Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy lehet anyám ilyen? Mit...

Hogy lehet anyám ilyen? Mit tehetek?

Figyelt kérdés

17 vagyok. En vagyok a legidősebb, 4 tesóm van. A legkisebb 2 hónapos.

Engem apaval terveztek. Apa meghalt. Hugom nevelőapamtól van. Ő is tervezett.

Viszont a 3 kicsi gyógyszer, inekció mellett fogantak állítólag.

Anyám ma ment ügyeket intézni. Reggel beszelgettek nevelőapammal h miket kell elintéznie. Anyám mondja, hogy fogamzásgátlót el kell kezdenie, ki kell váltania. Nevelőapám kérdezi, az mennyi? 12ezer. Erre anyám benyögi, de ha vigyázol, nem váltom ki.

Bakker. Igy is többen vagyunk, mint kellene. És akkor arra bizza magát, hogy nevelőapám vigyáz-e? 3 plussz gyerek mellett?!

Én még sulizok. Delelött ott vagyok, délutan dolgozok, mert haza kell adnom. Hazamegyek fáradtan, a nyakamba teszi a 2 legkisebbet is.

Hiába mondom, hogy nem bírom, hogy fáradt vagyok, az a válasz, hogy ő is.

Elköltözni nem tudok. Így meg belerokkanok úgy érzem. Mit tegyek?

2022. jún. 10. 09:15
1 2 3 4 5 6
 31/56 anonim ***** válasza:
82%
Abban a gimiben, ahol én tanultam, volt felnőtteknek esti képzés is. Hátha a tiedben is van, és akkor csak át kell iratkoznod, de a tanáraitok maradnak ugyanazok.
2022. jún. 10. 12:10
 32/56 anonim ***** válasza:
72%
Vagy levelező, oda csak heti egy-két nap kell menni.
2022. jún. 10. 12:11
 33/56 anonim ***** válasza:
84%
Undorító férgek a szüleid. Amúgy jogilag kötelességük eltartani téged, amit művelnek az törvénytelen. Sőt, nem csak 18 éves korodig, hanem az első szakképzettség megszerzéséig. Állj a sarkadra és többé ne adj nekik pénzt. Kapják utánad a családit. Ha meg nem adnak enni, kitesznek a nyakukra megy a gyámügy. Ennyi. Ha végeztél, akkor egyetem, koli vagy bérelj egy szobát, de ezeket felejtsd el. Teljesen megnehezítik az életedet, mellesleg ne te neveld már a testvéreidet. A másik kedvencem a felelősségre nevelés egy olyan p.fájából, aki védekezni sem képes rendesen az asszonnyal és 3 becsúszott kölyök van. Mellesleg hárítják rád a felelősséget azzal, hogy rádsózzák őket...
2022. jún. 10. 12:21
 34/56 anonim ***** válasza:
81%
Mindenki kolit javasol, és nem tudják, hogy csak nagyon alacsony jövedelműeknek jár kollégium.
2022. jún. 10. 12:22
 35/56 anonim ***** válasza:
90%
Nehogy már estire menjen, azért, mert a szülei kretének és a törvényi kötelességüket megszegik. Maradjon ki egy csomó minden az életéből és gürizzen látástól-vakulásig lerontva a tanulmányait elcseszve a jövőjét? Gyámúgy, ha nem megy máskép. A pénzedet meg ne add oda nekik!
2022. jún. 10. 12:24
 36/56 anonim ***** válasza:
88%
34. Nem csak alacsony jövedelműeknek jár. Rendkívüli esetben is megkaphatja. Az egyetemi koli meg szintén nem csak alacsony jövedelműeknek van.
2022. jún. 10. 12:26
 37/56 anonim ***** válasza:
25%
Ha elmegy másik városba tanulni, sőt másik megyébe, akkor már tuti kap és legalább nem tudják majd rásózni a kölykeiket. Amíg meg befejezed a középsulit, addig a 33-as kommentembe foglaltakat tartsd szemelőtt. Ne adj pénzt nekik. Tanulni meg menj be a sulid könyvtárába, ha van rá lehetőség v bárhova, ha tudsz úgy tanulni. Bár gondolom jobbam menne, mint otthon az anyaszerep játszása.
2022. jún. 10. 12:30
 38/56 anonim ***** válasza:
91%

35-ös, írd már le, szerinted mi történik, ha a gyámügyhöz fordul? Kiröhögik, hogy az a baj, hogy nem bulizhat, mert 17 évesen a kistesóira kell vigyáznia. Szerinted intézetbe viszik, és ott majd lesz saját szobája meg ideje meg pénze? Láttál te már intézetet???

Megáll az eszem némelyektől.

2022. jún. 10. 12:55
 39/56 anonim ***** válasza:
22%
37-es, a koli mindig a család jövedelmének függvénye, kereseti igazolás kell hozzá. A másik város nem változtaja meg a szülők jövedelmét.
2022. jún. 10. 12:56
 40/56 anonim ***** válasza:
91%
Leírtam, mit tehetsz (ez volt a kérdésed). Vagy maradsz, ahol és ahogy vagy, vagy munkába állsz annyiért, amiért külön szobát bérelhetsz, de az nem diákmunka. Ez a két alternatívád. A gyámügyes irkálót el se olvasd, nem tudja, mit beszél, családból kiemelést akarsz egy évvel a nagykorúságod előtt? Több mint egy év csak az eljárás lefolytatása, és nemi erőszak meg verés esetén emelnének csak ki. Testvérekre való vigyázás a vicc kategória a gyámügynél, ezt vagy megoldod magad, vagy marad így minden.
2022. jún. 10. 13:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!