Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy lehet anyám ilyen? Mit...

Hogy lehet anyám ilyen? Mit tehetek?

Figyelt kérdés

17 vagyok. En vagyok a legidősebb, 4 tesóm van. A legkisebb 2 hónapos.

Engem apaval terveztek. Apa meghalt. Hugom nevelőapamtól van. Ő is tervezett.

Viszont a 3 kicsi gyógyszer, inekció mellett fogantak állítólag.

Anyám ma ment ügyeket intézni. Reggel beszelgettek nevelőapammal h miket kell elintéznie. Anyám mondja, hogy fogamzásgátlót el kell kezdenie, ki kell váltania. Nevelőapám kérdezi, az mennyi? 12ezer. Erre anyám benyögi, de ha vigyázol, nem váltom ki.

Bakker. Igy is többen vagyunk, mint kellene. És akkor arra bizza magát, hogy nevelőapám vigyáz-e? 3 plussz gyerek mellett?!

Én még sulizok. Delelött ott vagyok, délutan dolgozok, mert haza kell adnom. Hazamegyek fáradtan, a nyakamba teszi a 2 legkisebbet is.

Hiába mondom, hogy nem bírom, hogy fáradt vagyok, az a válasz, hogy ő is.

Elköltözni nem tudok. Így meg belerokkanok úgy érzem. Mit tegyek?

2022. jún. 10. 09:15
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
84%
Pont ezt akartam írni, hogy nincs esetleg olyan barátnőd akikhez odaköltözhetnél, és egy minimális összeget beleadnál a lakhatásba?
2022. jún. 10. 11:20
 22/56 anonim ***** válasza:
27%
17 évesen nehogy már dolgoznod kelljen! Ez nonszensz! Jelentsd fel őket!
2022. jún. 10. 11:21
 23/56 anonim ***** válasza:
94%

Hát meg anyud hozzáállásán látszik,hogy kb 25 éves korodig nevelheted helyette a gyerekeit.mi lesz így veled? A te életeddel? Ezen nagyon sürgősen vàltoztatni kellene.

Szerintem beszélj erről minél több embernek a környezetedben,esetleg a tanáraidtól,iskolai pszichológustól kérj segítséget.

2022. jún. 10. 11:26
 24/56 anonim ***** válasza:
28%

Szerintem kérj fizetésemelést és ne valld be, szépen havonta kezdj el félretenni. Esetleg nagyszülőktől, apudtól nem tudsz valamennyit kérni kaucióra vagy albérletbe? Szeptembertől próbálj meg koliba jelentkezni.

Ha dogozol, amellett legalább nem kell a tesóidat pesztrálni.

Ne írtad, hogy a legidősebb tesód mennyi idős. Szerintem az is simán benne van a pakliban, hogy nevelőapud csak veled lesz ennyire szigorú, a tesóidat lazábban fogja kezelni.

2022. jún. 10. 11:41
 25/56 anonim ***** válasza:
77%

Bocsánat, látom, hogy írtad, hogy apud meghalt! Akkor nagyszülőktől, unokatesóktól esetleg nem kérhetsz pénzt?

Apud után van valami hagyaték, amiből legalább kauciót tudsz fizetni?

2022. jún. 10. 11:44
 26/56 A kérdező kommentje:

26!

Diakmunkán vagyok. Itt örül az ember ha mehet, nem hogy fizetés emelést kérni. Suli mellett csak delutan tudok dolgozni, igy nem tudok rendes bejelentett munkat vallalni. Nagyszülők nincsenek, apukam 3 éves koromban meghalt (de irtam is a kérdés után)

Koliba nem tudok menni, mert abban a városban lakok, ahova suliba is járok. Nem vesznek be.

Legidősebb tesóm 12 éves.

Többieknek!

Ez a baráthoz költözés. Hat nem tudom. Senkinek nem akarok a terhére lenni. Mindenki még a szüleivel lakik, nem akarok menni koloncnak.

2022. jún. 10. 11:47
 27/56 anonim ***** válasza:
73%
Érettségivel szakmád is lesz? Vagy maradsz otthon, vagy elmész rendes pénzért dolgozni, és estin vagy levelezőn tanulsz tovább, azért kérdem. Nappalis tanulás neked nem pálya, állandó munka mellett épphogy csak át fogsz csúszkálni kettesekkel. Kezdd el nézni az ingatlan.com oldalán, hogy a nem lakás-, hanem szobabérlések mennyibe kerülnek a lakóhelyeden, látni fogod, hogy a havi béren plusz a rezsirészen túl 2 havi bért is kérnek az elején kauciónak. Külön lakást bérelni nem lesz pénzed, de ha nem diákként dolgozol az érettségi után, és mellette levelezőn tanulsz valamit, azt ki fogod tudni nyögni. Vagy maradsz otthon cselédnek.
2022. jún. 10. 11:55
 28/56 anonim ***** válasza:
90%
Ja, és ha elköltözöl, ne engedd, hogy anyád naponta megjelenjen az albiban, és lerakja nálad a 3 gyereket, hogy vigyázz rájuk.
2022. jún. 10. 11:57
 29/56 A kérdező kommentje:
Nem lesz szakmám, csak érettségim. Az is csak jövőre. 1 evem még visszavan addig.
2022. jún. 10. 11:59
 30/56 anonim ***** válasza:
38%
Levelezőn is érettségizhetsz, közben teljes munkaidőben dolgozva. Ha ilyen rossz helyzetből ki akarsz lépni, el kell felejteni a nappali egyetemről szőtt álmokat, újra kell tervezned az életedet. Képes vagy erre? Angol nyelvtudásod mennyire használható? Nem írásban, szóban. SSC-kben jól lehet keresni telefonosként.
2022. jún. 10. 12:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!