Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mit csináljak...

Szerintetek mit csináljak ebben a kínos helyzetben?

Figyelt kérdés

Szóval a szüleim kitalálták hogy menjünk el együtt, nagycsaládilag, nyaralni augusztus közepén. Vagyis ők ketten, nővéremék, mi a párommal és anyu tesójáék, meg az ő két gyerekük családostul, ez összesen 15 ember ebből 3 gyerek. Azt kell tudni hogy a családban eddig is feszült helyzetet okozott az, hogy én és a párom nem keresünk annyit mint a többiek, mivel ők már mind diplomás emberek, de mi csak egyetem mellett dolgozunk, így nyilván összeségében kevesebbet is tudunk, meg nem a diplomás bérminimum felett keresünk. Mi otthon leültünk és kiszámoltuk hogy mennyi az a maximum összeg amennyi nekünk belefér nyaralás címszó alatt (mivel mindenki a saját részét fizeti). Konkrétan ha étteremben együtt eszünk 3 vagy 4 felé szedetjük szét a számlát mert mindenki maga fizet. Mikor anyuék elkezdték mondani a terveket, meg hogy hova megyünk miket nézünk még enyhén szólva sokkot kaptam az áraktól és ismét elmondtam anyunak hogy nekünk ez az összeg a max, ennyi, nincs több. Közölte hogy mindent ő akar csinálni bízzam rá, ő mindent megold. Mondta hogy persze persze, belefér a pénzbe, nyugodjunk meg, vegyük ki a szabit, stb.

Na anyu ma elküldte a végösszeget amennyi ránk esik, és ez a 1,5szerese a max összegünknek. Tiszta ideg vagyok amiatt hogy ilyen lazán kezeli a pénzt, nyilván mert neki van. Nekik emelték a fizujukat az árak emelkedése miatt, plusz apunak már van nyugdíja is a keresete mellett. Nekünk a párommal nem emelték a fizunkat, de a kaja meg minden nekünk is drágább. Ha nem megyünk el anyu megsértődik, meg akkor sérteget, meg nem veszi fel nekem a telefont, meg stb. Most ilyenkor mit csináljak? Mi ezt terveztük a nyaralásnak, még Balatonon sem voltunk, végig melóztunk.

21L előre nagyon köszi!

2022. júl. 28. 22:40
1 2 3 4 5 6
 51/55 A kérdező kommentje:
Hát nyilván elmondta a szövegét hogy semmibe veszem, meg szegény idős nő aki csak a gyerekei szeretetére vágyik, meg stb, majd meglátjuk van-e durci.
2022. júl. 31. 15:13
 52/55 anonim ***** válasza:
78%
Mártír. Nem egy szimpatikus jelenség.
2022. júl. 31. 15:15
 53/55 anonim ***** válasza:
100%

"elmondta a szövegét hogy semmibe veszem"

Te őt? :DD Röhögd körbe. :D

Ne foglalkozzatok vele, nyaraljatok jól, ne hagyjátok, hogy elrontsa! :)

2022. júl. 31. 15:49
 54/55 anonim ***** válasza:
100%

Nevetséges. Ő vette semmibe, amit mondtál. Te még agyaltál is rajta.

Nagyon jó döntest hoztál!!

2022. júl. 31. 20:51
 55/55 anonim ***** válasza:
100%
Hat ez orulet. Bocsi de milyen szulo az ilyen????!!! Egyetemistak vagytok, alig van penzetek, tanultok es meg eled rak egy szamlat??!! Neki kellene kifizetnie legalabb a felet hacsak nem többet... ne te szegyeld magad es ne te törd a fejedet anyad idiotizmusan. ha ennyire süsü hogy elmondtad neki (gondolom erthetoen elmondtad hogy van egy budget hatar es azt nemtudod atlepni) akkor az az o baja. Apud mit szol ehet? Lehet neki több erzeke van a penzhez?
2022. aug. 4. 21:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!