Van még itt olyan, aki senkit se érdekelt a családjából, magányosan nőtt fel?
Apám születésem előtt lelépett, keresztanyám, nagymamám kb 4 éves korom óta, nagybátyám 10 éves korom óta nem foglalkozik velem. Anyám felnevelt, de sokszor volt idegbeteg, nem tudta kezelni a dühkitöréseit, rengeteget káromkodott és üvöltött, igazságtalanul büntetett és tévképzetei voltak, így tőle olyan 12-13 éves korom körül kezdtem elhatárolódni érzelmileg. (Emellett iskolában is rendszeresen ki voltam közösítve.)
Érdelne, mennyire gyakori az ilyesmi. Sikerült-e találni egy párt, akivel végre boldogok lehettek? Neki is nehéz gyerekkora volt? Szeretnétek-e gyereket? Szeretnék hasonsló sorsokról olvasni. 24N
Eléggé gyakori az ilyen sajnos, amikor önmagukkal tisztában nem lévő emberek szülnek a vakvilágba. És amikor megszületik az ártatlan kisgyerek, ez a sok sérült felnőtt átadja nekik az összes fájdalmát, téveszméjét, agymenését, ami aztán csendben növekszik az áldozatban (gyerek), hogy amikor majd kezdené a felnőtt életét, akkor aktiválódjon benne is a sok blokk és szerencsétlenség és bukdácsoljon ugyanolyan vagy még nagyobb nehézségekkel, mint a szülei tették. Ha valaki megszakítaná a láncot, mert nem akarja a gyerekeiben reprodukálni ugyanezt, annak az egyetlen módja, hogy tisztába kerül önmagával, rálát arra, milyen terheket tettek rá a szülei, miket nem kapott meg tőlük, milyen hiedelmeket plántáltak belé és ezek hogyan hatnak most.
Ehhez kezdetnek ajánlanám a Mérgező szülők c. opuszt: nem csak hasonló sorsokról szól, de arra is mutat példát, hogy hogyan lehet kijönni ebből a "hátrányos helyzetből", amit egy ilyen gyerekkor jelent.
Mi a párommal mindketten bántalmazó családból jöttünk, sok év pszichoterápia és egyéb önismereti tréning van mögöttünk, de mind egy szálig megérte. Nekem ráadásul voltak felsőfokú pszichológiai tanulmányaim is, de kitalálhatod mennyit ért a saját problémám megoldásában: semmit. A vezetett önismereti módszerek külső szaksegítséggel működnek csak itt, az ember nem húzza ki önmagát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!