Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meghallgatnátok a fiatokat,...

Meghallgatnátok a fiatokat, ha el akarná mondani, hogy ha valami, teljesen váratlanul történne vele, akkor hogy temessék el? Fiatal lenne.

Figyelt kérdés

Meghallgatnátok, vagy inkább elhessegetnétek, jelszóval: "Fiatal vagy, ilyennel még foglalkoznod sem szabad"?

Persze nem szabályosan készülne rá, csak megemlítené, hogy ha esetleg, abszolút váratlanul, valami történne vele (mindig lehet véletlen), akkor mi legyen.

2022. máj. 21. 21:02
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
93%
Meghallgatnám, és kifaggatnám, hogy miért foglalkozik ilyen borús gondolatokkal, mi bántja, miben segíthetek neki.
2022. máj. 21. 21:04
 2/27 A kérdező kommentje:
Tehát elmondaná, hogy milyen vallás szerint, kik mondjanak beszédet, hamvasztás/koporsó/stb., hol legyen a sírja.
2022. máj. 21. 21:05
 3/27 A kérdező kommentje:

#1.

Azután említené, hogy meghalt valaki tragikus hirtelenséggel.

2022. máj. 21. 21:05
 4/27 anonim ***** válasza:
95%
Meg. Én is elmondtam apámnak mit csináljon velem meg a kutyámmal, ha történne velem valami és meghalnék. Nem kéne ennek tabunak lennie, nyilván nem öngyilkos akar lenni, csak gondol a jövőre. Akármi történhet bárkivel.
2022. máj. 21. 21:06
 5/27 anonim ***** válasza:
4%
Rákérdezek: zoriasztriánus?
 6/27 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
26%

Nem. Ennyi erővel én is elmondhatnám neki, az anyja is, a nagyanyja is, a nagyapja is, a haverjai is sorban, a többi ismerőse, rokonok.

Mi értelme ennek? Eleve nem szabadna úgy nekifutni az életnek, hogy "ha történik valami". Ha én elmegyek valahova, akkor 100%-ig úgy számolok, hogy haza is fogok érni épségben. Nem kerülök se kórházba, nem sérülök le, pedig ezekre is van esély.

Ha meg mégis történik valami, akkor már nem tökmindegy neki?

7/27 anonim ***** válasza:
96%
Én pl. azért mondtam el, hogy egy hamvasztás bőven jó, temetést nem akarok, hogy ne költekezze ki magát egy hullának, azaz nekem, mert akkor már nekem édes mindegy. Ez úgy 200-ból megvan vidéki nagyvárosban. #4.
2022. máj. 21. 21:08
 8/27 anonim ***** válasza:
96%

#1.

,,Azután említené, hogy meghalt valaki tragikus hirtelenséggel."

Így érthető, én meghallgatnám. Az más volna, ha folyamatosan erről beszélne látszólag ok nélkül. Persze akkor is meg kell hallgatni csak úgy más a helyzet, mert akkor azt is kikéne deríteni miért foglalkoztatja a téma.

2022. máj. 21. 21:14
 9/27 anonim ***** válasza:
64%

Azután említené, hogy meghalt valaki tragikus hirtelenséggel.

Hát ha mondjuk egy rokonom halna meg, utána senkitől, még a saját gyermekemtől se szeretném hallani, hogy ő hogyan szeretné ha eltemetnék. Friss a gyász, akkor még nem. De amúgy bármikor.

2022. máj. 21. 21:16
 10/27 anonim ***** válasza:
95%

Én igen. Kamaszkorom óta tudom, hogy nem szeretnék koporsós temetést.

Lehet, hogy a halottnak már mindegy, de engem kiráz a hideg a gondolattól, hogy koporsóba tesznek és föld alá helyeznek. Csak remélni tudom hogy ha eljön az idő tiszteletben tartják a kérésemet.

2022. máj. 21. 21:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!