Szerintetek mit csináljak ebben a kínos helyzetben?
Szóval a szüleim kitalálták hogy menjünk el együtt, nagycsaládilag, nyaralni augusztus közepén. Vagyis ők ketten, nővéremék, mi a párommal és anyu tesójáék, meg az ő két gyerekük családostul, ez összesen 15 ember ebből 3 gyerek. Azt kell tudni hogy a családban eddig is feszült helyzetet okozott az, hogy én és a párom nem keresünk annyit mint a többiek, mivel ők már mind diplomás emberek, de mi csak egyetem mellett dolgozunk, így nyilván összeségében kevesebbet is tudunk, meg nem a diplomás bérminimum felett keresünk. Mi otthon leültünk és kiszámoltuk hogy mennyi az a maximum összeg amennyi nekünk belefér nyaralás címszó alatt (mivel mindenki a saját részét fizeti). Konkrétan ha étteremben együtt eszünk 3 vagy 4 felé szedetjük szét a számlát mert mindenki maga fizet. Mikor anyuék elkezdték mondani a terveket, meg hogy hova megyünk miket nézünk még enyhén szólva sokkot kaptam az áraktól és ismét elmondtam anyunak hogy nekünk ez az összeg a max, ennyi, nincs több. Közölte hogy mindent ő akar csinálni bízzam rá, ő mindent megold. Mondta hogy persze persze, belefér a pénzbe, nyugodjunk meg, vegyük ki a szabit, stb.
Na anyu ma elküldte a végösszeget amennyi ránk esik, és ez a 1,5szerese a max összegünknek. Tiszta ideg vagyok amiatt hogy ilyen lazán kezeli a pénzt, nyilván mert neki van. Nekik emelték a fizujukat az árak emelkedése miatt, plusz apunak már van nyugdíja is a keresete mellett. Nekünk a párommal nem emelték a fizunkat, de a kaja meg minden nekünk is drágább. Ha nem megyünk el anyu megsértődik, meg akkor sérteget, meg nem veszi fel nekem a telefont, meg stb. Most ilyenkor mit csináljak? Mi ezt terveztük a nyaralásnak, még Balatonon sem voltunk, végig melóztunk.
21L előre nagyon köszi!
De anyud gyengeelméjű, hogy nem fogja fel, hogy ha van X pénzetek, akkor X*1,5 az nem fér bele? Azért ez nem egy bonyolult matek.
Tuti nem mennék. Mi is mentünk, megyünk hasonló módon nyaralni idén, a férjem és az én családommal is. Egyikre sem fizettünk egy forintot sem (mi is még egyetem mellett dolgozunk, de ki tudnánk amúgy fizetni. Csak nem kérik). Ha a saját pénzemet kéne erre költenem, akkor nem mennék. Azért a nagy családi nyaralás mindig egy kicsit kevésbé laza és pihentető, mint mikor csak a párjával megy az ember. Én a pasid helyében pl tuti nem költeném a saját, egyetem mellett össze kuporgatott lóvémat arra, hogy a csajom retyerutyájával nyaraljak. Pláne, ha még ennyire értetlenek és gázak is, mint a tiéd.
Szóval állj ki magadért és a párodért. Ezt neked kell elintézned, kettőtök érdekében. Ne menjetek, menjetek valami másik helyre csak ketten, úgy talán még jól is érzitek majd magatokat. A fogyi családod meg gondoljon amit akar.
"Na anyu ma elküldte a végösszeget amennyi ránk esik, és ez a 1,5szerese a max összegünknek. ... ilyen lazán kezeli a pénzt, nyilván mert neki van. ... Ha nem megyünk el anyu megsértődik, meg akkor sérteget, meg nem veszi fel nekem a telefont, meg stb. Most ilyenkor mit csináljak?"
Anya, te egy zseni vagy! Te a mi 100 ezrünkből kifizeted a 150 ezret? Csúcs! Tessék, itt a 100 ezer, amiről beszéltem, hogy a nyaralásra tudjuk szánni. Mi közben nem akarunk majd a pénzzel vacakolni, ezért előre odaadjuk most neked, hogy majd te fizess helyettünk is, amikor étterembe megyünk vagy akárhova. Köszi. :)
Haláli a mutter!
De én is ezt csinálnám... az általad bevállalt és közölt összeget odaadnám neki hogy ezt beszéltük, itt van. Mondtam ezerszer hogy ennyi a vége. Pótold ki köszi.
Aztán ha nem akarja akkor nem mentek.
Persze nem tudom hogy itt most a rátok eső az 100 ezer vagy 380, de ez lényegtelen is.
Meg milyen ügyes, hogy előre tudja hogy az XY étteremben a jelen körülmények mellett mi mennyibe fog kerülni, ki mit fog enni és inni... és nyaralás alatt mit kíván megvenni.
Mondom... haláli a mutter!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!