Mit tegyünk? A fiúnk nem akar testvért.
Hajszálpontosan emlékszem arra a pillanatra, amikor sok-sok éve anyukám leült az ágyam szélére és megkérdezte tőlem ugyanezt. Kb. ennyi idős lehettem én is. Náluk harmadik baba lett volna, én voltam a legidősebb (lány), volt még egy húgom. Nagyon nem akartam...
Hogy a tesóm a mit mondott, arra már nem emlékszem, de mivel mindenben utánzott még nagyon sokáig, gyanítom, hogy mellém állt.
Nem lett baba. Hogy csak emiatt, vagy mi miatt, azóta sem mertem megkérdezni. De!
Arra is emlékszem, hogy évekkel később lelkiismeret-furdalásom támadt emiatt, aztán sokszor eszembe jutott a dolog és néha ma is számolgatom mennyi idős lenne most a tesóm. Aki lehet, hogy fiú lett volna és apám, hogy örült volna neki.
Nem haragszom a kamasz önmagamra, de háromgyerekes szülőként mégis tök rossz érzés fog el, ha belegondolok abba, hogy megfosztottam a szüleimet valamitől.
Természetesen azt, hogy mit tegyetek nem tudom megmondani, nektek kell kitalálni, ezt csak leírtam és köszönöm, hogy leírhattam.
37 és 38 évesek vagytok, és közösen jártok egy 15 éves fiúval?
Mert a "fiúnk" szó ezt jelenti.
Fiúnk = udvarlónk, pasink.
Fiunk = fiúgyerekünk.
Egyébként a fiatoknak teljesen igaza van. Nektek elborult az elmétek? Háborús helyzetben tényleg a szaporodás a legfontosabb? Ennyire hogy lehet önzőnek és ostobának lenni? De amúgy is, mi a f.nak akartok már gyereket? Jó lesz, ha mondjuk down-kóros lesz? Ja, akkor a 15 éves nyakába lehet majd b.ni, gondolom...
1. Nem az ő döntése. Ha xarban lesz a testvérével, akkor úgy lesz. Nem a ti dolgotok, hanem az ő személyes ostobasága. Annyit tudtok csinálni, hogy nem erőszakoljátok rá. Nem mutogattok neki babacuccokat, nem viszitek babakocsit venni és persze nem ő lesz a dada, ha otthon van. Mert ezt nem csípi sok gyerek. Te egyedülálló anyuka leszel újfent, a szó bizonyos értelmében véve. Tehát ne kérd meg a fiad, hogy jujj, elmegyek főzni 3 órára, addig maradj a síró gyerekkel a nappaliban. NEM! Magadnak szülöd a gyereket, nem neki.
Majd ha ő akar, akkor foglalkozik vele.
2. Férjem és legidősebb testvére között 20 év van, nincsenek rosszban, de nem tartják a kapcsolatot. Viszont vannak 12 és 15 évvel idősebb testvérei. Mondhatom hogy legalább havi egyszer beszélnek, találkoznak ha tehetik és nagyon jóban vannak. Közel sem 100%, hogy a nagy korkülönbség elválasztó. De ha igen. Akkor mi van? Max nem beszélnek egymással. De NEKED 2 gyereked lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!