Szerintetek önzőség, ha valaki nem vállal gyereket?
Szerintem értem, hogy mit akarsz mondani, de ennek nem önzőség a neve. Szerinted akinek nincs gyereke, mégis kit helyezzen maga elé, a szomszéd gyerekét?
Illetve az önzés nem azt jelenti, hogy MAGAMAT tartom a legfontosabbnak, hanem *magamat és az enyémeket* (me and mine). Az nem önzés, hogy akarok egy babucit, aki félig én, félig a Sanyi, mert "cejelmesz" vagyok? Nem önzés egy életet létrehozni csak ezért? Csak mert valaki kíváncsi, milyen lenne a közös gyerekük? A legtöbb embernek semmilyen valid oka nincs arra, hogy gyereket vállaljon, és a legtöbb embernek őszintén nincsenek olyan értékeik, amik átadásra alkalmasak lennének. Nem önzés azt mondani, hogy nekem több jár a közösből, mert babókám van?
"Van aki büszkén hangoztatja: sok "kényelmetlenséggel és lemondással" jár, az ő részéről ezt önzőségnek tartom."
Miért lenne ez önzőség? Attól,hogy valaki vállalja,attól még ez igenis nehézségekkel jár és ezt nem tilos kimondani.
Mintha gyereket csinálni állampolgári kötelesség lenne. :D
Nem ellettél ma még? Vigyázz, mert Kövér elvtárs bajusza már ráng:
Asszonynak szülni kötelesség, lánynak szülni dicsőség!
Nem függ össze a kettő. Az önzőség egy jellemvonás. Vannak önző emberek gyerekkel és gyerek nélkül is, és vannak önzetlenek is mindkét csoportban. Szerintem bennem is van egy adag önzőség, pl nagyon nem szívesen adok a kajámból, nem szívesen osztok meg másokkal olyat, ami hamar el tud fogyni. Pedig vannak gyerekeim (és ők se kapnak a tányéromról kaját 😅). De nyilván ha valaki mindjárt elájul, én meg pont csokit eszem, odaadom neki, g.ci azért nem vagyok 😀
A páromnak nincsenek saját gyerekei, nem is nagyon akart régebben sem, tudja, hogy én már többet nem akarok szülni, és neki ez így tökéletesen megfelelő. De sosem mondaná rá senki, hogy önző, ő kimondottan az a típus, aki az utolsó falat kenyeret is megoszlását akárkivel, akinek nincs.
Azért,mert valaki önmagáért él nem önző.
Akik másokat emiatt önzőnek tartanak,azok toxikusak,mások önértékelését akarják lehúzni.
Inkább azok önzőek,akik akarnak,de alkalmatlanok rá,és tönkre teszik mások életét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!