Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyünk? A fiúnk nem akar...

Mit tegyünk? A fiúnk nem akar testvért.

Figyelt kérdés
Egy fiúnk van, 15 éves. Mi 37 és 38 évesek vagyunk, erősen gondpolkodunk benne, hogy szeretnénk 40-es éveink előtt újra babázni. Meg talán ez az utolsó idő arra, hogy összehozzunk egy második gyermeket. A Fiúnkank is emletettük, hogy valószínűleg kistestvére lesz, viszont nem olyan szeretetteljes volt a reakciója, amit mi vártunk. Teljesen ellene van, hallani sem akar róla, hogy neki 15 évesen testvére legyen. Egyből a fejünkhöz vágta, hogy ezt korábban is kitalálhattuk volna és ne most akarjuk tönkretenni az életét. Mit tegyünk? Tényleg nagyon rosszak vagyunk, amiért szeretnénk egy kicsit még?
2022. júl. 20. 15:27
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/130 anonim ***** válasza:
71%
Kb 6 lehettem, mikor a szüleim legutóbb megkérdezték, hogy akarok-e kistestvért. Nem akartam, nem is lett. Örülök is. Egyrészt mert mikor 2.-os voltam, apám elveszítette a munkahelyét, anyám meg minimálbéren van, s egyetemistaként rájöttem hogy mi bizony elég szegények vagyunk. Másrészt meg mikor 7 voltam, a jóval idősebb unokatestvéreim (több mint 10 van) kezdtek szépen sorban lebabázni. Én meg rájöttem, hogy marhára nem szeretem a kisgyereket, még akkor se ha nem velem élnek, hanem csak néha vannak a nyakamba varrva.
2022. júl. 20. 17:41
 52/130 anonim ***** válasza:
54%
48 vagyok, minek kellett lepontozni? -.-.. szánalom.. elmondtam, hogy exem hisztizett az ocsi miatt, de mióta meg van, imádja nagyon. Ebbe mi a rossz?
2022. júl. 20. 17:52
 53/130 anonim ***** válasza:
95%

#49, én nem azt mondom, hogy baj, vagy van valami probléma azzal, hogy valaki nem él fényűző életet, attól függetlenül, hogy van elegendő pénze ehhez.

Én csak arra akartam rávilágítani, hogy tekintve, hogy ez a lakás elég kicsi, talán előbb új helyre kellene költöznötök, mielőtt egy új gyermeket vállaltok.

Mert az nem állapot, hogy ti a férjeddel/feleségeddel majd a nappaliban. Gondolom te is tudod, hogy nappali nem egyenlő hálószoba.

Plusz, ha elkezd a kicsi járkálni, mászkálni, játszani.

Én elhiszem, hogy nektek, ez így hármótoknak jó, valószínűleg nekem is jó lenne így, meg a legtöbb normális embernek, de azért plusz egy személy, az plusz egy személy.

2022. júl. 20. 18:34
 54/130 anonim ***** válasza:
95%
Én azt gondolom, ha tudjátok biztosítani a 15 éves számára a nyugodt iskolai felkészüléseket, tanulást, nem rá fogjátok testálni, amíg kimozdultok, akkor legyen. De akkor tényleg magatoknak, ne neki.
2022. júl. 20. 18:34
 55/130 A kérdező kommentje:
#53 Kicsi??? 94 m2 és három nagy szoba van? Nem lenne sanyarú sorsa akkor sem, hogyha lenne kistesó. Az első számunkre, hogy ugyanúgy nyugodt körülményei legyenek. Eszünk ágában nem lenne ráhátékázni a testvérét. Az nem a gyerek, hanem a szülő vagy legvégső esetben a nagyszülő dolga.
2022. júl. 20. 18:48
 56/130 anonim ***** válasza:
94%
Bírom azokat, akik azt gondolják hogy ehhez a döntéshez a "15 éves suhancnak" semmi köze. Az ő életére is kihatással lesz, így köze van hozzá. De gondolom, ha egy felnőtt lakótársról vagy rokonról lenne szó akinek kikérik a véleményét már rögtön más lenne a hangnem és a fontosság. Miért kell valakin átlépni, csak mert nem nagykorú? A kérdezők jól tették, hogy kikérték az ő véleményét is. Nyilván a gyerekvállalás egy komplex döntés, szóval szerintem érdemes ezen sokat gondolkodni és ha nem vagytok biztosak benne, akkor inkább ne vállaljatok, mert ez a döntés akkor csak 3 emberre hat ki és még nem négyre. Ha meg mégis szeretnétek később gyereket és úgy érzitek, lelkileg, testileg megfelelőek vagytok a gyerekvállalásra, még ott van az örökbefogadas lehetősége.
2022. júl. 20. 18:50
 57/130 anonim ***** válasza:
88%

Az nem a gyerek, hanem a szülő vagy legvégső esetben a nagyszülő dolga.

Nagyszülőé miért? Szex közben puskával a halántékotoknál áll hogy igenis ess teherbe? Csakis a szülő dolga és kötelessége megoldani senki nyakára ne rakja a gyereket.

2022. júl. 20. 18:53
 58/130 A kérdező kommentje:
#57 Úgy értettem, ha már meg kell kérni valakit, akkor inkább az anyukámat kérem meg, mint a fiamat. Anyukám amúgy is nagyon gyerekcentrikus és szívesen vigyázott a nagyfiúra is.
2022. júl. 20. 18:55
 59/130 anonim ***** válasza:
75%
3 szoba az kicsi. Nagyon kicsi ennyi emberre. Már most is az, nem még egy gyerekkel. De végül is annyira mindegy, ti már úgyis meghoztátok ezt az elborult döntést, bár én inkább afelé hajlok, hogy csak bérkommentelők vagytok.
2022. júl. 20. 19:05
 60/130 anonim ***** válasza:
78%
Csak ne hogy át esetek a ló túloldalára hogy elhanyagojátok a nagyot és kivételeztek a kicsivel mert az is előfordulása már sok szülöknél
2022. júl. 20. 19:07
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!