Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyünk? A fiúnk nem akar...

Mit tegyünk? A fiúnk nem akar testvért.

Figyelt kérdés
Egy fiúnk van, 15 éves. Mi 37 és 38 évesek vagyunk, erősen gondpolkodunk benne, hogy szeretnénk 40-es éveink előtt újra babázni. Meg talán ez az utolsó idő arra, hogy összehozzunk egy második gyermeket. A Fiúnkank is emletettük, hogy valószínűleg kistestvére lesz, viszont nem olyan szeretetteljes volt a reakciója, amit mi vártunk. Teljesen ellene van, hallani sem akar róla, hogy neki 15 évesen testvére legyen. Egyből a fejünkhöz vágta, hogy ezt korábban is kitalálhattuk volna és ne most akarjuk tönkretenni az életét. Mit tegyünk? Tényleg nagyon rosszak vagyunk, amiért szeretnénk egy kicsit még?
2022. júl. 20. 15:27
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/130 anonim ***** válasza:
80%

Hajszálpontosan emlékszem arra a pillanatra, amikor sok-sok éve anyukám leült az ágyam szélére és megkérdezte tőlem ugyanezt. Kb. ennyi idős lehettem én is. Náluk harmadik baba lett volna, én voltam a legidősebb (lány), volt még egy húgom. Nagyon nem akartam...

Hogy a tesóm a mit mondott, arra már nem emlékszem, de mivel mindenben utánzott még nagyon sokáig, gyanítom, hogy mellém állt.

Nem lett baba. Hogy csak emiatt, vagy mi miatt, azóta sem mertem megkérdezni. De!

Arra is emlékszem, hogy évekkel később lelkiismeret-furdalásom támadt emiatt, aztán sokszor eszembe jutott a dolog és néha ma is számolgatom mennyi idős lenne most a tesóm. Aki lehet, hogy fiú lett volna és apám, hogy örült volna neki.

Nem haragszom a kamasz önmagamra, de háromgyerekes szülőként mégis tök rossz érzés fog el, ha belegondolok abba, hogy megfosztottam a szüleimet valamitől.

Természetesen azt, hogy mit tegyetek nem tudom megmondani, nektek kell kitalálni, ezt csak leírtam és köszönöm, hogy leírhattam.

2022. júl. 20. 15:55
 22/130 anonim ***** válasza:
89%
A tiétek a döntés és a fiatok valószínűleg attól tart, mit mondanak majd a barátok, ismerősök. Valóban nagy a korkülönbség, de idővel biztosan el tudja majd fogadni a kistestvért. Ismerek olyan családot, ahol a nagybácsi fiatalabb az unokaöcstől és bár az ismerősök megbotránkoztak a nagy korkülönbségen a testvérek közt, a családon belül teljes az egyetértés.
2022. júl. 20. 15:56
 23/130 anonim ***** válasza:
91%
Három szobás panelban szűken lennétek. Ha ti vagytok a nappaliban,pl. hol fogadnátok a vendégeket? Ha a pici l8 éves lesz, ti már a 60 felé jártok. Lesz türelmetek egy kamaszhoz? Másrészt biztos, hogy nem változik rosszabbra az anyagi helyzetetek? Ezt gondoljátok végig alaposan.
2022. júl. 20. 16:05
 24/130 A kérdező kommentje:
#23 Három szoba 4 emberre szerintem nem szűkös. Én kétszobás lakásban nőttem fel szüleimmel és nővéremmel, se sosem volt azzal gond, hogy ne tudtak volna vendégek lenni. Amúgy nagyon egyszerű. Kihúzható kanapét össze lehet tolni és akkor a hálószoba könnyen nappalivá alakulhats vissza.
2022. júl. 20. 16:08
 25/130 anonim ***** válasza:
49%

37 és 38 évesek vagytok, és közösen jártok egy 15 éves fiúval?

Mert a "fiúnk" szó ezt jelenti.

Fiúnk = udvarlónk, pasink.

Fiunk = fiúgyerekünk.

Egyébként a fiatoknak teljesen igaza van. Nektek elborult az elmétek? Háborús helyzetben tényleg a szaporodás a legfontosabb? Ennyire hogy lehet önzőnek és ostobának lenni? De amúgy is, mi a f.nak akartok már gyereket? Jó lesz, ha mondjuk down-kóros lesz? Ja, akkor a 15 éves nyakába lehet majd b.ni, gondolom...

2022. júl. 20. 16:09
 26/130 anonim ***** válasza:
76%
Nagyon fa$za lesz egy síró, visító kis vakarcs mellett érettségire tanulni, úgy hogy ingyen bébiszitter is kell közben legyen...
2022. júl. 20. 16:10
 27/130 A kérdező kommentje:
#25 Látom megragadtad a lényeget. Az önző az lett volna, ha nem kérjük ki a véleményét. Ha nagyon ellene van és úgy látjuk, hogy neki ez ártana, akkor természetesen nem fogunk másodikat vállalni.
2022. júl. 20. 16:11
 28/130 A kérdező kommentje:
#26 Nem lenne bébiszitter, az nem az ő dolga. Szerencsére megengedhetjük, hogy ezt megoldjuk, ha szükséges. Nem minden gyerek üvölt non-stop.
2022. júl. 20. 16:12
 29/130 anonim ***** válasza:
81%

1. Nem az ő döntése. Ha xarban lesz a testvérével, akkor úgy lesz. Nem a ti dolgotok, hanem az ő személyes ostobasága. Annyit tudtok csinálni, hogy nem erőszakoljátok rá. Nem mutogattok neki babacuccokat, nem viszitek babakocsit venni és persze nem ő lesz a dada, ha otthon van. Mert ezt nem csípi sok gyerek. Te egyedülálló anyuka leszel újfent, a szó bizonyos értelmében véve. Tehát ne kérd meg a fiad, hogy jujj, elmegyek főzni 3 órára, addig maradj a síró gyerekkel a nappaliban. NEM! Magadnak szülöd a gyereket, nem neki.

Majd ha ő akar, akkor foglalkozik vele.

2. Férjem és legidősebb testvére között 20 év van, nincsenek rosszban, de nem tartják a kapcsolatot. Viszont vannak 12 és 15 évvel idősebb testvérei. Mondhatom hogy legalább havi egyszer beszélnek, találkoznak ha tehetik és nagyon jóban vannak. Közel sem 100%, hogy a nagy korkülönbség elválasztó. De ha igen. Akkor mi van? Max nem beszélnek egymással. De NEKED 2 gyereked lesz.

2022. júl. 20. 16:12
 30/130 anonim ***** válasza:
11%
25 Ezt az idiotaságot amit lenyomtál?
2022. júl. 20. 16:13
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!