Miért nem fogad el a fiam semmit?
A lányunk 26 éves, a fiú pedig 23. Már mindketten kirepültek és a fiú nem fogad el tőlünk semmit. Tavaly szerezte a C jogsit, amibe akartam segíteni 150ezerrel, de visszautasította, mondván majd ő megkeresi az árát. Évente 2 disznót vágunk, az egyiket el akartuk osztani a gyerekek között, de a fiú abból sem kért semmit. Én mindent megteszek, hogy igazságos szülő legyek, gyerekkorukban is úgy neveltem őket, hogy mindent osszanak meg. Most pedig egyoldalúan csak lányon tudok segíteni, mert a fiú nem fogad el semmit. Nem értem mi ez a végtelen makacsság, csak azóta ilyen mióta elköltözött itthonról. Azt érzem, hogy haragszik is a nővérére amiért az elfogadja a támogatást. Néha tesz olyan megjegyzéseket hogy mennyire könnyű a testvére élete mert csak úgy a "szájába repül a sült disznó" és könnyű abból a pénzből gazdálkodni amit nem ő keresett meg.
Nekem ez nagyon rosszúl esik, mert azt érezteti, hogy őt nem támogatom, pedig ez egyáltalán nincs így.
De miért adod oda az egészet a lánynak?
Na most ettől kinyílt a bicska a zsebemben és én haragszom ismeretlenül a lányodra. Egy pofátlan nőszemély. Nem lenne szabad a fiú részét elfogadnia. Neked meg odaadni. Azt a 150 ezret miért kellett odaadni? Nem fért el a bankszámládon? És esetleg ezt összegyűjteni neki, hátha később jól jönne egy ház vásárlásnál? Lehet 5 év múlva?
19-es, nem magunkra vettük és nem sértette az önérzetünket, szimplán felhívtuk rá a figyelmed, hogy azért, mert a testvéred elsz*rja a kapott pénzt, nem azt jelenti, hogy mindenki így tesz, akit támogatnak a szülei.
A baràtnőm pl. kicsit módosabb családból jön, a férje is, na őket tényleg rendszeresen támogatják a szülők, pénzzel, kajával, utazással, mindennel. Rendszeresen. Mégis van hitelmentes házuk, végzettségük, normális munkájuk, sőt, talán pont ezért van, mert a kapott támogatásnak köszönhetően megtehették, hogy spóroljanak. Sőt, lakást is örököltek a nagyma mától közben, amit kiadnak, mégse élnek úgy, mint a testvéred.
Szóval nem értem, miért vonsz le a ti példátokból ilyen következtetést? Söt, nem is értem, hogy miért hánytad ide ezt az egész nyavalygást arról, hogy hogyan él a testvéred, mikor kérdésben nem is arról volt szó, amit te nehezményezel, nem rendszeres támogatásról.
Én úgy látom, pont a te önérzetedet sérti ez a dolog, fáj neked, hogy a tesód vígan elvan a szüleid pénzéből, azért vetted ezt a kérdést Is magadra :D
Talán azt szeretné a fiad, hogy a pénzeteket magatokra költsétek!
Azt szeretné, ha mennétek kirándulni, nyaralni, étterembe stb.
Én nem adtam volna a lányomnak az egész összeget, csak annyit amennyit neki szántam.
Rakd össze a pénzt amit neki szántál, talán majd ha lesz gyereke akkor elfogadja vagy ha nem add majd oda az unokádnak!
Persze, hogy haragszik nővérére, hisz ő azért nem fogad el pénzt, hogy nektek megmaradjon, erre nem marad meg, mert a lányodnak az is kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!