Egy eve onallosodott fiatal felnőttként mennyire korrekt kérni pénzt a szülőktől?
szerencsére a szüleim tudnak adni, de nincs pofám, azonban sürgősen kéne 100 ezer forint es nem tudom mihez kezdjek. nem akarok 25%os uzsora cofidis kölcsönt felvenni, szüleimet meg már jó lenne kihagyni mar. jövő hónaptól új meló tobb pénz, de teljesen le vagyok égve. sok a kiadás, én nem gazdálkodtam jól...
mit tennétek?
Ha tudnak adni, akkor inkább tőlük kérj, mint hogy valami hülye kölcsönt vegyél fel.
Ha normálisan megbeszéled velük, akkor biztosan megértik.
Azért mert már felnőtt vagy és elköltöztél, még a gyerekük vagy. Biztosan segítenek, ha szükséged van rá.
Ha ez tényleg egyszeri eset, meg fogják érteni, és biztosan nem haragszanak meg a kérésed miatt.
Százezer forint valóban nagy pénz, de egy élet összkiadásaihoz képest semmiség, meg fognak érteni.
Legyen ez neked jó tanulópénz, és a jövőben kerüld el a hasonló helyzeteket!
Csak azért, mert felélted a fizetésedet, elég ciki pénzt kérni.
Más az, ha tönkre ment a hűtőszekrényed és jelenleg nincs pénzed újat venni.
három éve önellátó vagyok, öt éve élek külön háztartásban. soha nem volt kérdés, hogy ha van pénzük, támogatnak. normális dolgokban mondjuk. jogosítvány, az egy befektetés a jövőmbe, arra adnak pénzt. nyelvtanfolyam, szintén. idővel megtérül.
mondjuk most elkezdtem egy iskolát, csak ahogy befizettem a tandíjat, el is vesztettem közben az állásom, tehát volt két vicces hónapom (elég hülye órarendünk van, nehéz volt újra keríteni valamit), kölcsönvettem háromszázezret apától. van róla szép papírunk tanúkkal meg minden, egy apámnál, egy nálam, egy éven belül kész a suli, két éven belül kell visszafizetnem, mert azzal a bizonyítvánnyal már elég jól fogok hozzá keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!