Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyünk? A fiúnk nem akar...

Mit tegyünk? A fiúnk nem akar testvért.

Figyelt kérdés
Egy fiúnk van, 15 éves. Mi 37 és 38 évesek vagyunk, erősen gondpolkodunk benne, hogy szeretnénk 40-es éveink előtt újra babázni. Meg talán ez az utolsó idő arra, hogy összehozzunk egy második gyermeket. A Fiúnkank is emletettük, hogy valószínűleg kistestvére lesz, viszont nem olyan szeretetteljes volt a reakciója, amit mi vártunk. Teljesen ellene van, hallani sem akar róla, hogy neki 15 évesen testvére legyen. Egyből a fejünkhöz vágta, hogy ezt korábban is kitalálhattuk volna és ne most akarjuk tönkretenni az életét. Mit tegyünk? Tényleg nagyon rosszak vagyunk, amiért szeretnénk egy kicsit még?
2022. júl. 20. 15:27
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
 121/130 anonim ***** válasza:
66%

Amúgy nem tudom minek kell hisztizni. Ő dontésük. Gyereket akarnak, hajrá. Úgy érzik, hogy szeretnének, akkor csináljanak még egyet. Inkább még most mint később, vagy soha már.

14-15 éves voltam, amikor keresztlányom ide került hozzánk. Az idősebb bátym aki akkoriba volt 25 éves, teherbe ejtette az akkor még csak 17 éves nőjét. A csaj folyamat csalta bátyámat, meg szart a gyerekére. Amúgy bátyám is. Sajnos. A gyerek picit értelmi fogyatékos lett, mert halva született. A teljes sztorit nem írom le, a felismerhetőség elkerülése végett.

Szóval a kislány, aki ma már amúgy nagy lány, mert már 19 éves lesz, kiskorától kezdve itt lakott velünk. Anyám pesztrálta, aki amúgy nagyon szerette a kis lányt. Érdekes, én letudtam mellette érettségizni, tudtam mellette fő sulira is járni. Azért persze, volt hogy be kellett segíteni vele, de nem zavarta az életemet. Mondjuk mellékesen én amúgy is itthon ülős voltam világéletembe, nem érdekelt a bandázás, a bulizás. Inkább eljátszottam az időmet itthon valami jó kis játékkal. Amúgy nyáron tobbszor volt, hogy elvitte az anyja, de óvoda időbe mindig itt volt.

Igazából ennek az vetett véget, hogy anyum 51 éves korában elhunyt, mikor a kislány 7 éves lett volna szeptemberbe. Még egy hónapig akkor velem volt, de utána haza vitte az anyja.

2022. júl. 21. 17:12
 122/130 anonim ***** válasza:
23%
95ös gondolom valami büfészakon végeztél:-D
2022. júl. 21. 17:46
 123/130 anonim ***** válasza:
38%

121es igan az ő döntésük de akkro se kell hisztizni ha a nagygfiú egy életre meggyűlöli őket és többet rájuk se nyitja az ajtót mert tönkretették az életét.

Tudom tudom a pici kincsecske mindenki életébe derŰt és napfényt hozna azzal a csodával hogy a világra érkezett és a gonosz csúnya nagytesó miért nem érti megb hogy mosolyogva ugrálva kellene várnia hogy a szent magzat családba érkezhessen és Pofa be ne merjen szólni ha tönkremegy az élete hisz ott a BABA *.* *.* * .*

2022. júl. 21. 17:49
 124/130 anonim ***** válasza:
91%
114es tök jó hogy gyerek mellett diplomáztál. Akit gondolom te akartál és nem rád kényszerített valaki.
2022. júl. 21. 17:51
 125/130 anonim ***** válasza:
62%
Büfészak, meg kényszerítés, az igen. Rákényszerítés, úristen milyen nevetséges ez már. Mintha neki születne. Mintha a világ legnagyobb sertése lenne még egy gyereket vállalni. Nagyon el vagytok ti tájolva. A világ legtermészetesebb dolga az, hogy valakinek testvére van. A 120-as véglényről meg inkább nem is nyilatkozom, mert az ember jelzőt sem érdemli meg. Sérült, elmebeteg banda. Kezeltessétek magatokat!
2022. júl. 21. 19:43
 126/130 anonim ***** válasza:
60%

A kor egyáltalán nem probléma. Én is késői gyerek vagyok, apám 40 anyám 38 éves volt, amikor én születtem, de mégis jó szüleim vannak. Mire én megszülettem már megvolt a hitelmentes házuk, a szilárd anyagi hátterük, és egészségesen felnőttem. Az meg hogy apámnak már 10-en éves koromban nyugdíjas jegyet adtak (50-es éveire már erősen megőszült), meg anyámról gyakran hitték hogy a nagymamám, a családunkban inkább humoros volt, mint szégyellnivaló.

