Ha egy nagybácsi vendégségbe jön ebédre (minden nap), akkor neki vagy nekem kell köszönnöm először? 18f
Anyukám részéről van a 60 éves nagybácsi (róla tettem fel kb. 3 hete egy kérdést: https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ke.. ), aki napi szinten jön ebédelni hozzánk. A mai nap is a földszintre (a szobám az 1. emeleten van) mentem ebédelni, együtt a "családdal". Mielőtt megkérdeznétek, apám külön él nélkülünk már régóta. A nagybácsimnak nem köszöntem lent, pedig várta, hogy én köszönjek előre. Csak annyit mondtam, hogy jó étvágyat mindenkinek.
Anyám elkezdett hisztizni az asztalnál, hogy miért nem köszönök a nagybátyámnak, milyen neveletlenül viselkedek.
Mivel napi szinten találkozok a nagybátyámmal és kb. 5-6 órát tölt itt nálunk mindig, ráadásul a bejelentett lakcíme is itt van nálunk, úgy gondoltam, hogy nem köszönök neki minden egyes nap.
Miért is? A nagybátyám nem tisztelt meg egyszer se azzal, hogy viszont üdvözöljön nekem. Gondoltam ha így állunk, én is meg tudom mutatni a flegma oldalamat.
Anyám nekem pampog a neveletlen viselkedésről, mikor a bátyuskája odaböfög, odafingik és trehány módon eszi meg az ebéd részét. A hülye, gusztustalan viccein és a rikácsoló énekén pedig jót röhögnek, főleg anyám és a mostohaanyja.
Mi az, hogy nem köszönsz neki minden nap? Nehezedre esik? Sokba kerül? :D
Amikor otthon éltem még, akkor is mindig köszöntem a szüleimnek is.
Én mindig mindenkinek köszönök reggel/este, ha valaki elmegy otthonról, hazaér stb.
Nem is igazán értem a kérdést.
Tehát ha ott van már akkor, amikor te mész enni/inni akkor te köszönsz, hiszen akkor érkeztél meg, hiába ő van nálatok.
Ennyi erővel mondjuk egy eladónak se köszönj, mert mondjuk mész minden nap.
Hétfőn köszönsz neki és ossza be egy hétre? :D
Ha te mondjuk már ott vagy az asztalnál/konyhába stb amikor ő megjön, akkor ő köszön előre, hiszen ő jött.
Amúgy:
belépsz valahová - köszönsz -
elmész valahonnan - köszönsz -
Ha többször mész ugyanoda és ugyanazzal találkozol, akkor is köszönsz, hiszen mondjuk, ha szeretnél valamit egy illetőtől és 16X már köszöntél, 17szerre nem büföghetsz neki...
A flegmaság amúgy nem egyenlő a bunkósággal, csak mondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!