Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mit csináljak...

Szerintetek mit csináljak ebben a kínos helyzetben?

Figyelt kérdés

Szóval a szüleim kitalálták hogy menjünk el együtt, nagycsaládilag, nyaralni augusztus közepén. Vagyis ők ketten, nővéremék, mi a párommal és anyu tesójáék, meg az ő két gyerekük családostul, ez összesen 15 ember ebből 3 gyerek. Azt kell tudni hogy a családban eddig is feszült helyzetet okozott az, hogy én és a párom nem keresünk annyit mint a többiek, mivel ők már mind diplomás emberek, de mi csak egyetem mellett dolgozunk, így nyilván összeségében kevesebbet is tudunk, meg nem a diplomás bérminimum felett keresünk. Mi otthon leültünk és kiszámoltuk hogy mennyi az a maximum összeg amennyi nekünk belefér nyaralás címszó alatt (mivel mindenki a saját részét fizeti). Konkrétan ha étteremben együtt eszünk 3 vagy 4 felé szedetjük szét a számlát mert mindenki maga fizet. Mikor anyuék elkezdték mondani a terveket, meg hogy hova megyünk miket nézünk még enyhén szólva sokkot kaptam az áraktól és ismét elmondtam anyunak hogy nekünk ez az összeg a max, ennyi, nincs több. Közölte hogy mindent ő akar csinálni bízzam rá, ő mindent megold. Mondta hogy persze persze, belefér a pénzbe, nyugodjunk meg, vegyük ki a szabit, stb.

Na anyu ma elküldte a végösszeget amennyi ránk esik, és ez a 1,5szerese a max összegünknek. Tiszta ideg vagyok amiatt hogy ilyen lazán kezeli a pénzt, nyilván mert neki van. Nekik emelték a fizujukat az árak emelkedése miatt, plusz apunak már van nyugdíja is a keresete mellett. Nekünk a párommal nem emelték a fizunkat, de a kaja meg minden nekünk is drágább. Ha nem megyünk el anyu megsértődik, meg akkor sérteget, meg nem veszi fel nekem a telefont, meg stb. Most ilyenkor mit csináljak? Mi ezt terveztük a nyaralásnak, még Balatonon sem voltunk, végig melóztunk.

21L előre nagyon köszi!

2022. júl. 28. 22:40
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
95%
Ez csak rosszabb lesz, ha mentek, a nyaralásnak nem a stresszről kellene szólnia. Sajnos mi ezt nem engedhetjük meg magunknak. Ennyi. Nincs több magyarázat. Ha ezen megsértődik, jobb, ha nem mentek, megsértődne akkor mindenen, amin lehet, így legalább nyugi lesz, míg nyaral, ti meg nem.
2022. júl. 29. 08:05
 22/55 anonim ***** válasza:
97%

Kizárt, hogy elmennék. "Anyu, ahogy előre is elmondtam, ennyi nekünk nem fér bele, köszi a lehetőséget, mi nem megyünk."

Elhiszem, hogy idegbajt kaptál tőle, gondolj arra, így viszont milyen klassz napokat tölthettek együtt a pároddal, mindenféle kényszerprogram nélkül. :)) Ja és a gyerekekre sem kell majd nektek vigyázni, gondolom ez is bele van kalkulálva már.

2022. júl. 29. 09:08
 23/55 anonim ***** válasza:
97%
Ilyen körülmények között én se mennék. Ha már most sem érti meg, hogy nektek nem fér bele a költségvetésbe, ami enyhén szólva bunkóság, akkor minek erőltetni? Egyébként se akarnék 15 fős társaságban nyaralni, mert az minden lesz, csak nem kikapcsolódás. Szólj neki, hogy ti inkább kettesben töltenétek a nyaralást, ez fér bele, erre van igényetek. Még ha valami fene nagy gáláns gesztust tenne, és fizetné a többletet, a fene stresszelne állandóan azon, hogy mikor találnak ki valami olyan pluszt, ami nektek nem fér bele...
2022. júl. 29. 09:11
 24/55 anonim ***** válasza:
92%

Egyáltalán elakartál menni ennyi emberrel az anyukád programjaira? Úgy nézem ez az ő nyaralása nem a tiétek.Menjetek el ketten sokkal jobb lesz!

Nyugodtan mond meg neki,hogy FELELŐSSEGTELJESEN KELL DONTENED (ezzel a szóval ritkán vitatkozik egy szulo)mert ennyi a keret és ez nem fér bele. Főleg ha olyan programokat szervez amire eszed ágában sem lenne amúgy elmenni (pl nem szereted a kastélyokat de 4500 Ft a belépő egy kastély látogatásra,vagy Halászcsárdában ebedeleles de te utálod a halakat és eszed a sultkrumplit magában).Ha felajánlja,hogy fizeti ezek után azt is óvatosan kezelném,mert "alamizsna" lehet belőle amit később felhánytorgathat. Ha ez amúgy álmaid nyaralása akkor talán megéri elfogadni a segítséget.

2022. júl. 29. 09:19
 25/55 anonim ***** válasza:
95%
Menne a franc, de ilyen családdal nem is tartanám nagyon a kapcsolatot.
2022. júl. 29. 09:24
 26/55 anonim ***** válasza:
73%

Nm értem, mit vársz tőlünk.

Bármmit mondunk, több pénzed nem lesz, tehát a teendőd (nélkülünk is) annyi, hogy azt mondd, anyu, köszi, örültünk volna, ha együtt nyaralunk, de nincs rá pénz, mi idén külön megyünk/nem megyünk.

2022. júl. 29. 09:30
 27/55 anonim ***** válasza:
94%
Ez a nyaralás-terv úgy is borzasztóan hangzana,ha 3*annyid lenne rá mint amennyibe kerül.
2022. júl. 29. 09:32
 28/55 anonim ***** válasza:
94%
Mért kell engedelmeskednetek a nyaralós szeszélyüknek?
2022. júl. 29. 09:34
 29/55 anonim ***** válasza:
89%

Ha lenne rá pénzem, akkor se mennék. 15 fős rongyrázós családdal, na neee.... Mi ebben NEKTEK a nyaralás?

Kerek perec mondd meg, hogy nem, mert nem fér bele anyagilag.

2022. júl. 29. 09:51
 30/55 anonim ***** válasza:
89%
És hogy a tömeges nyaralás nektek nem pihenés.
2022. júl. 29. 10:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!