Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Más is sokszor csinál olyat...

Más is sokszor csinál olyat ami nagyon nehezére esik?

Figyelt kérdés

Például találkozni a családtagokkal annak ellenére, hogy lelkileg/idegileg kikészítő. Szivességet tenni annak ellenére, hogy úgy érzed kihasználnak?

Mindezt azért teszed, hogy ne legyen bűntudatod...

39F

2022. jún. 3. 19:17
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
77%

Nem.

Azt teszem amit akarok, amit nem azt meg nem teszem

2022. jún. 3. 19:20
 2/21 anonim ***** válasza:
96%
Nem sokszor de tettem. Már nem inkább elköltöztem 400 km-re, így azt csinálok amit akarok.
2022. jún. 3. 19:24
 3/21 anonim ***** válasza:
90%
Nem jellemző rám, de a családom nem is olyan szerencsére, hogy kikészülnék tőlük. Nem volt kényszer nekem találkozni velük vagy segíteni nekik ha kérik.
2022. jún. 3. 19:29
 4/21 anonim ***** válasza:
92%
A saját családommal sosem érzem kényszernek a találkozókat. Párom családja sajnos elég problémás (konkrétan a testvéreire gondolok, öten vannak testvérek) de mivel anyósomat nagyon szeretem és tudom, hogy nagyon fontosak neki az összejövetelek, illetve két fia sajnos nagyon problémás, így a párommal mindent próbálunk megtenni, hogy ellensúlyozzuk számára ezeket a dolgokat. Ilyen szempontból sosem érzem kényszernek, ha megyünk hozzá.
2022. jún. 3. 19:56
 5/21 anonim válasza:
77%
Személy szerint ez velem is néha előfordul, de erőt veszek magamon. Nem szeretnék csalódást okozni az embereknek, leginkább ezért teszem...
2022. jún. 3. 20:39
 6/21 anonim ***** válasza:
76%

Azért olyan rokonom (beleértve a feleségem rokonságát is) nemigen van, akivel találkozni "kikészítő" lenne. Van, akit nem kedvelek különösebben, de nem utáljuk látványosan egymást, csak más stílusú emberek vagyunk, és megvan egymásról a véleményünk. :-))) De pl. időnként még normálisan el is tudunk beszélgetni egymással.

Kihasználni viszont nem szoktak és nem is tudnának. Egyszerűen nem tenném meg, amit úgy érzem, hogy túlzás. Talán nem mondanám a szemükbe, hogy ez túlzás, de következetesen kitérnék, kifogást keresnék, hogy pont most miért nem tudom megcsinálni. Ezt esetleg neked is javaslom, kérdező, ha nem akarsz nyíltan konfrontálódni.

Bűntudatom egyébként akkor se lenne, csak utálom a konfliktusos légkört.

2022. jún. 3. 20:45
 7/21 anonim ***** válasza:
72%
Csak ezt teszem, ebből áll a családi élet. Nem is kell megvárnom a bűntudatot, keltik keményen és manipulálnak
2022. jún. 3. 21:18
 8/21 anonim ***** válasza:
44%
Amiatt nincs bűntudatod, hogy tönkreteszed saját magadat? Pedig amiatt kéne! Nem érdektelen mások miatt! 39 évesen illene tudni nemet mondani! Nem vagy gyerek!
2022. jún. 3. 22:04
 9/21 anonim ***** válasza:
62%
2 gyerekem van, az életem 8 éve nem az enyém. Ennyi. Szart is kihajtják belőlem és még csak észre sem veszik. Akármit csinálhatok, szülőségből nincs válás.
2022. jún. 3. 22:40
 10/21 anonim ***** válasza:
38%
Tudnád racionalizálni az életedet, 9-es. Mi akadályoz meg benne?
2022. jún. 3. 22:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!