Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem fogad el a fiam semmit?

Miért nem fogad el a fiam semmit?

Figyelt kérdés

A lányunk 26 éves, a fiú pedig 23. Már mindketten kirepültek és a fiú nem fogad el tőlünk semmit. Tavaly szerezte a C jogsit, amibe akartam segíteni 150ezerrel, de visszautasította, mondván majd ő megkeresi az árát. Évente 2 disznót vágunk, az egyiket el akartuk osztani a gyerekek között, de a fiú abból sem kért semmit. Én mindent megteszek, hogy igazságos szülő legyek, gyerekkorukban is úgy neveltem őket, hogy mindent osszanak meg. Most pedig egyoldalúan csak lányon tudok segíteni, mert a fiú nem fogad el semmit. Nem értem mi ez a végtelen makacsság, csak azóta ilyen mióta elköltözött itthonról. Azt érzem, hogy haragszik is a nővérére amiért az elfogadja a támogatást. Néha tesz olyan megjegyzéseket hogy mennyire könnyű a testvére élete mert csak úgy a "szájába repül a sült disznó" és könnyű abból a pénzből gazdálkodni amit nem ő keresett meg.

Nekem ez nagyon rosszúl esik, mert azt érezteti, hogy őt nem támogatom, pedig ez egyáltalán nincs így.

2022. jún. 2. 11:32
1 2 3 4 5 6 7
 61/64 anonim ***** válasza:
86%

Én sem fogadok el semmit, mert aztán fixen jön a felhánytorgatás, akár egy parázs vitában.

Köszi, akkor nem kell a pénzed, a segítséged, megoldom magam az életem.

2022. jún. 3. 06:52
 62/64 Bferike ***** válasza:
71%
Kedves kérdező:Ha a fia nem fogadta el a neki szánt részt, akkor abból hogyan született az a döntés, hogy azt is a lányának adja?
2022. jún. 5. 05:32
 63/64 anonim ***** válasza:
88%

Nem olvastam végig a korábbi kommenteket.

Én is hasonlóan érzek mint a fiad, azért mert édesapám sokszor erején felül akar segíteni.

Illetve sokszor gyerekként kezelnek a mai napig...

Anno gyerek/tini koromban erősen túl feltették ezért kb kimaradt a kamasz korom.

Nem tudom nálatok mi a helyzet, így csak ennyit tudtam írni, remélem segítettem.

2022. jún. 6. 11:56
 64/64 anonim ***** válasza:
71%
21:21, húúúú, de jó volt olvasni, amit írtál. Ismerek több olyan szülőt is, ahol ész nélkül osztogatták a pénzt a gyerekeknek, majd nyugdíjas korukra "meglepő módon" rászorulóvá váltak és benyújtották a számlát. Kíváncsi lennék, ebben a családban kitől várnának majd segítséget?
2022. jún. 9. 18:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!