Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy a férjem nem...

Normális, hogy a férjem nem hajlandó megenni azt, amit a gyerekek meghagytak?

Figyelt kérdés

Egy 3 éves fiunk ès egy 5 éves lányunk van. A férjemnek nagyon nagy étvágya van. Nem egyszer volt olyan, hogy ettünk ès még szedni akart én meg mondtam, hogy egye meg amit a kicsi meghagyott a felét ott hagyta. Akkor ő hirtelen még sem éhes aztán sunyiban eszik később. Leültem vele beszélni erről, hogy mondja meg őszintén miért nem eszik a gyerekek után. Erre az volt a válasz, hogy soha nem tudta más maradékát megenni. Mondtam neki, hogy dehát ők a saját gyerekei az ő vére. Én nekem ez soha nem okozott gondot még anno az öcsém maradékát is megettem.

Lehet valami kötődési probléma? Amúgy ezt leszámítva jól bànik a gyerekkel.

2022. szept. 19. 16:29
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
77%
Miért kéen konyhamalacnak lennie?
2022. szept. 19. 21:29
 32/48 anonim ***** válasza:
97%

Igen, normális. Hogy leülteted erről beszélni, és meg kell indokolnia, az meg nagyon nem normális.

Nálunk az apjuk megeszi a gyerekek után, ha úgy van. Nekem eszembe sem jutna. Ettől még szeretem a gyerekeimet, nem is értem, hogy fordul meg a fejedben olyan gondolat, hogy aki nem önkéntes konyhamalac, annak kötődési gondja van.

Meg alapból a te családodnak semmi köze a párod neveltetéséhez, nem befolyásolja semmiben, hogy nálatok ez oké volt. Nála meg nem.

Agyrém, milyen erőszakos nők vannak.

2022. szept. 19. 21:35
 33/48 anonim ***** válasza:
80%
Nyilván van, aki nem szereti megenni más után, ezt el kell fogadni. Én az a fajta vagyok, aki szereti. Kiskoromban simán megettem unokatestvérem maradékát, férjemét is megeszem (kevesebbet eszik, mint én, cukros). Olyan is előfordult, hogy nem is rokon, hanem ismerős gyerek ételét ettem meg.
2022. szept. 19. 22:02
 34/48 Metionin ***** válasza:
91%
Nem mindenkinek van gusztusa más után enni, tökmindegy, hogy az ki. Én sem innék/ennék soha senki után, egyszerűen nem és kész. Főleg amit összecsócsáltak-kavargattak-fogdostak. Szedj kevesebbet a gyerekeknek, inkább ők tanulják meg, hogy inkább többször szedni kis adagot, mint egyszerre nagyot, aminek a fele ott marad.
2022. szept. 19. 22:10
 35/48 anonim ***** válasza:
30%
Érdekes kérdés. Nálunk is én megeszem a maradékot, férjem nem. Viszont én nem tudom, más gyerekeknél ez hogy van, de a mi maradékaink nincsenek “összecsócsálva”. Ha néha kiesik falat a szájából, azt én sem eszem meg. Hiába tudom, hogy az én fejemben van úgy beállítva, hogy ezt undorítónak találjam, egyszerűen annak érzem és szerencsére a nagyanyám már nem duruzsolja a fülembe az afrikai éhező gyerekek és a bezzeg a háborúban mantrát, így néha bizony kidobunk élelmiszert, akárhogy is nem szép dolog. Nem gondolom, hogy ez kötődés tárgyú, inkább valamilyen tanult dolog vagy gyerekkori rossz élmény alapú. Mindenesetre ezt nem neked kell megfejtened, jobb ha nem analizáljuk a párunkat, mert megborul az egyensúly.
2022. szept. 20. 00:42
 36/48 Katona Dius ***** válasza:
100%

Én sem enném meg.

De miért nem lehet kevesebbet szedni a gyerekeknek? Ha megeszi és kér még,szedsz neki még annyit,amit kb meg tud enni. Ha még mindig éhes,akkor megint. Ahelyezz,hogy szedsz neki egy nagy adagot aztan a fele ott marad.

Legalább megtanulja azt is,hogy inkább szedjen többször,de ne hagyjon maradékot

2022. szept. 20. 10:11
 37/48 anonim ***** válasza:
89%
Omg, miért kellene maradékot ennie?
2022. szept. 20. 13:45
 38/48 kovpet ***** válasza:
94%

"a felét ott hagyta"

Én a helyedben inkább megtanulnék annyit szedni nekik, amennyit megesznek. Vagy inkább 2-3x keveset mint egyszer sokat.

2022. szept. 20. 14:00
 39/48 anonim ***** válasza:
100%

Nem fogom elolvasni a sok választ, de teljesen megértem a férjedet. Én sem eszem meg senki maradékát, a gyerekét sem. Anyám sem ette meg az enyémet. Nem értem ez hogy lenne kötődési probléma, inkább gusztus dolga.

A gyerekeknek kéne megtanítani inkább, hogy többször szedjenek kevesebbet, ne maradjon a tányéron maradék.

2022. szept. 20. 15:01
 40/48 anonim ***** válasza:
100%

"Egy a vérük"...Külön fogkefétek sincs a családon belül, mert minek?

Én is előfordul, hogy a 3 éves gyerekem után megeszem a maradékot, de van amit úgy nyálaz meg turkál össze, hogy akkor sem sajnálom kidobni, ha éhes vagyok. A szaftos-trutymós állagú kaják maradékától meg valamiért akkor is undorodom, ha az az én kajám volt. 🤷‍♀️

Nagyon egyetértek abban, hogy szedj már normálisan a gyereknek. Ne egy tonnát.

2022. szept. 20. 16:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!