Mi a családotokban a szokás mennyit fürösztöttek titeket gyerekként? Összefüggés lehet mit látott otthon valaki mihez szoktatták és késöbb ez lesz a mintaja? Tehat akit 2 hetente fürdettek az igy tesz felnőttként?
Engem napi szinten fürdettek a szüleim, és én is így fogok tenni a gyermekeimmel, ha lesznek.
Sok embernek az a normális, amit otthon lát, de ha idősebb lesz, akkor nyilván rájön, hogy a kétheti fürdés, nem éppen normális és higiénikus.
Napi egyszeri zuhanyozás volt, van, lesz.
Nyáron nagy melegben-, edzés után igény szerint.
Nálunk is naponta volt fürdés.Hajmosás hetnte legalább egyszer.
Már felnőtt vagyok és most is ehhez tartom magam.Nyáron a nagy melegben van,hogy naponta 2x is letusolok.
Gyerekem még nincs,de biztos,hogy ha lesz,őt is így fogom szoktatni.
Szerintem legtöbb ember felnőttként is azt a mintát követi,amit gyerekként tapasztalt,bár vannak kivételek is.Nekem van olyan ismerősöm,akinek a szülei konkrétan úgy élnek,mint a putris cigányok.A lakásukban kupi van és ők maguk is piszkosak,de a gyerekük teljesen rendben van.Felnőttként felfogta,hogy nem jó,amit a szülei csinálnak és ő normálisan tisztálkodik.Olyat is ismerek,akinek a szülei rendesek és gyerekként odafigyeltek,hogy normálisan tisztálkodjon,de felnőtt korára egy zűlött alak lett belőle és nem nagy hangsúlyt fordít a higiéniára.
Nálunk a napi fürdés volt a természetes. Emellet egész kicsi gyerekként, mikor nővérem ovis, kisiskolás volt én pedig még kisebb (4 év van köztünk) együtt fürödtünk a kádban néha. Általában heti 1-2 alkalommal volt így, akkor pacsáltunk, játszottunk. Hajmosás amennyire emlékszem hetente 1x volt, de bőven elég is volt annyi.
Hogy miért születtél abba a családba, nem tudhatjuk, de oka van. És az ilyen dolgokból rengeteget lehet tanulni, később ezekből előnyt kovácsolhatsz magadnak. Hiszen látod, tapasztalatod, hogy mihez hogyan állnak a szüleid, mik azok a dolgok, amik teljesen korrekt, pozitív dolgok, s majd később te is hasonlóan szeretnél hozzáállni bizonyos dolgokhoz, vagy épphogy máshogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!