Meghallgatnátok a fiatokat, ha el akarná mondani, hogy ha valami, teljesen váratlanul történne vele, akkor hogy temessék el? Fiatal lenne.
Meghallgatnátok, vagy inkább elhessegetnétek, jelszóval: "Fiatal vagy, ilyennel még foglalkoznod sem szabad"?
Persze nem szabályosan készülne rá, csak megemlítené, hogy ha esetleg, abszolút váratlanul, valami történne vele (mindig lehet véletlen), akkor mi legyen.
#1.
Azután említené, hogy meghalt valaki tragikus hirtelenséggel.
Nem. Ennyi erővel én is elmondhatnám neki, az anyja is, a nagyanyja is, a nagyapja is, a haverjai is sorban, a többi ismerőse, rokonok.
Mi értelme ennek? Eleve nem szabadna úgy nekifutni az életnek, hogy "ha történik valami". Ha én elmegyek valahova, akkor 100%-ig úgy számolok, hogy haza is fogok érni épségben. Nem kerülök se kórházba, nem sérülök le, pedig ezekre is van esély.
Ha meg mégis történik valami, akkor már nem tökmindegy neki?
#1.
,,Azután említené, hogy meghalt valaki tragikus hirtelenséggel."
Így érthető, én meghallgatnám. Az más volna, ha folyamatosan erről beszélne látszólag ok nélkül. Persze akkor is meg kell hallgatni csak úgy más a helyzet, mert akkor azt is kikéne deríteni miért foglalkoztatja a téma.
Azután említené, hogy meghalt valaki tragikus hirtelenséggel.
Hát ha mondjuk egy rokonom halna meg, utána senkitől, még a saját gyermekemtől se szeretném hallani, hogy ő hogyan szeretné ha eltemetnék. Friss a gyász, akkor még nem. De amúgy bármikor.
Én igen. Kamaszkorom óta tudom, hogy nem szeretnék koporsós temetést.
Lehet, hogy a halottnak már mindegy, de engem kiráz a hideg a gondolattól, hogy koporsóba tesznek és föld alá helyeznek. Csak remélni tudom hogy ha eljön az idő tiszteletben tartják a kérésemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!