Mennyi lakbért szokás fizetni fiatal felnőttként a szülőknek?
Előre leszeretném szögezni, hogy alapvetően jó kapcsolatom van a szüleimmel, viszont elég késői gyerek vagyok így eléggé kibontakoznak a generációs különbségek,nem utálok itthon élni, de vonz az önállóság, hogy végre a magam ura lehessek.
Történetesen arról van szó, hogy tavaly érettségiztem, idén végeztem el a technikusi képzést, július óta pedig főállásban dolgozmk a szakmámban. Eddig megvolt beszélve az, hogy 50.000 Ft-tal hozzájárulok a költségekhez, teljesen normálisnak gondolom, hogy amennyiben már nem tanulok és keresőképes vagyok, - akkor beszállok a rezsi+kajába. Édesapám a minap pedzegette, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetre való tekintettel lehet, hogy a dupláját kéne bedobnom a családi kasszába.
Több barátom is keres magának jelenleg lakótársat, és azon töprengtem, hogy ebben az esetben meglépném a következő lépést a felnőtté vááashoz.. elköltöznék. Osztottam szoroztam, nagyjából 150e forintomba kerülne egy hónap, viszont végérvényesen a magam ura lehetnék. Alapvetően régóta fontolgattam, viszont úgy tekintettem az otthon maradásra, hogy minimalizálom a költségeim, spórolgatok amíg lehet, ezáltal összegyűjtve akár az önerőt későbbiekre egy ingatlanra.
Tulajdonképpen a szüleimnek se lenne rossz, kevesebb lenne a rezsi, kaja költség, viszont ebben a formában nem érzem relevánsnak azt, hogy maradjak.
19/F
Lakbért semennyit nem szokás fizetni szülő-gyerek viszonylatban, de az megállaapodás kérdése, hogy milyen arányban osztozik meg a család a rezsin és az egyéb költségeken.
Van, ahol a szülő azért nem kér semmit, mert ezzel tudja támogatni a gyerekét, aki lakásra gyűjt, de van, ahol arányosan elosztják a kiadásokat és olyan is van, ahol valmilyen méltányos összegben állapodnak meg, ami messze nem fedezi a valós költségeket, de a szülőknek ez így megfelel. Ahány ház, annyi szokás.
Nem tudom, hogy szerinted hogyan ne lenne kevesebb a fűtés költsége ha elköltöznék, bár tény, hogy több háttér információ is szükséges, általában 3 helyen szokott menni a radiátor a fűtési szezonban:
- konyha(nappaliként funkcionál, kis radiátor )
- Az én szobám (25 m2, nagy radiátor)
- Szüleim hálószobája (15 m2, kis radiátor)
Jelentősen le redukálódna a költsége.
Azert jó lenne tudni h mennyi a hitel ebben a költségvetésben.
Nem, 500 ezer 3 emberre nem a legjobb.
En nem leszek népszerű de inkább a szüleimnek adnám mint hogy hirtelen haragból vagy mi miatt elkoltozzek és másnak fizessek többet. Egy beszélgetést megerne. Ervelhetsz is hogy félre akarsz rakni.amugy meg elvileg neked ott van a 25 év alatti szja kedvezmeny
50 ezer a kaja és rezsihozzájárulás? Az nagyon karcsú, eddig se fedezte nagyon
Egyezz meg velük 80-85ben, és tegyél félre
Egyébként mennyi a fizud?
“ Nem tudom, hogy szerinted hogyan ne lenne kevesebb a fűtés költsége ha elköltöznék, bár tény, hogy több háttér információ is szükséges, általában 3 helyen szokott menni a radiátor a fűtési szezonban:
- konyha(nappaliként funkcionál, kis radiátor )
- Az én szobám (25 m2, nagy radiátor)
- Szüleim hálószobája (15 m2, kis radiátor)
Jelentősen le redukálódna a költsége.”
Nem lenne sokkal kevesebb a fűtés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!