Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyünk? A fiúnk nem akar...

Mit tegyünk? A fiúnk nem akar testvért.

Figyelt kérdés
Egy fiúnk van, 15 éves. Mi 37 és 38 évesek vagyunk, erősen gondpolkodunk benne, hogy szeretnénk 40-es éveink előtt újra babázni. Meg talán ez az utolsó idő arra, hogy összehozzunk egy második gyermeket. A Fiúnkank is emletettük, hogy valószínűleg kistestvére lesz, viszont nem olyan szeretetteljes volt a reakciója, amit mi vártunk. Teljesen ellene van, hallani sem akar róla, hogy neki 15 évesen testvére legyen. Egyből a fejünkhöz vágta, hogy ezt korábban is kitalálhattuk volna és ne most akarjuk tönkretenni az életét. Mit tegyünk? Tényleg nagyon rosszak vagyunk, amiért szeretnénk egy kicsit még?
2022. júl. 20. 15:27
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/130 anonim ***** válasza:
45%
Majd megnyukszik és kész, hagyjatok Neki időt.
2022. júl. 20. 16:40
 42/130 anonim ***** válasza:
54%
39. Nem értelek benneteket. A 15 éves fiukat továbbra is úgy szeretnék mint eddig és továbbra is megadnának neki maximálisan mindent amire szüksége lesz (hiszen, ha nem így lenne, nem gondolkodnának a második gyereken). És mért kell elítélni két embert akik az elkövetkező 15 évben is szeretnének valakit maguk mellett?
2022. júl. 20. 16:41
 43/130 anonim ***** válasza:
83%
17 éves kamasz lány voltam, amikor az öcsém született, és imádtam a születése pillanatától, mind a mai napig, pedig eltelt vagy 15 év. A bátyám is nagyon szereti az öcsit, a születéskor 8 éves húgom volt eszement féltékeny, és talán még mindig… nézd azért a gyerekvállalás döntését nem a másik gyerekemre bíznám. Lehet nem akarja majd pátyolgatni, de idősödve simán lehet jó kapcsolatuk, ha meg nem, az NEM a korkülönbségen múlik. Szuperül érettségiztem a baba mellett, hogy lehet itt ennyi szeretetlen ember… én türelemmel elbeszélgetnék a kamasszal, és nem hagynám, hogy eltávolodjon érzelmileg, mert azt hiszi, a kicsit jobban szeretjük, pótlék stb. De ne egy kerge kamasz kirohanása döntsön egy életről. A társadalmi-gazdasági helyzet más kérdés, abba nem mennék bele.
2022. júl. 20. 16:44
 44/130 anonim válasza:
84%
Nekem van két idősebb testvérem,egy bátyám és egy nővérem,13 és 11 év a korkülönbség köztünk.Ahogy mesélik,a bátyám is hasonlóan reagált,cikinek érezte,hogy ennyi idősen kistesója lesz.De idővel megbékélt.Egyik testvéremmel sincs rossz kapcsolatom a nagy korkülönbség ellenére (még egy bátyám van,aki 1 évvel idősebb nálam,neki is jó a viszonya mindenkivel),így 30 felett meg már pláne nem számít.Úgy gimis koromtól kezdve lett szerintem szorosabb a kötelék,főleg a nővéremmel.Én is azt mondom,hogy ti döntsetek ebben,de beszélgessetek a fiaddal,hogy miért van ennyire ellene a kistesónak.Szerintem megfelelő kommunikációval lehet ezt kezelni.
2022. júl. 20. 16:50
 45/130 anonim válasza:
71%

Én és tesóm között 18 év van. Anya 39, apa 40 éves volt. Akkor a nővérem nagyon örült nekem, mára már nem is igazán beszélünk, egyszerűen csak ismerősök vagyunk. A szüleim makkegészségesek voltak akkor és persze anyagiak is jók voltak. 9 éves koromban anya meghalt, most apa haldoklik. Mindketten a rák miatt. Én pedig itt vagyok érettségi előtt és várom, hogy még talán a szállagavatómra el tud jönni, aztán nem tudom mi lesz.

