Mit tegyek, ha a gyerekeim nem akarják már látni a férjemet? Soha többé.
Én egy elég elfogadó személyiség vagyok, nem tudok haragudni senkire sem, többnyire a jelenben működöm, és nem nagyon emlékszem a traumatikus dolgokra. Sokáig azt hittem, normális az, hogy "bántanak" és sokat sírunk a férjem ámokfutásai miatt, azonban mára már tudom, hogy nagyon nem az.
A legnagyobb gyermekem már 26 éves és mivel ez azóta tart, hogy ő megszületett, és még most sem tudtam kilépni belőle, nem látogat már minket soha, és velem is megszakította a kapcsolatot. A gond az, hogy a férjem ettől egyre dühösebb, szerintetek hogy lehetne őket kibékíteni?

Röviden, volt más és továbbra sem vagy normális. Egy önző dög vagy, aki megpróbálja megmagyarázni, hogy hát ő nem úgy reagált és lehetett volna rosszabb is stb.. Csupa szar önigazoló duma egy bűnrészes anyától. Gyáva voltál lépni és inkább beáldoztad a gyerekeket is, kiszolgáltatva őket ennek az állatnak.
Azért ez is megér egy misét: "A gond az, hogy a férjem ettől egyre dühösebb..." Szóval megint nem a gyerekek a fontosak, őket akarod visszarángatni, hogy továbbra is áldozatok legyenek, csak, hogy apuci ne legyen dühös, amit gondolom rajtad ver le. Tudod mit, meg is érdemled. Nem lépsz le csak nyavalyogsz itt pár havonta feltéve ugyanazt a kérdést. Szerencsére a gyerekeidnek több esze van és nem mennek vissza. Apuka meg csak dühöngjön, ha olyan hülye vagy, hogy még hallgatod.

Talán a gyerekek hibája, hogy ki voltak téve és szolgáltatva ennek? Talán ők mentek hozzá egy ilyen férfihez? Talán ők dugták a homokba a fejüket, amikor kiderült, hogy valami nem stimmel? Talán ők szültek önző módon több gyereket is egy ilyen férfinak? Ők várták, hogy majd a gyerekekkel, akik ki vannak neki szolgáltatva mág jobban mint a párja majd máshogy fog bánni?
Ők voltak, akik 26 éven keresztül szalasztották el az alkalmat, hogy a kidujjakat is mozdítsák azokért a gyeremekekért, amelyeket ők maguk vállaltak?
Kedves kérdező! Erre mondják azt, hogy egy gyermek kiszolgáltatott. De felnőttet csak úgy lehet éveken keresztül bántalmazni, ha asszisztál hozzá. És te megtetted. Te voltál az egyedüli, aki segíthettél volna a gyermekeiden, de úgy döntöttél, nem teszed. Ez a Te döntésed volt. A gyermeked döntése pedig az volt, hogy neki ez így nem jó. Tehát elment. Neki mostmár jobb lesz.
Lehet te nem ütötted meg/bántottad a gyerekeket, de aszisztáltál hozzá. Egyedül rád számíthattak volna, és te magukra hagytad őket. Te is bántalmazó vagy, csak a passzív fél.

A gyerekeid szemében egy gyenge, gyàva jellemű emberré süllyedtél, aki egy zsarnok, beteg idióta fasz játékszere. Ha neked ez így halálodig jó, attól a gyerekeidnek még nem lesz megfelelő. Ebbe nyugodj bele,és ugyanúgy, ahogyan abba is bele nyugodtál, hogy még most is baszol változtatni az egészen. A fiad képes volt megszakítani a számára nem kívánatos emberekkel a kapcsolatot, tehát nem lehetetlen ez, hiába magyarázkodsz. Inkább vegyél róla példát, ha felnőtt létedre még mindig ilyen gyerek szinten vagy.
Hagyd élni a gyerekeket, ha már képtelen voltál normális gyerekkort biztosítani a számukra, ahogyan férjet sem voltál képes megfelelőt választani. Minden döntésnek megvannak a következményei, a tiédnek ez lett.És neked ez kényelmes, különben mindent megtettél volna, hogy kilépj ebből, és bármiàron. Pszichésen defektes vagy, nyugodtan köpj fel, és állj alá. Most pedig lehet vérig sértődni a tényeken. Az ilyen ember megérdemli a sorsát. Tétlenül nézted, ahogyan a két gyereked rettegve nőtt fel, ahelyett, hogy léptél volna. Most meg csak a rinya, kifogás gyártás megy. Erre bezzeg van eszed. Pfejj!

"engem állítanak be egyedüli felelősként, miközben az apjuk a démoni.."
. A kérdésed az, hogyan békítsd ki a gyerekeid ezzel az emberrel. Érted, mi a gond?

"de az is szörnyű, hogy engem állítanak be egyedüli felelősként, miközben az apjuk a démoni.."
1.Te sem vagy százas.
2.Rajtad múlt az egész, hogy így alakult. Neked kellett volna változtatni.
3.Te felelősséged, hogy egy ilyen alakhoz mentél hozzá, és volt képed még gyerekeket is vállalni vele. Nem, nem kell a duma, hogy nem volt mindig ilyen. Ez nem mentség. Amikor az első jeleket láttad, szrtál változtatni. Benne maradtál a fosban, mert kellett a nagyhatalmú fasz meg a pénze is. Mostmár fel is dughatod magadnak az eredményt. Mehetsz is sírni a sarokba 100 korbács ütés után. Megérdemled.

1. A gyerek egy felnőttben a biztonságot keresi, aki megvédi és biztos támaszt ad, nem aki vele együtt sír.
2. Szeretném ha mondanál egyetlen egy pozitív okot, hogy miért kéne nekik kibékülni. Olyat, ami a gyereked számára jő. Egy árva jó dolgot nem mondtál a férjedtől, szőval ne mondd, hogy mégváltozott.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!