Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem fogad el a fiam semmit?

Miért nem fogad el a fiam semmit?

Figyelt kérdés

A lányunk 26 éves, a fiú pedig 23. Már mindketten kirepültek és a fiú nem fogad el tőlünk semmit. Tavaly szerezte a C jogsit, amibe akartam segíteni 150ezerrel, de visszautasította, mondván majd ő megkeresi az árát. Évente 2 disznót vágunk, az egyiket el akartuk osztani a gyerekek között, de a fiú abból sem kért semmit. Én mindent megteszek, hogy igazságos szülő legyek, gyerekkorukban is úgy neveltem őket, hogy mindent osszanak meg. Most pedig egyoldalúan csak lányon tudok segíteni, mert a fiú nem fogad el semmit. Nem értem mi ez a végtelen makacsság, csak azóta ilyen mióta elköltözött itthonról. Azt érzem, hogy haragszik is a nővérére amiért az elfogadja a támogatást. Néha tesz olyan megjegyzéseket hogy mennyire könnyű a testvére élete mert csak úgy a "szájába repül a sült disznó" és könnyű abból a pénzből gazdálkodni amit nem ő keresett meg.

Nekem ez nagyon rosszúl esik, mert azt érezteti, hogy őt nem támogatom, pedig ez egyáltalán nincs így.

2022. jún. 2. 11:32
1 2 3 4 5 6 7
 1/64 anonim válasza:
29%

Önző, agyilag egy 12 éves dacos kisgyerek szintjén van, ezért.

Nem tudsz vele mit kezdeni.

Majd felnő 80 éves korára. Vagy nem.

2022. jún. 2. 11:35
 2/64 anonim ***** válasza:
42%
Örülj neki, hogy megél magától is. A lányodat akkor kéne támogatnod, ha segítséget kér. Ha hozzászokik, hogy folyton jön az apanázs csak függő viszonyban marad a szüleivel. Én is kaptam disznóvágásból húst, de meg is dolgoztam érte. Kaptam már anyagi segítséget is, de csak úgy, hogy kipótolták a bútor árát. A szüleim sosem erőszakoskodtak, csak felkínálták, hogy segítenek, ha szükségem van rá. Szerintem ez a normális.
2022. jún. 2. 11:36
 3/64 anonim ***** válasza:
46%
Lányod jól teszi hogy elfogadja. A fiad irigy. Ne foglalkozz vele. Majd megtanulja mit mikor kell elfogadni.
2022. jún. 2. 11:36
 4/64 anonim ***** válasza:
93%

Valamiert haragszik a noverere es lehet ratok is.

Csak van valami ellentet kozottuk, ami nem hiszem, hogy most kezdodott, ez mar csak a hab a tortan.

2022. jún. 2. 11:38
 5/64 anonim ***** válasza:
85%
Nos, nem tudom. Tudni kell elfogadni is. Elég h.lyes duma az, hogy amiért nem dolgozott meg, az nem kell neki, hiszen gondolom, felneveltétek, az sem két fillér. Esetleg a lányodat kérdezd meg, mi baja.
2022. jún. 2. 11:41
 6/64 anonim ***** válasza:
91%

"A lányodat akkor kéne támogatnod, ha segítséget"

Azért a ló túloldalára se essünk már àt, nehogy a szülő ne adhasson már valamit a gyerekének szeretetből, hogy annak könnyebb legyen egy kicsit.

Egyébként, kérdező, ne tőlünk várj választ, a fiadtól kérdezd meg, miért nem fogad el semmit, mert mi ezz itt nem tudhatjuk. Azt meg kikötném, hogy fejezze be a testvére cseszegetését, nincs köze hozzá, ő elfogadja-e.

2022. jún. 2. 11:49
 7/64 anonim ***** válasza:
90%
Haragszik rátok a fiad, ilyen akkor van, ha felemlegetik a kapott dolgokat sokszor, vagy cserébe olyasmiket kérnek, amit nincs kedve megtenni. Nálunk a nagyi ha ajándékot adott, 2-3 hónap múlva mindig visszakérte pl., hogy mégis kell neki.
2022. jún. 2. 11:55
 8/64 anonim ***** válasza:
94%

Több lehetőség is van, hogy mi áll a viselkedése mögött. Lehet, hogy ő egyszerűen így éli meg az önállóságra való törekvését. Az is lehet, hogy neheztel rátok vagy a testvérére. Utóbbi mellett szól, hogy a nővérét piszkálja, amiért ő elfogadja az ajándékokat (pedig ehhez semmi köze igazán).

Vagy elfogadod, hogy ő ilyen, vagy megkérdezheted, hogy miért döntött így. Bár őszinte választ nem biztos, hogy kapnál, mert az ilyen passzív-agresszív emberek ritkán mondják meg a szemedbe, hogy mi a bajuk.

2022. jún. 2. 11:55
 9/64 anonim ***** válasza:
91%

Nagyon nehéz kérdés, miért nem kérdezed meg tőle, hogy miért nem fogadja el a jó szívvel adott dolgokat?

És beszélnék vele, és elmondanám a következőket:

Ugyanannyit ajánlunk fel neked is és a testvérednek is. Annyit kell mondanod, hogy "köszönettel elfogadom" és a tiéd a pénz, a disznó, stb. A testvéred elfogadja. Ha te nem fogadod el, sajnálom, de erőszakkal nem tudom rád tukmálni.

Szerintem nagyjából ezzel tisztázva van. Egyébként van valami gyanúd arra, hogy miért van testvéri féltékenység?

2022. jún. 2. 11:56
 10/64 anonim ***** válasza:
26%
#6 Az a ló túloldala, ha valaki a felnőtt gyerekét rendszeresen pénzeli. Az én szüleim pont olyan, mint a kérdező. Folyton pénzt adnának, húst, konkrét tárgyakat. Én nem fogadtam el ezeket sosem, bátyjám mindig elfogadta. A végeredmény az lett, hogy nekem van hitelmentes házam és piacképes végzettségem, a bátyjámnak pedig 2 hitele a házán és egy rakás fölösleges holmija. Mindezt azért, mert sosem tanulta meg értékelni a pénzt és nem tud gazdálkodni vele. A szüleim inkább neki adnak 1 milliót, hogy tetőt cseréljen, mert elszórta klímára a pénzét, minthogy maguknak vegyenek autót ahelyett, amelyik hengerfejesen áll a garázsban. A majom szeretet nem mindig jó dolog.
2022. jún. 2. 11:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!