Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi lakbért szokás fizetni...

Mennyi lakbért szokás fizetni fiatal felnőttként a szülőknek?

Figyelt kérdés

Előre leszeretném szögezni, hogy alapvetően jó kapcsolatom van a szüleimmel, viszont elég késői gyerek vagyok így eléggé kibontakoznak a generációs különbségek,nem utálok itthon élni, de vonz az önállóság, hogy végre a magam ura lehessek.

Történetesen arról van szó, hogy tavaly érettségiztem, idén végeztem el a technikusi képzést, július óta pedig főállásban dolgozmk a szakmámban. Eddig megvolt beszélve az, hogy 50.000 Ft-tal hozzájárulok a költségekhez, teljesen normálisnak gondolom, hogy amennyiben már nem tanulok és keresőképes vagyok, - akkor beszállok a rezsi+kajába. Édesapám a minap pedzegette, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetre való tekintettel lehet, hogy a dupláját kéne bedobnom a családi kasszába.

Több barátom is keres magának jelenleg lakótársat, és azon töprengtem, hogy ebben az esetben meglépném a következő lépést a felnőtté vááashoz.. elköltöznék. Osztottam szoroztam, nagyjából 150e forintomba kerülne egy hónap, viszont végérvényesen a magam ura lehetnék. Alapvetően régóta fontolgattam, viszont úgy tekintettem az otthon maradásra, hogy minimalizálom a költségeim, spórolgatok amíg lehet, ezáltal összegyűjtve akár az önerőt későbbiekre egy ingatlanra.

Tulajdonképpen a szüleimnek se lenne rossz, kevesebb lenne a rezsi, kaja költség, viszont ebben a formában nem érzem relevánsnak azt, hogy maradjak.

19/F

2022. szept. 7. 17:18
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
82%

Lakbért semennyit nem szokás fizetni szülő-gyerek viszonylatban, de az megállaapodás kérdése, hogy milyen arányban osztozik meg a család a rezsin és az egyéb költségeken.

Van, ahol a szülő azért nem kér semmit, mert ezzel tudja támogatni a gyerekét, aki lakásra gyűjt, de van, ahol arányosan elosztják a kiadásokat és olyan is van, ahol valmilyen méltányos összegben állapodnak meg, ami messze nem fedezi a valós költségeket, de a szülőknek ez így megfelel. Ahány ház, annyi szokás.

2022. szept. 7. 19:39
 12/39 A kérdező kommentje:
Ha tehetnék egy forintot sem kérnének, csak a kadárkocka rezsiigénye nme túl költséghatékony.
2022. szept. 7. 19:41
 13/39 A kérdező kommentje:
Nyilván itt a "lakbér" nem a hagyományosan értendő lakbérre értendő... bár a leírásból ezt eddig mindenkinek sikerült észrevennie.
2022. szept. 7. 19:51
 14/39 anonim ***** válasza:
59%
Kérdező attól még, mert kihámozható a szövegből, hogy kb mire gondoltál, félreérthető és rosszul is hangzik, hogy Te lakbérnek nevezed a rezsit és a megélhetésed költségeit, de természetesen azt a részét is megválaszoltam a kérdésednek, amire valójában gondoltál.
2022. szept. 7. 20:01
 15/39 anonim ***** válasza:
34%
Ha elköltözöl a fűtés nem vagy alig lesz kisebb költség. A szüleid ki tudnák egyedül fizetni a megemelt összeget?
2022. szept. 7. 20:40
 16/39 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy szerinted hogyan ne lenne kevesebb a fűtés költsége ha elköltöznék, bár tény, hogy több háttér információ is szükséges, általában 3 helyen szokott menni a radiátor a fűtési szezonban:

- konyha(nappaliként funkcionál, kis radiátor )

- Az én szobám (25 m2, nagy radiátor)

- Szüleim hálószobája (15 m2, kis radiátor)

Jelentősen le redukálódna a költsége.

2022. szept. 7. 20:49
 17/39 anonim ***** válasza:
77%

Azert jó lenne tudni h mennyi a hitel ebben a költségvetésben.

Nem, 500 ezer 3 emberre nem a legjobb.

En nem leszek népszerű de inkább a szüleimnek adnám mint hogy hirtelen haragból vagy mi miatt elkoltozzek és másnak fizessek többet. Egy beszélgetést megerne. Ervelhetsz is hogy félre akarsz rakni.amugy meg elvileg neked ott van a 25 év alatti szja kedvezmeny

2022. szept. 7. 20:57
 18/39 anonim ***** válasza:
70%
Utolsó vagyok, hogy még nepszerutlenebb legyek, nem annyi koltseged lesz, hanem sokkal több. Elromlik a mosógép, hűtőt, tévét kell venni, felmososzettet, kenyérpirító amit szeretnél. Ha meg az egyik haver lelép vagy nem fizet fizethetsz helyette. Ha a tulaj a nyakatokra jár vagy lehúz az se kellemes. Van ingó és ingatlan biztosítás is amit meg tudsz kötni. Nekem is volt. Ha beteg leszel kevesebbet keresel mindent ugyanúgy kell fizetni. Én nem vagnek bele de ez en vagyok. Ezek rossz példák voltak de vannak persze ellenkezőek is.
2022. szept. 7. 21:02
 19/39 anonim ***** válasza:
57%

50 ezer a kaja és rezsihozzájárulás? Az nagyon karcsú, eddig se fedezte nagyon

Egyezz meg velük 80-85ben, és tegyél félre

Egyébként mennyi a fizud?

2022. szept. 7. 21:08
 20/39 anonim ***** válasza:
83%

“ Nem tudom, hogy szerinted hogyan ne lenne kevesebb a fűtés költsége ha elköltöznék, bár tény, hogy több háttér információ is szükséges, általában 3 helyen szokott menni a radiátor a fűtési szezonban:

- konyha(nappaliként funkcionál, kis radiátor )

- Az én szobám (25 m2, nagy radiátor)

- Szüleim hálószobája (15 m2, kis radiátor)

Jelentősen le redukálódna a költsége.”

Nem lenne sokkal kevesebb a fűtés.

2022. szept. 7. 21:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!