Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám nagyon sír és mérges,...

Anyám nagyon sír és mérges, mivel tehetnénk a kedvét jobbra?

Figyelt kérdés
Kivett egy 1 napos szabadságot a mai napra, hogy eltudja vinni a 12 éves húgom vérvételre. Sajnos képtelen volt lefektetni húgomat egész éjszaka mert reggel 5-ig játszott és ekkor is feküdt le. 2 óra alvás után nem tudta felkelteni, semmire nem reagált, úgy aludt mint a bunda. Anyám csalódott, mérges, sír. Mit kezdhetnénk anyával?

2022. júl. 26. 11:17
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯
 151/315 anonim ***** válasza:
100%

#149, #150: Az a baj, hogy egyikőjük sem akarja, hogy segítsenek nekik. Martin sem azért írta ki ezt a kérdést, hogy segítséget kérjen, hanem hogy panaszkodjon kicsit, hogy legyen hol kisírnia magát.

Lehet, hogy 2 éve még segítséget szeretett volna kérni, de mára megváltozott ő is. Beleolvadt ennek a diszfunkcionális "családnak" a posványába. Idejött némi sajnálatot és együttérzést, netán önigazolást keresve, de nem találta meg, szóval inkább próbálja bizonygatni, hogy minden úgy a legjobb, ahogy ők csinálják, és hogy ők aztán semmiről nem tehetnek, sőt, 100%-ban puszta áldozatok.

Én azt mondom: ha ő is ennyire bekattant, akkor tegye. Folytassák. Nekem nem lesz rosszabb az életem attól, hogy három vadidegen ember önhibájából mentális ronccsá, meg ennek következtében szép lassan nincstelenné válik. Részemről az ügy lezárva, eddig próbáltam segíteni, ha ők ezt kategorikusan elutasítják, akkor egyék meg, amit kifőztek. Nem fogok könyörögni azért, hogy pár dilettáns idegen engedje, hogy segítsek azon a helyzeten, amit ők maguk alakítottak ki.

2022. júl. 29. 08:48
 152/315 anonim ***** válasza:
100%

151: nyilván ebbe az irányba mutatnak a dolgok... Pedig a panaszkodás egy negatív spirálba húzza le az embert, ezt nem ártana tudnia...

[link]

"Kutatás bizonyítja, hogy minél többet panaszkodunk, annál valószínűbb, hogy egyre negatívabb színben látjuk majd a dolgokat. A panaszkodás és negatív gondolkodás során használt idegsejtek közelebb kerülnek egymáshoz, és a közöttük lévő kötelékek erősebbek lesznek, ezért könnyebben használjuk őket később is, nem csak akkor, amikor aktívan rossz dolgokra gondolunk.

2022. júl. 29. 08:53
 153/315 anonim ***** válasza:
100%

Én azt gondoltam, hogy a legelső lépés után - ami a legnehezebb - mer majd lépni.

A legelső lépés az volt, hogy elment, bejelentést tenni, állítása szerint "kell járni konzultációkra csak most szünet van", nem tudom milyen segítséget kaptak és mennyire hatékonyat, úgy tűnik nem túl hatékonyat, hiszen a kislány "irányítja" a családot.

Tényleg az a baj, hogy ha ez így marad, egy vadóc lesz felnőttként a lány, ők meg addig ketten tönkremennek.

2022. júl. 29. 08:57
 154/315 anonim ***** válasza:
100%
Már 12 évesen ilyen durva a helyzet, mi lesz majd később? Hogy fog ez a lány felnőttként élni? Nem lesz rendes karrierje, de talán munkája sem, ha ehhez lesz hozzászoktatva, hogy ő parancsol. Szerinted egy viszonylag okés felnőtt lehet egy olyan kisgyerekből, aki üvölt, visít, rúgdos, püföl, ha valami nem úgy van ahogy akarja? Nagyon nem jó az, ha ahhoz szoktatjátok, hogy ha cirkuszol akkor ti igazodtok hozzá. Bár úgy látom hiába írják ezt sokan, mert évek óta ezt a tanácsot kapod, mégis ugyanott tartotok.
2022. júl. 29. 08:58
 155/315 anonim ***** válasza:
91%
#139 Sikerült elvinni vérvételre?
2022. júl. 29. 09:03
 156/315 anonim ***** válasza:
5%

Az én anyám most azt játssza- 72 éves- hogy leesik az ágyról , hívjuk ki a mentőket nem tud felkelni ..két napja voltak itt ki van száradva kissé, simán tudott járni mikor megkérték menjen..

Ez milyen jó játszma én meg nem tudok bejönni dolgozni én nem sírnék hanem üvöltenék, szóval mindig van lejjebb!

Amúgy szerintem nem vagy troll. csak sok a ráérő ember itt :(

Húzzátok ki a netet ill. mondjátok le, nálunk is akkor sz..ródott el sok minden mikor após vett a nyolcéves gyereknek számítógépet! De ez már régebben volt manapság alap, de a bioritmusát felborítja. Néha oké , maradjon fent , de pont egy fejlődésben lévő szervezetnek nem kéne..lehet pont azért beteg..

2022. júl. 29. 09:13
 157/315 anonim ***** válasza:
100%

156: ez a 12 éves kislány súlyos netfüggőségben szenved! Az egyéb pszichiátriai problémákat csak sejteni lehet. De a függőség az tuti.

Már csak emiatt is sürgősen orvoshoz kéne vinni. Nem vérvételre... .

2022. júl. 29. 09:41
 158/315 anonim ***** válasza:
39%

Az lehet nem olvastam végig a hozzászólásokat !

Náluk olyan hogy függőség 12 éves korban lehet egyáltalán? A Zacher mondta hogy magával a függőséggel nem lenne baj hanem ha nem tudja kordában tartani valaki - érték a mérték stb.- vagy valami hasonlót tehát hogy ne eleve negatívnak állítsuk már be /pedig minek ?:) / ..... na ennek a kezelése lenne az anya dolga! De ő képtelen rá. Persze ha más baja is van a gyermeknek érthető de pl. a skizofrénia amit talán írtak páran /?/ ilyen korban még nem jön elő. Mint a függőség sem- szerintem

tényleg szükség lenne szakember , családsegítő, pszichológus, családállítás! az tuti jó lehet.... segítségére!

Csak komolyan kéne venniük!!!

2022. júl. 29. 10:04
 159/315 anonim ***** válasza:
100%

Lehet baj, mert - Kérdező állítása szerint - reggeltől estig ezt csinálja, valamint ha el kell menni a géptől, akkor is ordítással, üvöltéssel, meg veréssel reagál, a videók tanulsága szerint.

Mi ez ha nem függőség?

"Náluk olyan hogy függőség 12 éves korban lehet egyáltalán?"

Függőség bármilyen életkorban kialakulhat.

A kislány átvette az irányítást már jó régóta, évek óta parancsol és csinálja a cirkuszt, megtanulta hogy bármit elérhet üvöltéssel, vagy veréssel.

2022. júl. 29. 10:13
 160/315 anonim ***** válasza:
100%
Ez a gyerek már hatéves kora óta súlyos számítógép függő. Ha jól emlêkszem akkor kezdett Martin kérdéseket kiírni.
2022. júl. 29. 10:43
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!