Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi lakbért szokás fizetni...

Mennyi lakbért szokás fizetni fiatal felnőttként a szülőknek?

Figyelt kérdés

Előre leszeretném szögezni, hogy alapvetően jó kapcsolatom van a szüleimmel, viszont elég késői gyerek vagyok így eléggé kibontakoznak a generációs különbségek,nem utálok itthon élni, de vonz az önállóság, hogy végre a magam ura lehessek.

Történetesen arról van szó, hogy tavaly érettségiztem, idén végeztem el a technikusi képzést, július óta pedig főállásban dolgozmk a szakmámban. Eddig megvolt beszélve az, hogy 50.000 Ft-tal hozzájárulok a költségekhez, teljesen normálisnak gondolom, hogy amennyiben már nem tanulok és keresőképes vagyok, - akkor beszállok a rezsi+kajába. Édesapám a minap pedzegette, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetre való tekintettel lehet, hogy a dupláját kéne bedobnom a családi kasszába.

Több barátom is keres magának jelenleg lakótársat, és azon töprengtem, hogy ebben az esetben meglépném a következő lépést a felnőtté vááashoz.. elköltöznék. Osztottam szoroztam, nagyjából 150e forintomba kerülne egy hónap, viszont végérvényesen a magam ura lehetnék. Alapvetően régóta fontolgattam, viszont úgy tekintettem az otthon maradásra, hogy minimalizálom a költségeim, spórolgatok amíg lehet, ezáltal összegyűjtve akár az önerőt későbbiekre egy ingatlanra.

Tulajdonképpen a szüleimnek se lenne rossz, kevesebb lenne a rezsi, kaja költség, viszont ebben a formában nem érzem relevánsnak azt, hogy maradjak.

19/F

2022. szept. 7. 17:18
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
65%
Eddig miből éltek anyudék, hogy most hirtelen szükség lett a te fizudra? Neked a saját életedet kell építeni, és minden pénzt megfogni. Tőlem mindig lenyúlták a fizum, kb egy bugyógóval mentem férjhez. Hidd el ez borzalmas érzés volt, hogy hónapról hónapra nem tudtam félretenni.
2022. szept. 8. 05:22
 32/39 anonim ***** válasza:
22%

tėvedsz ha elromlik mosogėp ami az albėrletben van te veszel ujatt vagy neked kell megjavitani. hütö ugyan az ha elromlik te javitatod meg.de van ahol ezeket neked kell megvenni mert semmi nincs a lakåsban .az megegyezės kėrdése hogyha elromlik az ott lévö mosogépnek javitåsåt le vonhatod az adott hónap lakbėrėböl.

mi adtunk ki vidėken levő lakást most volt vizora csere ott bėrlők kifizeték ezt ės annyival kevesebbet fizetek ebben hónapban.

viszont ha van mosogép de neked ujabb kellene akkor azt neked kell ållni és senki nem tėriti meg neked .

2022. szept. 8. 06:16
 33/39 anonim ***** válasza:
72%

Utolsó, baromira rosszul tudod, nézz utána. Ha bútorozva, műszaki eszközökkel adod ki, akkor ezek normál elhasználódása miatt keletkező javítása és cseréje a te költséged. A karbantartás (porszívó porzsák csere például) pedig a bérlőé.

A mérőórát nálad sem a bérlő fizette, hiszen annyival kevesebbet fizetett.

2022. szept. 8. 07:35
 34/39 anonim ***** válasza:
88%

Étkezést 100%-ban magadnak kellene fizetned otthon is.

Ha egy szobában laksz minimum 60eFt + a rezsi rád eső része, ami lehet 15-20 eFt.

Tehát étkezés a Te problémád és a szülőknek 80eFt.

(Ebben benne sincs, hogy szüleidet támogatni kellene.)

2022. szept. 8. 09:45
 35/39 anonim ***** válasza:
100%
Mást is ismerek, aki be akart szállni, ott a szülők azt kérték, csak a rezsit osszák meg és azt fizesse.
2022. szept. 8. 11:18
 36/39 anonim ***** válasza:
69%

Nálunk úgy volt, hogy a bevételünk 15%at kellett leadni,

De az ételt magamnak oldottam meg...

Mi se voltunk hú de jó anyagi helyzetben, de nem kértek többet...

Szerintem az 50 ezer reális, de a duplája sok, ennyi erővel tényleg elköltözhetnel.

Én albérletben lakom, van lakótársam, így mindennel együtt fizetek 43 ezret, ezenkívül ételre nyilván annyit költök amennyit gondolok, én kicsit próbálok spórolni, de 30 ezer így is elmegy csak a karjára, plusz én veszem a tisztasági dolgokat is, így 80-90 ezer elmegy egy hónapban... A fizetésem kb 50%a

Igy is tudok azért félre is tenni...

Szerintem próbáljátok megegyezni,

Nem tudom mennyit keresel,

De szerintem 30% pl

Vagy úgy hogy marad az 50000 de az ételt magadnak veszed stb.

2022. szept. 8. 11:39
 37/39 anonim ***** válasza:
90%

Ja még annyi, hogy a bérleti díj 3000 forinttal emelkedett,

Szóval kevesebb mint 10%ot, és én idegentől berlem...

2022. szept. 8. 11:41
 38/39 anonim ***** válasza:
34%

Szerintem mielőtt lépnél, próbálj megegyezni a szüleiddel,

Szerintem még az is reális,ha 50 ezer marad és a kaját magadnak allod,

Akár így is meg egyezhetsz,

Vagy max egy kicsit többet adsz bele,

De azért egy szülő ne kérjen el annyit, mintha albérlő lennél...

Mérlegelj, hogy hogy éri meg neked, megtudtok e egyezni,

Meg egyébként megértelek,

Ha már majdnem annyit kérnek el tőled, amennyit egy főbérlő egy szobaert, akkor jobb lehet költözni,

Mert ha elkoltozol akkor már teljesen a magad ura vagy,

Senki nem mondja meg mikor érj haza stb, senki nem szól bele semmibe...

Én szobát bérlek, mint írtam,

Olyan mint az albérlet, csak annyi, hogy van lakótársam,, akivel amúgy nincs semmi gond,

És nem olyan sok így a bérleti díj, több marad, mintha tök egyedül bérelnék albérletet,

És így is tökre azt csinálok amit szeretnék, senki nem kér számon, hová megyek mikor jövök,

Szerintem jó önállónak lenni..

Annyi, hogy ilyenkor már nem főz rád senki,

De azért ebbem is van pozitívum, vannak gyors, egyszerű kaja receptek,

És legalább azt eszel, azt főzöl amit te szeretnél,

Nem azt amit a család akar,

Te magad döntesz el mindent,

És ha esetleg ismerkednel, lenne barátnőd, őt is felviheted, sokkal szabadabb lennél azért, mint a szülőknél.. szerintem.

De ha úgy érzed még korai lenne belevágni a nagybetűs életbe,

Próbálj megegyezni a szüleiddel,

Hogy azért persze adsz bele a közösbe,

De a jövőre is gondolni kell...

Egy szülő, jó esetben a legjobbat akarja a gyerekének,

És akkor tényleg csak annyit kér hogy valamivel beszállj a költségekbe,

De te nem egy albérlő vagy, hanem a gyerekük

2022. szept. 8. 13:26
 39/39 anonim ***** válasza:
82%
Amennyire szükségük van.
2022. szept. 9. 11:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!