Most ha a pár egészséges, akkor miért ne vállalhatnának gyereket?

Viszont megjegyezném, hogy természetesen nem a gyerek ellen vagyok, de azért akármilyen könnyűnek tűnik visszatekintve az érettségi, egy előtte álló 18 évesnek, még az lesz élete addigi legnehezebb vizsgája.

2022. júl. 21. 22:34
 127/130 anonim ***** válasza:
65%

"egy előtte álló 18 évesnek, még az lesz élete addigi legnehezebb vizsgája."

Ja, ha előtte 4 évig semmit nem tanult. :)

Egyetemen majd 2x átgondolja, mennyire is volt nehéz az érettségi, amire éveket készült.

2022. júl. 22. 07:51
 128/130 anonim ***** válasza:
81%
#127 Igen az egyetemen biztos átgondolja, mert az érettségi tényleg nem nehéz, de itt azon van a hangsúly, hogy addig sosem volt hasonló vizsga az életében. Persze visszatekintve könnyű, de azért előtte csak izgul a gyerek, főleg ha a továbbtanulás a cél.
2022. júl. 22. 12:30
 129/130 anonim válasza:
90%

Annó nálunk is hasonló volt a helyzet.

Nővérem 13 éves volt, anyum meg főiskolán vagy babán gondolkozott. Végül mellettem döntöttek a szüleim:D

Nővérem nagyon várta, hogy megszülessek. Sajnálom szegényt. Mi kertes házban éltünk, külön szobája volt mindenkinek, de így is áthallatszott tesómhoz az üvöltésem/sírásom esténként. 20 évesen azt mondta, hogy soha nem lesz gyereke:D

A válság idején anyum újra terhes lett (nem tervezett baba). Anyagi okokból végül az abortusz mellett döntött.

A nővérem 21 évesen költözött el otthonról. Előtte szakmát tanult, a szüleim végig támogatták.

Jó a kapcsolatom vele (együtt ünneplünk szülinapokat, ünnepeket stb) de nincs meg az igazi testvéri kötelék.

Ha velem minden úgy történne, mint a szüleimmel, akkor én a főiskola mellett döntenék:D

Kedves Kérdező!

Szerintem vizsgáld meg, hogy anyagilag milyen a helyzetetek. Hiába írkálja néhány ostba, hogy csak a szeretet és az elfogadás a fontos. A számlákat nem szeretetből fizeted ki (főleg hogy aug. 1-től emelkedik MINDEN ára)!

Illetve mint előttem is írták, a fiád jövőbeli terveiről érdemes lenne elbeszélgetni. Milyen egyetemre akar menni, kell e külön tanár érettségi felkészülésre, nyelvvizsga, jogsi.

Ha úgy érzitek, hogy biztos talajon álltok, lenne segítségetek a kicsi mellé, amikor neked más dolgod akad. Illetve meg tudnátok oldani panelban hogy az üvöltés ne zavarja a fiatokat, akkor vállaljatok babát.

2022. júl. 22. 21:21
 130/130 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek, aki használható választ adott. Sokat beszéltünk és úgy döntöttünk, hogy nem vállalunk még egy babát. Bár az anyagi háttér és a lakókörülmények lehetővé tennék, de be kellett látnunk, hogy két gyerek között a 16 év korkülönbség nagyon sok lenne és biztos, hogy nem alakulna ki közöttük igazi testvéri kapcsolat. Másrészt közel a 40-hez tényleg nagyobb a rizikófaktor, hogy nem lenne teljesen egészséges a kicsi. A lényeg, hogy szeretjük és megbecsüljük egymást.
2022. aug. 2. 23:51
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!