Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek önzőség, ha...

Szerintetek önzőség, ha valaki nem vállal gyereket?

Figyelt kérdés
Úgy gondolom hogy igen, de nem rossz értelemben.
2022. aug. 14. 10:09
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/81 anonim ***** válasza:
72%

Nem.

Szerintem az az önző, aki gyereket vállal. Csak kérdezd meg, miért tették, mindig csak saját önös céljaikat tudják felsorolni: hogy ne legyek egyedül, ha majd megöregszem, hogy továbbvigye valaki a családi nevet, stb. Önzően csak a saját céljaikra gondolva szaporodnak.

2022. aug. 16. 10:53
 62/81 anonim ***** válasza:
78%

Önző vagyok akkor, mert nem akarom a gyerekem egy olyan országba szülni, ahol csak egy adózó rabszolga. Önző vagyok, mert nem akarom, hogy a gyerekem 20-30-40 év múlva ebbe a klímasújtotta világban majd harcoljon az élelemért, ivóvízért. Önző vagyok, mert nem akarom, hogy ebbe a digitális diktatúrába szülessen, ahol megfigyelik, és manipulálják a döntéseit.

Bárcsak a szüleim is önzőek lettek volna, de ők akkor ezzel nem voltak tisztában, hogy milyen világ jön. Ha nem lennék önző, és ebbe a világba szaporodnék, milyen választ adnék a gyermekemnek, ha 20 év múlva rám nézne, hogy "Anya, miért szültél meg, ha tudtad, hogy ez lesz?"

"Hát azért kisfiam/kislányom, mert ez az élet rendje." Bizonyára egy tehén is szívesen szaporodna, ha döntési joga lenne ebben, és tudná, hogy vágóhídra ellik.

Csak hát nem vagyok tehén, és fel tudom mérni racionálisan, hogy egy szerető szülő a gyermekét a lehető legnagyobb biztonságba és jólétbe szeretné tudni, hogy annak a gyereknek mindene meglegyen.

Ebben a világban, ebben a társadalomban én sem akarok élni. Dehát már megszülettem ezelőtt 32 évvel. Van még pár évem itt a Földön, így megpróbálom a lehető legjobban eltölteni, és nem szenvedésre ítéltetni egy ártatlan embert, csak azért, hogy nekem könnyebb legyen, és bizonyosságot nyerjen a létem.

Fájt, mielőtt megszülettél? Nem. A tudattalan nemlét volt. Szóval az a gyerek is amelyik nem születik meg általam, a tudattalan nemlétben van, és az még mindig egy szebb hely, mint ez a világ.

Egyébként pedig természetesen szerettem volna gyereket én is, de véleményem szerint ez pont nem önzőség, hogy ha tudom és tisztában vagyok a fent leírtakkal, akkor nem szülök.

Az a baj a társadalmunkkal, hogy már kisgyerek korban arra kondicionálnak, hogy a család az élet értelme: megszületsz, felnősz, megházasodsz, gyereket csinálsz, adózol, aztán meghalsz. És aki ettől eltérően él, az deviáns, nem normális.

2022. aug. 16. 15:09
 63/81 anonim ***** válasza:
15%
62-es , térjünk vissza a témára nálad 10 év múlva. Ha valaki 32 évesen nem akar gyereket, az még nem jelenti azt, hogy nem lesz gyereke
2022. aug. 16. 22:01
 64/81 anonim ***** válasza:
87%
Jajjjj utolsó, még soha senki nem mondta egyetlen egy gyermekmentesnek sem életében, hogy UGYISMEGGONDOLODMAGAAAAAD!!!! De jó, hogy jöttél ide a teljesen újszerű es a kérdésre irányuló válaszoddal. Tessék, olyan ügyes voltàl, hogy kapsz egy virágot tőlem: 🌺
2022. aug. 16. 22:52
 65/81 anonim ***** válasza:
27%
Koszi....értékelem....amugy én szurkolok h kitarts(on) az álláspontja mellett, de a többség ehhez gyenge. Én nem voltam!
2022. aug. 16. 23:08
 66/81 anonim ***** válasza:
100%
És ez mégis miért lenne gyengeség?
2022. aug. 17. 07:29
 67/81 anonim ***** válasza:
86%
63-as, te semmit nem fogtál fel abból, amit írtam :D 10 év múlva szerinted jobb lesz a világon bármi is abból, amit leírtam??
2022. aug. 17. 13:47
 68/81 anonim ***** válasza:
31%

Sokkal szarabb lesz minden, de ez téged nem fog érdekelni. Az emberek min 90%-a ösztönlény és 40x évesen bármi áron gyereket akar, ha addig nem lett.

Csak nagyon kevés ember van mondjuk 45-48 évesen aki valóban ideológiai (ide értve etikai természetvédelmi stb) okokból nem akar gyereket, hanem az van , hogy már kifutott az időből. Előjönnek alattomosan a belső hangok, legalább csak egyet stb. Nem tudom hányan vannak itt hozzászólók, akik 40 +-osok és nincs gyerekük. Nos?

2022. aug. 18. 02:32
 69/81 anonim ***** válasza:
54%

Ajaj,mennyi ilyet ismerek.

30-as nők,hirtelen összejönnek egy 40-es palival.1 év alatt világraszóló szerelem,házasság,már az esküvői képeken látni,hogy terhes.

Előtte 5-10 éves kapcsolatuk volt,azzal nem ment,erre kapuzárási pánik,felkoppintja egy pali,akit alig ismer,aki 40+os koráig nem tudott elköteleződni.

2022. aug. 18. 03:10
 70/81 anonim ***** válasza:
93%
Jó, mondjuk ebben igazatok van sajnos. De az ilyen fruskák sose voltak gyermekmentesek, csak nem volt, ami teherbe rakja őket, es kellett valami önnyugtatàs :/
2022. aug. 18. 07:14
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!