Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha egy családban meghal az...

Ha egy családban meghal az édesanya, és az apuka viszonylag hamar megismerkedik egy másik nővel, és a gyerekeknek ez nem tetszik, kinek adtok inkább igazat?

Figyelt kérdés

Igazából már kb. 20 éve, egyik volt osztálytársam esete, aki akkor vesztette el az édesanyját, viszont az apukája nem sokkal később megismerkedett egy másik nővel, aki a gyerekek mostohaanyja is lett. Ők nehezen viselték, ugyanakkor az osztálytalálkozón a volt osztályfőnökünk azt mondta a lánynak, hogy megérti az ő helyzetét, hogy viszonylag hamar lépett egy új nő az édesanyjuk helyébe, de az apukáját is értse meg, hogy egy 47 éves férfi még igencsak fiatal, aki igényli, hogy legyen mellette valaki.

Ti inkább a gyerekeknek, vagy az apukának adtok igazat?

2022. szept. 17. 23:31
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
98%
Mi az a viszonylag hamar?
2022. szept. 17. 23:36
 2/27 anonim ***** válasza:
86%

Ez nem vagy-vagy: érthető mindkét álláspont.

A különbség csak az, hogy az apa részéről sokkal nagyobb lemondással járna az, hogy a gyereke kedvében járjon.

2022. szept. 17. 23:42
 3/27 anonim ***** válasza:
92%
Ha például 2 hónappal az anyuka halála után, az durva.. De mondjuk 9-10 hónappal később már nem annyira.
2022. szept. 17. 23:42
 4/27 anonim ***** válasza:
87%

Egyrészt számít az idő is, amit a többiek is firtatnak.

Másrészt lehet ezt úgy csinálni, hogy nem költözik oda a nő. Csak évek múlva, amikor már remélhetőleg a gyerekek elfogadták ezt a kapcsolatot.

Amúgy, ha egy férfi a felesége halála után 2-3 hónappal már másik kapcsolatba kezd, akkor nem nagyon szerethette a feleségét, nem rázta meg a halála.

2022. szept. 17. 23:52
 5/27 anonim ***** válasza:
21%
És a húszéves osztálytalálkozón volt ez a téma?
2022. szept. 18. 00:03
 6/27 anonim ***** válasza:
84%

Sokat számít, hogy mennyi időt is jelent az a viszonylag hamar.

Mindenesetre egy éven belül én erősen megkérdőjelezném, hogy mennyire szerette a feleségét, ha apukának az a legfontosabb, hogy valaki beöltse az életében keletkezett lyuk-és házicseléd hiány, nem pedig az, hogy oda van a lelki társa, és így meg kell tanulnia együtt élnie egy feldolgozhatatlan csapással, majd segítenie kell feldolgozni a gyerekeinek azt, hogy elveszítették az anyjukat, és hogy az új helyzethez idomulva átszervezze az életüket.

Vegyük hozzá, hogy az is idő, mire megismer valaki olyat az ember, akit hajlandó összeereszteni a gyerekeivel, egy fedél alá költöztetni velük. Nem egy-két hónapos procedúra randizgatni, próbálkozni, és rálelni a megfelelő jelöltre. Van, akinek évek alatt se sikerül úgy, hogy nem képez a gyász visszatartó erőt.

Szerintem problémás az értékrendje apukának, és elsősorban azért kellett neki ÚJ NŐ, hogy ne neki kelljen a háztartással meg a gyerekneveléssel szüttyögnie, hogy ne kelljen megtanulnia, hogyan kell egyedülálló apaként vinni egy háztartást; 100%-ban gondoskodni önmagáról és a gyerekeiről anyagilag és érzelmileg is. Így a nő se a múltban, se a jelenben nem egy teljes értékű társ, hanem egy bizonyos funkciót betöltő... eszköz.

2022. szept. 18. 00:10
 7/27 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem ebben inkább az a durva, hogy a nő valószínűleg már megvolt az anyuka halála előtt is.
2022. szept. 18. 00:34
 8/27 anonim ***** válasza:
57%
6-os vagyok, igen, kacifántosabban erre próbáltam én is célozni, mint #7.
2022. szept. 18. 01:47
 9/27 anonim ***** válasza:
34%
#2 Egy ÉRETT, FELNŐTT embernek mióta nehezebb gyakorlatiasan kezelni a saját igényeit, mint egy frissen félárvává vált gyereknek? "Kicsim, légy érett, és nyeld le a gyászodat és, hogy meghalt az életedben a legfontosabb ember, mert tudod apunak nincs annyi önuralma és felelősségtudata, hogy csomót kössön a pcsére még egy darabig."
2022. szept. 18. 01:50
 10/27 anonim ***** válasza:
68%

Ahogy előttem írják: az idő függvénye. Ha hónapok, akkor undorító amit csinált.

Aki a gyászt szőnyeg alá akarja söpörni és rózsaszín köddel eltakarni, valószínűleg a későbbiekben (lelkileg) megfizeti az árát.

2022. szept. 18. 03:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!