Én senkinek sem engedném, hogy 35-32 felett szüljön. Persze hálás vagyok, hogy élhetek, de sokkal jobb lett volna a nővérem helyében lenni.

Ne tegyétek ki az ártatlan babátokat ilyesminek, inkább támogassátok a fiatokat, aztán lehet unokázni :)

2022. júl. 20. 17:04
 46/130 anonim ***** válasza:
54%

vízhiány: coming soon

emberek: lEgyEn mÉg egY gYerMEKünK

2022. júl. 20. 17:09
 47/130 anonim ***** válasza:
77%

Persze mi is elszórhattuk volna a pénzt, de akkor nem lenne arra lehetőség, hogy a fiunkat az egyetem után egy saját lakással indíthassuk az útjára.

És a kistesónak is ugyan úgy tudtok majd lakást venni egyetem után? Mert ha nem akkor a kicsi nemcsak a bátyját hanem titeket is gyűlölni fog.

A nagynak igaza van. Fizetitek neki a költségtérítéses képzést ha az új kölyök miatt nem ér el elég pontot és nem kerül be államira? Meg az albérletet is ha egyetemre megy? mert gondolom azt tudjátok hogy nem fog üvöltő porontyka mellett maradni, hanem elhúz az ország másik végébe.

Tehát van olyan jó fizetésetek hogy plusz havi 3-400 ezret elköltsetek a két gyerekre?

meg életszínvonal a 3 szobás panel..szakadok. Kb mint a sarki hajléktalan aki arra büszke hogy ő Budán csövel:-D

2022. júl. 20. 17:14
 48/130 anonim ***** válasza:
24%
Exem 16 éves volt, mikor született egy fiú testvére. /exem lány/. Rohadtul nem akart kistesót. Kiverte a hisztit, balhézott, foldhoz verte magát... De a születésétől kezdve imádja a picit, mindig vele van, ha tud, állandóan ő vigyáz rá. Szorgos, dolgozik, van onálló pénze, amit sokszor az occsére ver el. Ki tudja, lehet ott is megszeretné a kis tesót. /Bár nálunk nem tervezett volt, nem is tudta az anyja jó darabig hogy terhes/.
2022. júl. 20. 17:16
 49/130 A kérdező kommentje:
#47 Igen megtehetjük, hogy majd esetleg a kicsinek is veszünk egy lakást, ha odakerül. Jól keres mindkettőnk és folyamatosan tesszük félre a pénzt. Azért sem élünk fényűző életet, hogy legyen miből adni. Nem értem, hogy miért cikizitek a háromszobás panellakást. Nem putriban élünk. Igényesen be van rendezve és két éve lett felújítva.
2022. júl. 20. 17:21
 50/130 anonim ***** válasza:
48%

"15 évvel ezelőtt meg pont az a fiú volt a szívük vágya, akit most le se szarnának, mert ők babázni akarnak."

Szóval ha én a férjem akarunk 4 gyereket, de az első rinyál, hogy neki nem kell testvér, akkor a gyerek uralkodik az ÉN életem felett? :D Az nem gáz? Csak az a lényeg, hogy a gyerek mit akar?

Ne is haragudj, de egy 15 éves suhancról beszélünk. Ma holnap kirepül, saját lábára áll, családot alapít, saját gyerekei lesznek, SAJÁT élete.

De a szülőnek ez a hátralévő élete van már csak. Miért ne vállalhatna gyereket akkor, ha szeretne? Nekik még lehet 30 év boldogság 2 gyerekkel, de a 15 éves fiúknak még bőven lesz saját élete. Mit tesz tönkre egy másik gyerek? Néhány évet a tini éveiből? Húha nagy kaland.

Ezzel szemben a szülő meg szenvedjen csak, mert 2 gyereket akart, de egy 15 éves miatt lemondanak róla.

Harmadrészt, ember, miért tojnák le az idősebb gyereket, miért ne foglalkoznának vele továbbra is? Hagyjuk már ezt a xar dumát. 2 gyereket tán nem lehet szeretni? Ha 2-3 év van a tesók közt, akkor meg igen? Idi*ta....

2022. júl. 20. 17:34
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!