Mit tegyünk? A fiúnk nem akar testvért.
Amúgy nem tudom minek kell hisztizni. Ő dontésük. Gyereket akarnak, hajrá. Úgy érzik, hogy szeretnének, akkor csináljanak még egyet. Inkább még most mint később, vagy soha már.
14-15 éves voltam, amikor keresztlányom ide került hozzánk. Az idősebb bátym aki akkoriba volt 25 éves, teherbe ejtette az akkor még csak 17 éves nőjét. A csaj folyamat csalta bátyámat, meg szart a gyerekére. Amúgy bátyám is. Sajnos. A gyerek picit értelmi fogyatékos lett, mert halva született. A teljes sztorit nem írom le, a felismerhetőség elkerülése végett.
Szóval a kislány, aki ma már amúgy nagy lány, mert már 19 éves lesz, kiskorától kezdve itt lakott velünk. Anyám pesztrálta, aki amúgy nagyon szerette a kis lányt. Érdekes, én letudtam mellette érettségizni, tudtam mellette fő sulira is járni. Azért persze, volt hogy be kellett segíteni vele, de nem zavarta az életemet. Mondjuk mellékesen én amúgy is itthon ülős voltam világéletembe, nem érdekelt a bandázás, a bulizás. Inkább eljátszottam az időmet itthon valami jó kis játékkal. Amúgy nyáron tobbszor volt, hogy elvitte az anyja, de óvoda időbe mindig itt volt.
Igazából ennek az vetett véget, hogy anyum 51 éves korában elhunyt, mikor a kislány 7 éves lett volna szeptemberbe. Még egy hónapig akkor velem volt, de utána haza vitte az anyja.
121es igan az ő döntésük de akkro se kell hisztizni ha a nagygfiú egy életre meggyűlöli őket és többet rájuk se nyitja az ajtót mert tönkretették az életét.
Tudom tudom a pici kincsecske mindenki életébe derŰt és napfényt hozna azzal a csodával hogy a világra érkezett és a gonosz csúnya nagytesó miért nem érti megb hogy mosolyogva ugrálva kellene várnia hogy a szent magzat családba érkezhessen és Pofa be ne merjen szólni ha tönkremegy az élete hisz ott a BABA *.* *.* * .*
A kor egyáltalán nem probléma. Én is késői gyerek vagyok, apám 40 anyám 38 éves volt, amikor én születtem, de mégis jó szüleim vannak. Mire én megszülettem már megvolt a hitelmentes házuk, a szilárd anyagi hátterük, és egészségesen felnőttem. Az meg hogy apámnak már 10-en éves koromban nyugdíjas jegyet adtak (50-es éveire már erősen megőszült), meg anyámról gyakran hitték hogy a nagymamám, a családunkban inkább humoros volt, mint szégyellnivaló.
Most ha a pár egészséges, akkor miért ne vállalhatnának gyereket?
Viszont megjegyezném, hogy természetesen nem a gyerek ellen vagyok, de azért akármilyen könnyűnek tűnik visszatekintve az érettségi, egy előtte álló 18 évesnek, még az lesz élete addigi legnehezebb vizsgája.
"egy előtte álló 18 évesnek, még az lesz élete addigi legnehezebb vizsgája."
Ja, ha előtte 4 évig semmit nem tanult. :)
Egyetemen majd 2x átgondolja, mennyire is volt nehéz az érettségi, amire éveket készült.
Annó nálunk is hasonló volt a helyzet.
Nővérem 13 éves volt, anyum meg főiskolán vagy babán gondolkozott. Végül mellettem döntöttek a szüleim:D
Nővérem nagyon várta, hogy megszülessek. Sajnálom szegényt. Mi kertes házban éltünk, külön szobája volt mindenkinek, de így is áthallatszott tesómhoz az üvöltésem/sírásom esténként. 20 évesen azt mondta, hogy soha nem lesz gyereke:D
A válság idején anyum újra terhes lett (nem tervezett baba). Anyagi okokból végül az abortusz mellett döntött.
A nővérem 21 évesen költözött el otthonról. Előtte szakmát tanult, a szüleim végig támogatták.
Jó a kapcsolatom vele (együtt ünneplünk szülinapokat, ünnepeket stb) de nincs meg az igazi testvéri kötelék.
Ha velem minden úgy történne, mint a szüleimmel, akkor én a főiskola mellett döntenék:D
Kedves Kérdező!
Szerintem vizsgáld meg, hogy anyagilag milyen a helyzetetek. Hiába írkálja néhány ostba, hogy csak a szeretet és az elfogadás a fontos. A számlákat nem szeretetből fizeted ki (főleg hogy aug. 1-től emelkedik MINDEN ára)!
Illetve mint előttem is írták, a fiád jövőbeli terveiről érdemes lenne elbeszélgetni. Milyen egyetemre akar menni, kell e külön tanár érettségi felkészülésre, nyelvvizsga, jogsi.
Ha úgy érzitek, hogy biztos talajon álltok, lenne segítségetek a kicsi mellé, amikor neked más dolgod akad. Illetve meg tudnátok oldani panelban hogy az üvöltés ne zavarja a fiatokat, akkor vállaljatok babát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!