Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért van az hogy vendégségben...

Miért van az hogy vendégségben kéretik magukat az emberek?

Figyelt kérdés
Van aki semmit nem fogad el hiába kínálja az ember jó szívvel.

#kéretés #Nem fogad el semmit
2021. dec. 5. 11:40
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
98%
17, én is ezt az elvet követem. Átjönnek a barátok, közlöm, hogy ott a kaja a tűzhelyen, ott van a hűtő, érezzék magukat otthon, nyugodtan "garázdálkodjanak". Persze teljesen én sem tudom levetkőzni a háziasszony szerepet és kínálgatok, de nem viszem túlzásba.
2021. dec. 5. 13:26
 22/32 anonim ***** válasza:
97%

Nem szeretem ezt a kifejezést, hogy "kéreti magát", mert teljesen téves. Úgy hangzik, mintha a vendég valójában akarna enni, csak a házigazdát passzióból ugráltatná, hogy kínálja meg ezerszer. Nem így van. Aki azt mondja hogy nem kér, az azért mondja, mert nem kér. Nem kell utána "jó szívvel" tukmálni, mert idegesítő. És hogy miért nem kér? Azért, mert nem mindig mindenhol éhes mindenki. És aki nem éhes, az minek erőltessen magába valamit? Nem tudom, miért kell az evésből kötelességet csinálni. Közelebbi rokonaimnak (akikkel vagyok olyan viszonyban) úgy szoktam ezt kifejezni, hogy kakilni sem fogok ha nem kell, hiába kínálgatnak udvariasan a vécéjükkel. Ezek csak szükségletek, hagyjuk már a többi embert, hogy akkor egyen meg szarjon, amikor kell neki.

Persze az más, mikor kifejezetten ebédre vagy vacsorára hívnak valahová, akkor nyilván úgy készülök, hogy nem eszem előtte. De ahová nem étkezésre megyek, ott ne legyen már muszáj enni.

2021. dec. 5. 13:29
 23/32 anonim ***** válasza:
100%
10-es, ez így van. Onnantól, hogy felkínálta udvariasan és a vendég mondta, hogy nem kér, de a házigazda folytatja, már erőszakos tukmálásról beszélünk.
2021. dec. 5. 13:31
 24/32 anonim ***** válasza:
92%
Hívjál meg vendégségbe, majd én nem fogom kéretni magam, ígérem! :D
2021. dec. 5. 14:20
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

24.! De csak akkor, ha jól főz és nem kotyvalék. Egyébként 20-as voltam, azaz a kérdésre már válaszoltam. Csöppöt nem tetszett egyeseknek, ahogy elnézem. :)

Pedig a valódi tukmálásról írtam, amikor udvariasságból nem köpöd ki a szádban lévő hajat, vagy fene tudja mi volt.

Sokan csak az elejét olvassák a válasznak, a lényeget nem.

2021. dec. 5. 14:32
 26/32 anonim ***** válasza:
63%

Mű udvariaskodás:D

Én ezen túlléptem. Ha jönnek hozzánk vendégek azzal kezdem, hogy kínálom a dolgokat, aztán elmondom, hogy.többet nem tukmálnom, de bármit szeretnének, csak szóljanak.

Ha valaki szeretne, de nem szól, ő baja, rendezze le magában. Ugyanígy vagyok, ha vendégségbe megyek és kínálgatnak, mondom, hogy szónok ha szeretnék valamit, vagy elfogadom.

2021. dec. 5. 14:52
 27/32 anonim ***** válasza:
100%
Én egészségügyi okokból nem ehetek meg bármit, speciális diétát kell követnem. Amikkel kínálnak, annak a 99-100%-a számomra nem fogyasztható. Ezt tudják is a rokonságban, mégis tukmálják rám folyamatosan. Inkább az a jó kérdés, hogy ők miért csinálják ezt???
2021. dec. 5. 15:20
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem enni meg inni megyek, hanem látogatni vagy dolgozni. Van szám, ha nagyon kell, majd kérek valamit.
2021. dec. 5. 16:52
 29/32 anonim ***** válasza:
100%

Keresztanyám mestere volt ennek. Mindig meg lett neki mondva, hogy ne főzzön 10 emberre, ha ketten megyünk, azért is 10 emberre főzött, és tukmált.

De ha ő ment látogatóba bárkihez, egy kekszet se fogadott el..de ő tukmált.

2021. dec. 5. 17:44
 30/32 anonim ***** válasza:
89%
En pl kifejezetten enms zeretek társaságban enni, így vendégségben még annyira sem.
2021. dec. 5. 22:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!