Mennyi lakbért szokás fizetni fiatal felnőttként a szülőknek?
Előre leszeretném szögezni, hogy alapvetően jó kapcsolatom van a szüleimmel, viszont elég késői gyerek vagyok így eléggé kibontakoznak a generációs különbségek,nem utálok itthon élni, de vonz az önállóság, hogy végre a magam ura lehessek.
Történetesen arról van szó, hogy tavaly érettségiztem, idén végeztem el a technikusi képzést, július óta pedig főállásban dolgozmk a szakmámban. Eddig megvolt beszélve az, hogy 50.000 Ft-tal hozzájárulok a költségekhez, teljesen normálisnak gondolom, hogy amennyiben már nem tanulok és keresőképes vagyok, - akkor beszállok a rezsi+kajába. Édesapám a minap pedzegette, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetre való tekintettel lehet, hogy a dupláját kéne bedobnom a családi kasszába.
Több barátom is keres magának jelenleg lakótársat, és azon töprengtem, hogy ebben az esetben meglépném a következő lépést a felnőtté vááashoz.. elköltöznék. Osztottam szoroztam, nagyjából 150e forintomba kerülne egy hónap, viszont végérvényesen a magam ura lehetnék. Alapvetően régóta fontolgattam, viszont úgy tekintettem az otthon maradásra, hogy minimalizálom a költségeim, spórolgatok amíg lehet, ezáltal összegyűjtve akár az önerőt későbbiekre egy ingatlanra.
Tulajdonképpen a szüleimnek se lenne rossz, kevesebb lenne a rezsi, kaja költség, viszont ebben a formában nem érzem relevánsnak azt, hogy maradjak.
19/F
Én anno 10 éve 30 ezret adtam, plusz fizettem a tv, internet, telefonszámlát, megvettem a havi mosószert, öblítőt, tisztítószereket, higiénés szereket és élelmiszerből is bevásároltam minden hónapban. Emellett a házimunka jó részét, plusz a mosást bevállaltam mindenkire. A főzés maradt anyukámé.
Ehhez viszonyítva kb reálisnak tűnik a 100 rugó. Önálló háztartás többe kerül. De ha te soknak érzed, próbáld ki az önállóságot.
35/N
17-es: Nincs semmilyen hitel.
Többeknek: Hűha kicsit félrementek itt a dolgok egyeseknél, nem tudom miféle hirtelen haragról van szó, említettem, leginkább azért költöznék el, hogy a magam ura lehessek. Ettől függetlenül azért van egy két nagyon jó kontra érv is a nem várt költségekre, illetve van pár orbitális ........ is, egy bútorozott albérletben nem a te kötelességed a mosógép/hűtő rendberakása/cseréje, hanem a főbérlőé. Az meg, hogy ki milyen szerződést ír alá, az a saját balf@szsága, ja és nem Budapestről van szó, valamivel barátibbak az albérlet árak.
Elég építő jellegű válasz jött, akik értelmesen álltak hozzá, nekik köszönöm, ment a (y).
Innentől nem válaszolok erre a kérdésre, megszületett a döntés.
Utolsónak még annyit, hogy ha fele akkora fűtőtestet kell felfűteni, az de, nagyon is redukálja a költségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!