Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi lakbért szokás fizetni...

Mennyi lakbért szokás fizetni fiatal felnőttként a szülőknek?

Figyelt kérdés

Előre leszeretném szögezni, hogy alapvetően jó kapcsolatom van a szüleimmel, viszont elég késői gyerek vagyok így eléggé kibontakoznak a generációs különbségek,nem utálok itthon élni, de vonz az önállóság, hogy végre a magam ura lehessek.

Történetesen arról van szó, hogy tavaly érettségiztem, idén végeztem el a technikusi képzést, július óta pedig főállásban dolgozmk a szakmámban. Eddig megvolt beszélve az, hogy 50.000 Ft-tal hozzájárulok a költségekhez, teljesen normálisnak gondolom, hogy amennyiben már nem tanulok és keresőképes vagyok, - akkor beszállok a rezsi+kajába. Édesapám a minap pedzegette, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetre való tekintettel lehet, hogy a dupláját kéne bedobnom a családi kasszába.

Több barátom is keres magának jelenleg lakótársat, és azon töprengtem, hogy ebben az esetben meglépném a következő lépést a felnőtté vááashoz.. elköltöznék. Osztottam szoroztam, nagyjából 150e forintomba kerülne egy hónap, viszont végérvényesen a magam ura lehetnék. Alapvetően régóta fontolgattam, viszont úgy tekintettem az otthon maradásra, hogy minimalizálom a költségeim, spórolgatok amíg lehet, ezáltal összegyűjtve akár az önerőt későbbiekre egy ingatlanra.

Tulajdonképpen a szüleimnek se lenne rossz, kevesebb lenne a rezsi, kaja költség, viszont ebben a formában nem érzem relevánsnak azt, hogy maradjak.

19/F

2022. szept. 7. 17:18
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
69%

Én anno 10 éve 30 ezret adtam, plusz fizettem a tv, internet, telefonszámlát, megvettem a havi mosószert, öblítőt, tisztítószereket, higiénés szereket és élelmiszerből is bevásároltam minden hónapban. Emellett a házimunka jó részét, plusz a mosást bevállaltam mindenkire. A főzés maradt anyukámé.

Ehhez viszonyítva kb reálisnak tűnik a 100 rugó. Önálló háztartás többe kerül. De ha te soknak érzed, próbáld ki az önállóságot.

35/N

2022. szept. 7. 21:21
 22/39 A kérdező kommentje:

17-es: Nincs semmilyen hitel.

Többeknek: Hűha kicsit félrementek itt a dolgok egyeseknél, nem tudom miféle hirtelen haragról van szó, említettem, leginkább azért költöznék el, hogy a magam ura lehessek. Ettől függetlenül azért van egy két nagyon jó kontra érv is a nem várt költségekre, illetve van pár orbitális ........ is, egy bútorozott albérletben nem a te kötelességed a mosógép/hűtő rendberakása/cseréje, hanem a főbérlőé. Az meg, hogy ki milyen szerződést ír alá, az a saját balf@szsága, ja és nem Budapestről van szó, valamivel barátibbak az albérlet árak.

Elég építő jellegű válasz jött, akik értelmesen álltak hozzá, nekik köszönöm, ment a (y).

Innentől nem válaszolok erre a kérdésre, megszületett a döntés.

Utolsónak még annyit, hogy ha fele akkora fűtőtestet kell felfűteni, az de, nagyon is redukálja a költségeket.

2022. szept. 7. 21:31
 23/39 A kérdező kommentje:
Utolsó előttinek* :)
2022. szept. 7. 21:34
 24/39 anonim ***** válasza:
87%
Nem, ha a szomszédos helyiség nincs fűtve, akkor a fűtöttet lényegesen több energiával lehet azonos hőmérsékletre fűteni, és a hőérzet is pocsék lesz, sütni fog minden fal a hidegtől. A te üres szobádat is minimálisan temperálni kell, különben tavaszra az összes fal penészes lesz. Legfeljebb a szobád kétharmad fűtési költségét lehet megtakarítani így, de ha egyáltalán nincs kívülről hőszigetelve a ház, akkor inkább csak a felét.
2022. szept. 7. 21:35
 25/39 anonim ***** válasza:
26%
Semennyit , mert ezzel is segítenek hogy mèg otthon lakok tudjak spórolni hogy később külön tudjak menni . Ja ès nem keresnek jól . fel ajánlottam már de nem lennènek kèpesek elkèrni a pènzem.
2022. szept. 7. 21:42
 26/39 anonim ***** válasza:
72%
Nem hagynám ott őket. Amekkora gebasz lesz, tényleg lehet, hogy nagyobb szükségük lesz rád. És a jövedelmedre. Ez van. Persze nem ész nélkül dupláznék, ahogy apud sem kért ilyet.
2022. szept. 7. 22:59
 27/39 anonim ***** válasza:
44%
19 éves fiú létedre az írásaid alapján inkább gondolnálak 30as nőnek
2022. szept. 7. 23:14
 28/39 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem sok a 100.000Ft. Beszélj velük, hogy gyűjteni akarsz és sokallod. Azért havi 50.000 és felteszem megveszed ami kell magadnak még oké. Nem korrekt ha egy gyerek elkezd dolgozni egyből perkáljon. Viszont szerintem ne költözz,főleg lakótárssal. Gyűjts önerőt és vegyél lakást. Ne más zsebét tömd albérlet fizetésével. Fizesd a sajátod.
2022. szept. 7. 23:18
 29/39 anonim ***** válasza:
86%
Semennyit
2022. szept. 7. 23:30
 30/39 anonim ***** válasza:
36%
Falun 50 èrt kapsz kertes albit 😆
2022. szept. 8. 01:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!