Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért van az hogy vendégségben...

Miért van az hogy vendégségben kéretik magukat az emberek?

Figyelt kérdés
Van aki semmit nem fogad el hiába kínálja az ember jó szívvel.

#kéretés #Nem fogad el semmit
2021. dec. 5. 11:40
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
28%

Valljuk be! A legtöbb ember a postázás miatt megy szívesen vendégségbe! Hiszen, korlátlanul lehet zabálni meg inni mindent!

Nincs nagyobb potyázási lehetőség az esküvőknél! Ott aztán hányásig zabálsz és mindent iszol - azt is, amit egyébként utálsz!

Én is úgy vagyok vele, ha vendégségbe megyek, nem kéretem magam! Eszem, iszom, amennyi jól esik! Persze, nem középkori paraszt módjára, hanem csak kulturáltan!

A céges bulikon meg még jobban megy a potya! Szinte kötelező berúgni meg telezabálni magam!

Ugyanígy történik, ha én fogadom vendégeket! Nem sajnálom tőlük a jót! Van étel - ital bőven!

2021. dec. 5. 12:49
 12/32 anonim ***** válasza:
76%
*potyázás(hülye szótár...😅)
2021. dec. 5. 12:49
 13/32 anonim ***** válasza:
97%
A vendégség nem azt jelenti, hogy a barátnőmmel lazulok valahol. Számomra kellemetlen, ha vendégségbe megyek (vagy kerülök, merthogy én magamtól nem megyek, végül mégis ott kötöttem ki néhányszor), feszengek, nem tudom elengedni magam és jóízűen enni, élvezni az ízeket, a nagy gonddal készített étel összességét, mintha összeszűkülne a gyomron és nem is kívánnék semmit. Kínálgattak már engem ezerszer, de én nem kérettem magam, tényleg nem ment le egy falat se az illedelmes "megkóstolom"-on kívül.
2021. dec. 5. 12:52
 14/32 anonim ***** válasza:
96%

Ėn például nem szeretek másnak a lakásában enni. Egyszerűen feszélyezve érzem magam. Idegen tányér, evőeszköz… lehet idiotaságnak tűnik, de van ilyen.

Bár, néha muszàj… akkor is csak keveset eszek.

Nekem amúgy azt tanították, hogy ha vendégségben, ha sütivel kínálnak, akkor kettőt illik venni. Egyet, mert jó szívvel kínálják, dolgoztak vele, és plusz egyet, jelezve, hogy ízlik.

2021. dec. 5. 12:53
 15/32 anonim ***** válasza:
98%
Én imádom az apai nagymamámat, de ő is tukmálós tipus. Mindig terülj-terülj asztalkával vár minket és kb. 5 percenként kérdezgeti, hogy nem eszek-e még egy kis ezt, meg azt. Tudom, hogy szeretetből csinálja, de néha agyfaxt kapok ettől. Ha akarok, majd eszek.
2021. dec. 5. 12:55
 16/32 anonim ***** válasza:
96%
14-es vagyok, egyszerre írtunk a 13-sal, erről beszéltem, én is pont ilyen vagyok, mint ő.
2021. dec. 5. 12:55
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

#9 hogy mi??🤣🤣🤣

Én amúgy azt szeretem a legjobban - vendégként, amikor a házigazda elmondja, hogy itt a kaja az asztalon, mindegyiket bemutatja, amennyi jólesik neki annyit beszél, és elmondja, hogy nem fog kínálgatni engem, méghozzá azért, mert érezzem magam otthon, már tudom, mi hol merre hány lépés, egyek amennyi jól esik. Bármi hiányzik, kérjek nyugodtan, jó étvágyat.

Nyilván én sem élek vissza a helyzettel, de legalább egy ilyen felvezető után tudom, hogy nem kell plusz kínálgatós köröket várnom, ha ennék még egy szelet sütit, vagy ha elfogyott a poharamból az ital és töltenék.

Nyilván ez a hozzáállás viszony és kapcsolat közelségétől is függ, meg persze a résztvevő felektől, de én vendéglátóként is igyekszem hasonlóan viselkedni.

2021. dec. 5. 12:56
 18/32 anonim ***** válasza:
97%
14es, ugyanez, én se szeretek idegen helyen enni, feszélyez.
2021. dec. 5. 13:13
 19/32 anonim ***** válasza:
80%
9-es te miről beszélsz?Nem értem.Vagy arra gondolsz hogy otthon kéne egyedül ülni mert covid van és ne is találkozzanak az emberek egymással?
2021. dec. 5. 13:18
 20/32 anonim ***** válasza:
98%

Nem kéretik magukat, és a válaszok alapján még jobban megerősít a saját véleményem: Függ attól, hogy szűk családi vendéglátás, vagy távolabbi, pl. barát-barátnő.

A tukmálást én is utálom, ha nem kérek, akkor nem kérek. Viszont ha családi ebéd van, akkor nyilván eszem, nem vagyok szégyenlős.

Én így szoktam: Ha jönnek a lányomék, megterítek, kitálalom az ételeket, mindenki mindenből annyit eszik, amennyit akar. Max. vőmet megkérdezem, kér-e még ezt-meg azt. Ő sem szívbajos, ha nem kér, akkor nem kér, slussz.

A lényeg: erőszakos tukmálásban volt már részem barátnőm mamájánál még fiatal lánykoromban, ahol terülj-terülj asztalkám volt, ráadásul búcsúkor a rizsben találtam a tányéromban egy hajszálat. Konkrétan hányingerem volt, de muszáj volt lenyelnem. Utána a néni még hatvanszor elmondta, hogy ebből is egyek, abból is egyek. Egy életre megtanultam, hogy soha nem tukmálok semmit senkinek.

2021. dec. 5. 13:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!