd meg azzal akinek fontos vagy, nárcisztikusnak tanuld meg egy a fontos ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉS MINDIG ÉN sose te..
2022. okt. 29. 15:47
 25/71 Savlekotő ***** válasza:
3%
Orvosi mellett rengetegen dolgoznak, te orvosin, ha magadért nem tudsz kiállni 20 évesen és itt kérdezel h egy nárcit hogy kezelj, hát Isten mentsen ettől az orvos generációtól..
2022. okt. 29. 15:49
 26/71 A kérdező kommentje:
El kell fogadni, hogy mindenkinek más és más a perspektívája, élethelyzete. Valakinek az a jó, ha teljesen függetlenedik és már egészen fiatal korában csak önmagára számíthat, valakinek pedig az, ha számíthat a szüleire, de időnként le kell nyelnie és el kell tűrnie a problémákat. Szerintem megszakítani a kapcsolatot a szülővel mindig egy nagyon radikális lépés, és a súlyos bántalmazáson kívül nem is a legszerencsésebb. Vannak toxikus szülők, de ez még önmagában nem indok a kapcsolat totális megszakítására. Az ilyen helyzeteket meg kell tanulni kezelni és aki hasonló helyzetben van, az adhat tippeket is.
2022. okt. 29. 15:51
 27/71 A kérdező kommentje:
32: nem picsogni akartam, hanem tippeket kérni. De azt már szerencsére találtam külföldi fórumokon.
2022. okt. 29. 15:52
 28/71 anonim ***** válasza:
100%
Mellesleg nekem nem toxikusak a szüleim, de felnőttként nem tartom jó ötletnek megosztani velük a betegségem, mert 1.magánügy, 2.nem akarom hogy aggódjanak. Szóval felnőttként nem, nem kell ilyenekről beszámolni. Semmiről nem KELL beszámolni, azt osztasz meg vele, ami belefér neked. Erre írtam, hogy nem vagy felnőtt ha ilyen kényszerek vannak benned.
2022. okt. 29. 15:57
 29/71 Savlekotő ***** válasza:
22%
És ez orvos lesz.. Ha pszichiáter lesz azt mondja majd a páciensének ó hát kicsit meg vertek meg sértegetnek tűrd csak az még nem olyan nem súlyos.. Minden bántalmazás fizika verbális, ugyan úgy súlyos. Szavakkal is lehet verni traumákat okozni.. Olvasd el a szavakkal verve könyvet, nárcisztikusok egyik fegyvere ez.. De azt hiszem be érett anyád gyümölcse.. Te se vagy ép felnőtt. Mint a kutya aki szegre ült vonyít ,de fel nem állna onnan sőt mélyebbre is ülsz a szegben nem fáj eléggé..
2022. okt. 29. 15:59
 30/71 A kérdező kommentje:
Én értem, de értsd meg te is, hogy az ilyen helyzetekre vannak tippek, hogy hogyan lehet megküzdeni velük. Ha összevesztem XY-vel és hozzá rohantam volna ventillálni, akkor teljesen jogos az az állítás, hogy házhoz rohanok a pofonért. De szerintem az életveszély ennél egy picit súlyosabb és az ilyesmit érthető, hogy megosztottam vele.
2022. okt. 29. 16:01
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!