Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek önzőség, ha...

Szerintetek önzőség, ha valaki nem vállal gyereket?

Figyelt kérdés
Úgy gondolom hogy igen, de nem rossz értelemben.
2022. aug. 14. 10:09
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/81 anonim ***** válasza:
0%

Érdekes megfigyelni, ahogy egy ilyen kérdésnél kialakul a "fekete-fehér" látásmód: "Igen, önzőség": "0%" (lepontozás), "Hát önzőség is lehet benne", "0%" (lepontozás", "nem önzőség", "100%, maximális felpontozás.

Pontozás érzelmi alapokon.

2022. aug. 15. 10:25
 52/81 anonim ***** válasza:
87%

Önzőség? Micsoda, ha valaki felvállalja, hogy nem kér belőle, mert más céljai vannak?

Szerintem az az önzőség, amikor valaki mindenáron gyereket hoz a világra úgy, hogy az égvilágon semmi alapja nincs hozzá, vagyis nem az a baj, hogy fiatal és még nincs semmije, hanem ha már a gyerek születésekor is olyan helyzetben van, amiből látszik, hogy évek múlva se lesz. De a gyerek kell, mert az az élet értelme/más is felnőtt másfél szobában 3-4-en/ nem kell a flanc/ napestig lehetne sorolni, milyen szövegeket nyomnak önmaguk önzőségének igazolására. Aztán a gyerek meg felnő majd, semmi gond, ha nem jut a tanulmányaira, nem kell mindig új ruha, meg márkás holmi, minőségi élelem, élmények, "más is felnőtt így, mégis ember lett". Na, ez az önzőség, amikor a saját érdekeit úgy helyezi a középpontba, hogy másét kellene...nem az, amikor valaki önmagát helyezi előtérbe és nincs is más, akit kellene.

2022. aug. 15. 13:04
 53/81 anonim ***** válasza:
100%

Nem önzőség. Nekem sem lesz. És nem, nem bulizunk minden nap es nem promiszkuitásból áll az életem.

Teljesen normális az életem, de gyerek az nem kell bele. Hadd döntsem már el. :)

Amugy azt irja a kérdező, hogy: akinek nem lesz gyereke a maga életét helyezi előtérbe. Hmmm, nem akarlak lelombozni, kedves kérdező, de a gyerekvállalás is az adott egyén életének a részhalmaza, tehát az állításod értelmetlen. A saját életét állítja a saját élete elé. Whaaaaat?! 😂😂😂

2022. aug. 15. 13:36
 54/81 anonim ***** válasza:
100%

Nem önzőség. Amúgy a 10-es válaszodban amit írtál értelmetlen, ha valaki a saját életét a gyerekvállalás felé helyezi, annak lesz gyereke.

Aki elhatározta hogy nem akar gyereket, az nem önzőség! Van olyan szülő is aki mindent megtett a gyerekéért, és a gyereke meg már régóta pokróc vele. és mikor szüksége lenne segítségre a szülőnek szarba hagyja.

Van olyan hogy a szülő mindent megtesz a gyerek mégis elkallódik. Pl. rossz baráti társaság. Aztán olyan gyerek is van aki csak azért keresi a szülőjét x évente hogy bántsa.

Persze nem mindegy hogy neveli a szülő a gyereket, de ha felnőtt koráig jól nevelte, és felnőtt korába belekeveredett egy rossz társaságba ahol meg akart felelni, lehet olyan a gyerek, amire a szülő azt mondaná neki, hogy édes gyermekem én nem ezt tanítottam neked.

2022. aug. 15. 14:28
 55/81 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan ezt nem értik, mert a baba miatt úgy tűnik, miatta van minden, de nem. Létrehoztak egy embert, mert csak. Mi önzőbb ennél?
2022. aug. 15. 14:28
 56/81 Metionin ***** válasza:
94%
Nem, mert egy nem létező személlyel szemben nem lehet valaki önző.
2022. aug. 15. 14:29
 57/81 anonim ***** válasza:
100%

Engem az érdekel, hogy ha önzőség, ki sérül emiatt?

Nem akarok gyereket. Leszarom, ha önzőnek mondanak emiatt - annyi tulajdonság van, amit ezerszer rosszabbnak tartok.

Ma lementem, vettem Túró Rudit, csak az enyém, én eszem meg. Jelentkezzen, akinek ez az önzésem fáj.

2022. aug. 15. 14:33
 58/81 anonim ***** válasza:
100%

53-as a kérdező kifelejti pl. azokat az orvosokat akik segélyszervezetes területeken ténykednek, mint pl. Afrika, vagy Ázsiai területek, vagy Dél-Amerika és stb.

De azokat is elfelejti, akiknek sok mindent köszönhet a mindennapi életben, pl. tudósok. Vagy azokat a tudósokat is elfelejti akik a Déli sarkon kutatók. Vannak ezek között az emberek között is egyedülállóak és nekik saját döntésük volt ez. Azért önző mert ő segíteni akart afrikai bennszülötteken, hogy alapvető vakcinákat, alapvető orvosi ellátást kapjanak?

Vagy asztronauták között is van aki egyedülálló.

Egyáltalán nem önzőség ha nem akar gyereket az illető. Az lenne önzőség ha akarna és nem tudna foglalkozni vele a munkája miatt, ami teljes időt kíván.

2022. aug. 15. 14:33
 59/81 anonim ***** válasza:
100%
42 A jó nagy, sőt óriási butaság sokkal inkább az, amit te írsz! Szerinted a bolygónkat mennyire érdekli, hogy Európában nincs túlnépesedés, csak Ázsiában, Afrikában?? Elárulom: semennyire! A hosszútávú hatásait Európa is pontosan ugyanúgy meg fogja érezni, sőt már most is lehet érezni és a jövőben fogunk is még szívni miatta.
2022. aug. 15. 15:23
 60/81 anonim ***** válasza:
100%
Nem önzőség, sokszor egyszerű gazdasági döntés.
2022. aug. 15. 20:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!