Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért van az hogy vendégségben...

Miért van az hogy vendégségben kéretik magukat az emberek?

Figyelt kérdés
Van aki semmit nem fogad el hiába kínálja az ember jó szívvel.

#kéretés #Nem fogad el semmit
2021. dec. 5. 11:40
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
99%

Mert nem enni inni mennek sok esetben hanem csak beszélgetni

Attól is függ mennyire közeli a viszony azzal akihez megyek

Ha nem olyan közeli akkor max egy kávét vagy teát fogadok el

2021. dec. 5. 11:45
 2/32 anonim ***** válasza:
98%

Volt itt régebben egy kérdés. Gyakorlatilag annyi volt, hogy a szülő szerint a lánya barátja túl sok sütit evett vendégségben valakinél. Hadd ne mondjam, sokan itt miket írtak! Kb mértéktelen disznónak lett nevezve, csak azért, mert annyit evett, amennyi jólesett neki (senki elől nem ette el).

Szóval vannak olyanok, akik szerint csak csipegetni illik, és emiatt van, hogy más se meri jól érezni magát.

Illetve van olyan is, amikor a házigazdának vannak irreális elvárásai a fogyasztást illetően, amikor szegény vendég majdnem kipukkad, annyira tele van, de még tukmálja.

Például normál hétköznapokon csak egy, max kétfogásos ebédet eszek.

Ha vendégségbe megyek, általában leves, akkor második fogás van legalább kétféle, vagy pedig többféle sült, és kb erőltetik, hogy mindent kóstoljak meg. Ha utána vaan torta (a mi családunkban szokott), akkor abból is egy szelet. Na, ha ezután behozzák a tálca süteményt, hát bocs, de belém már nem fér.

2021. dec. 5. 11:52
 3/32 anonim ***** válasza:
99%
Én pl nem kéretem magam, ha megkívánok valamit elfogadom vagy kérek, de ha nem akkor utálom ha győzködnek és erőszakoskodnak főleg ha olyannal kínálnak amit nem szeretek…
2021. dec. 5. 11:52
 4/32 anonim ***** válasza:
99%
Én pl. elég kis étkű vagyok, de már jártam úgy vendégségben hogy nem volt időm enni és kopogott a szemem mikor ott voltunk, sajnos ott pont nem kínáltak minket ennivalóval :D én így általában úgy megyek bárhova, hogy előtte itthon harapok valamit, ne legyen üres a gyomrom, viszont így a vendégségben nem vagyok már éhes. Nasikat, sütiket nem annyira kedvelem, 2 fő étkezés között nem nagyon szoktam enni. Az innivalót mindig nagyon szívesen elfogadom, de az ételekkel hadilábon állok. :) biztos van akinek ez rosszul esik, de nem kell ezt személyes sértésnek venni, egyszerűen van aki nem olyan jó étvágyú, hogy bárhol bármikor egyen. Én kifejezetten beteg tudok lenni, ha leerőltetem az ételt ami amúgy nem esik jól. :( sajnos gyerekkorom óta ez van. Sokszor éreztem már magam kellemetlenül emiatt vendégségben, mert nem szeretnék senkit megbántani.
2021. dec. 5. 11:54
 5/32 anonim ***** válasza:
95%

És miért van az, hogy vendéglátóként képtelenek tiszteletben tartani a vendég kérését az emberek és még ők pattognak?

Miért nem lehet felfogni, hogy nem az nem? Miért kell tukmálni?

Ha nem eszik, hát nem eszik. Ha nem iszik, nem iszik. Vagy nem szereti, amit kínálsz, csak nem akar megsérteni vagy elvárni, hogy akkor ugorj csinálni valami mást vagy evett-ivott otthon és kulturált ember lévén nem nálad akar jóllakni.

2021. dec. 5. 11:55
 6/32 anonim ***** válasza:
94%
Gyerekkoromban apám arra tanított, hogy vendégségben ne fogadjak el semmit, nehogy azt mondják rám, a kajáért megyek oda. Ez nagyon bennem maradt, sokszor látom, hogy megsértem ezzel a vendéglátómat, de csak utólag esik le, és akkor elfogadok valamit, hogy megnyugodjon.
2021. dec. 5. 12:00
 7/32 anonim ***** válasza:
92%
Én kis étkű vagyok, és válogatós is. Utálom a tukmálást...a házigazda miért nem bírja elfogadni, hogy nem kérek?
2021. dec. 5. 12:05
 8/32 anonim ***** válasza:
100%
Mert ismerem a rokonaimat (nem feltétlenül a nagyszülőkre vagy távolabbi rokonokra gondolok, akiHRZ vendégségbe szoktunk menni, hanem inkább a szüleimre, akiVEL megyünk) és tudom, hogy ha az erőszakoskodás hatására egy-két szelet sütinél többet eszem, akkor jönnek a beszólások, hogy azért odafigyelhetnék magamra, kövér leszek, stb.
2021. dec. 5. 12:06
 9/32 anonim válasza:
12%
Az is sokat mond az ország állapotáról, hogy 2021-ben vendégségeket tartanak.
2021. dec. 5. 12:33
 10/32 anonim ***** válasza:
100%
Az udvarias kínálás meg az erőszakos tukmálás között óriási különbségek vannak.
2021. dec. 5. 12:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!