Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy lehet anyám ilyen? Mit...

Hogy lehet anyám ilyen? Mit tehetek?

Figyelt kérdés

17 vagyok. En vagyok a legidősebb, 4 tesóm van. A legkisebb 2 hónapos.

Engem apaval terveztek. Apa meghalt. Hugom nevelőapamtól van. Ő is tervezett.

Viszont a 3 kicsi gyógyszer, inekció mellett fogantak állítólag.

Anyám ma ment ügyeket intézni. Reggel beszelgettek nevelőapammal h miket kell elintéznie. Anyám mondja, hogy fogamzásgátlót el kell kezdenie, ki kell váltania. Nevelőapám kérdezi, az mennyi? 12ezer. Erre anyám benyögi, de ha vigyázol, nem váltom ki.

Bakker. Igy is többen vagyunk, mint kellene. És akkor arra bizza magát, hogy nevelőapám vigyáz-e? 3 plussz gyerek mellett?!

Én még sulizok. Delelött ott vagyok, délutan dolgozok, mert haza kell adnom. Hazamegyek fáradtan, a nyakamba teszi a 2 legkisebbet is.

Hiába mondom, hogy nem bírom, hogy fáradt vagyok, az a válasz, hogy ő is.

Elköltözni nem tudok. Így meg belerokkanok úgy érzem. Mit tegyek?

2022. jún. 10. 09:15
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
10%

Azért azt sem értem aki azt írja, hogy ne hogy már 17 évesen dolgozzon.. Én most vagyok 24 és én is dolgozok 17 éves korom óta, és nekem is kellett csomószor vigyázni a kis testvéremre. Szívesen meghallgatnám a szüleit is a kérdezőnek, hogy ez pontosan így van-e ahogy ő leírja..

Ezen kívül most jön a nyári szünet, jelenleg nem hinném, hogy megszakadsz a tanulásban.

2022. jún. 10. 13:03
 42/56 anonim ***** válasza:
15%
Apámék 9-en voltak testvérek, mindegyik vigyázott a kisebbekre, mellette felosztva végezték a házimunkát, és iskola mellett dolgoztak. Nem haltak bele.
2022. jún. 10. 13:12
 43/56 anonim ***** válasza:
83%
Kedves kérdező! Már ha nem csak ventilálni jöttél ide, hanem valóban változtatni akarsz. Téged senki más nem fog kimenteni a családodból, csak te magad teheted meg. Ehhez kaptál itt - nem sok - használható tanácsot. A költözésnek nincs alternatívája, ehhez pedig el kell tartanod saját magadat.
2022. jún. 10. 13:22
 44/56 dregor ***** válasza:
63%
Befogadjunk? :D
2022. jún. 10. 13:34
 45/56 anonim ***** válasza:
79%
Ja, mert tök normális, hogy egy 17 évesnek a tanulás helyett is a szülei felelőtlenségének gyümölcseire kell vigyáznia és azért kell eljárnia dolgoznia, mert x összeget követelnek tőle, miközben kiskorú és normális szülők ilyenkor inkább adnak a gyereknek pl. zsebpénzt, nem pedig fizettetnek vele lakbért meg miegyebet. Én is eljártam diákozni ennyi idősen, de az anyám sosem követelte, hogy rakjam ki az asztalra. Ruhát meg egyebet már magamnak vettem abból, volt, hogy elmentem bevásárolni is, de nem azért, mert követelték. Amit a szülei művelnek az egy kiskorú kizsákmányolása.
2022. jún. 10. 16:13
 46/56 anonim ***** válasza:
90%

Amúgy mit tudnak tenni, ha nem adod le a pénzt?

Ki nem rakhatnak 18 éves korodig. El kell látniuk legalább minimálisan. Ha ellenkezel, akkor mi lesz?

2022. jún. 10. 16:16
 47/56 anonim ***** válasza:
100%

Igaza van a 46osnak! 18 éves korodig kötelesek ellátni. Kaja szállás iskolába a minimalis felszerelés. Anyád árvaságit és cspt is kap rád.

Ne adj nekik pénzt gyűjts! 18at betöltöd automatikusan kérij a te számlaszámod h beked utalják az árvaságit. 18 évesen a cspt is kérheted saját számlára te nevedre. Pattanj le amint tudsz. Kolit megigényelheted ilyen rendkivüli helyzetbe

2022. jún. 10. 17:44
 48/56 anonim ***** válasza:
6%
Mi ebben a rendkívüli helyzet? Hogy vigyázni kell a testvéreire? Verik, erőszakolják?
2022. jún. 10. 17:46
 49/56 anonim ***** válasza:
90%
Kizsákmányolják! Amúgy meg itt nem arról van szó, hogy 1-2×, hanem rendszeresen. Járjon iskolába, dolgozzon, mert követelőznek x összeget, hazamegy hulla fáradtan és akkor még vigyázzon meg gondoskodjon a kicsikről, míg az anyja ismét védekezés nélkül szétteszi. Egy 17 évesnek az érettségire kellene készülnie. Mellesleg ha nyomorognának sem lenne mentség, hogy elveszik a pénzét. Aki nem tudja tisztességesen nevelni a gyereket, az ne szüljön egyet sem. Nem a gyerek dolga a szülők hibáit korrigálni.
2022. jún. 10. 17:54
 50/56 anonim ***** válasza:
19%
Ilyen 16 évesek irkálnak ide, amennyire ismerik a dolgokat...
2022. jún. 10. 18:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!