Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mit csináljak...

Szerintetek mit csináljak ebben a kínos helyzetben?

Figyelt kérdés

Szóval a szüleim kitalálták hogy menjünk el együtt, nagycsaládilag, nyaralni augusztus közepén. Vagyis ők ketten, nővéremék, mi a párommal és anyu tesójáék, meg az ő két gyerekük családostul, ez összesen 15 ember ebből 3 gyerek. Azt kell tudni hogy a családban eddig is feszült helyzetet okozott az, hogy én és a párom nem keresünk annyit mint a többiek, mivel ők már mind diplomás emberek, de mi csak egyetem mellett dolgozunk, így nyilván összeségében kevesebbet is tudunk, meg nem a diplomás bérminimum felett keresünk. Mi otthon leültünk és kiszámoltuk hogy mennyi az a maximum összeg amennyi nekünk belefér nyaralás címszó alatt (mivel mindenki a saját részét fizeti). Konkrétan ha étteremben együtt eszünk 3 vagy 4 felé szedetjük szét a számlát mert mindenki maga fizet. Mikor anyuék elkezdték mondani a terveket, meg hogy hova megyünk miket nézünk még enyhén szólva sokkot kaptam az áraktól és ismét elmondtam anyunak hogy nekünk ez az összeg a max, ennyi, nincs több. Közölte hogy mindent ő akar csinálni bízzam rá, ő mindent megold. Mondta hogy persze persze, belefér a pénzbe, nyugodjunk meg, vegyük ki a szabit, stb.

Na anyu ma elküldte a végösszeget amennyi ránk esik, és ez a 1,5szerese a max összegünknek. Tiszta ideg vagyok amiatt hogy ilyen lazán kezeli a pénzt, nyilván mert neki van. Nekik emelték a fizujukat az árak emelkedése miatt, plusz apunak már van nyugdíja is a keresete mellett. Nekünk a párommal nem emelték a fizunkat, de a kaja meg minden nekünk is drágább. Ha nem megyünk el anyu megsértődik, meg akkor sérteget, meg nem veszi fel nekem a telefont, meg stb. Most ilyenkor mit csináljak? Mi ezt terveztük a nyaralásnak, még Balatonon sem voltunk, végig melóztunk.

21L előre nagyon köszi!

2022. júl. 28. 22:40
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
97%
En nem ertem a szüleidet. Feszültséget okoz, hogy ti egyetemistaként nem kerestek annyit, mint ők közel nyugdíjasként? Ezt egyszerűen fel sem fogom. Tehat nemhogy nem tamogat, de elvarja, hogy annyit keress, mint ő? Egyaltalán mi köze hozzá, miért van ebből feszültség?
2022. júl. 29. 10:00
 32/55 anonim ***** válasza:
92%
Sérteget, ha vmi nem a parancsa szerint történik? Nem veszi fel a telefont? Te se vedd fel neki. Pont ideje felnőnöd a zsarolós szülő mellől.
2022. júl. 29. 10:02
 33/55 anonim ***** válasza:
1%
ne dőljetek már be ordít róla, hogy kamu.
2022. júl. 29. 10:18
 34/55 anonim ***** válasza:
11%

ha étteremben együtt eszünk 3 vagy 4 felé szedetjük szét a számlát mert mindenki maga fizet.

Ne de ez nem 3 vagy négy család...

2022. júl. 29. 10:20
 35/55 anonim ***** válasza:
97%

Nem mennék el a helyetekben, több okból is:

-nincs elég pénzetek rá (és ha lenne is, nem arra szánjátok)

-a szüleid olyan programot szerveznek, akit ők akarnak, nem ti, kicsit sem igazodnak hozzátok

-a fene se akarna bio díszlet lenni a nagy családi képen, ha nem szeretnek és nem számít a véleményetek

-igazából nem is akartatok nyaralni

Ezek miatt simán otthon is maradhattok a szabadság alatt és mozizhattok egész nap egy szál trikóban. Se idegesség, de kiadás, de zajos család, se rángatás.

2022. júl. 29. 10:34
 36/55 anonim ***** válasza:
97%
Egyetemista koromban egyértelmű volt, hogy a szüleim fizetik a családi nyaralást. Mondjuk a megélhetésemet is fizették, nem kellett dolgoznom. Nem tudom, hogy a szüleidnek nem fér bele, hogy támogassanak vagy egyszerűen csak nincs kedvük, de fura, hogy elvárják, hogy egyetemistaként drága nyaralást finanszírozz magadnak.
2022. júl. 29. 10:49
 37/55 anonim válasza:
96%
Ne menjetek!!!
2022. júl. 29. 10:50
 38/55 anonim ***** válasza:
100%
Ne menjetek! Én is ezt javaslom. Egyrészt, nincs pénzetek, másrészt, nincs kedvetek, harmadrészt, minek?
2022. júl. 29. 12:40
 39/55 anonim ***** válasza:
100%
Ebben mi a nyaralás és a pihenés? 15 ember? Még hallgatni is rossz. Nem beszélve a követhetetlen anyagi részéről.
2022. júl. 29. 12:54
 40/55 anonim ***** válasza:
100%

Anyukád tesójának a gyerekének a családjával is együtt nyaralni nem tűnik pihentető elfoglaltságnak, pedig én szeretem a nagy családi banzájokat.

Nem tudtok elmenni és kész. Majd jön a "de már lefolglatam a szállást" és hasonlókkal, amit a "megmondtam, mennyi a max. keret" mondattal tudsz hárítani.

2022. júl. 29. 12:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!