Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem fogad el a fiam semmit?

Miért nem fogad el a fiam semmit?

Figyelt kérdés

A lányunk 26 éves, a fiú pedig 23. Már mindketten kirepültek és a fiú nem fogad el tőlünk semmit. Tavaly szerezte a C jogsit, amibe akartam segíteni 150ezerrel, de visszautasította, mondván majd ő megkeresi az árát. Évente 2 disznót vágunk, az egyiket el akartuk osztani a gyerekek között, de a fiú abból sem kért semmit. Én mindent megteszek, hogy igazságos szülő legyek, gyerekkorukban is úgy neveltem őket, hogy mindent osszanak meg. Most pedig egyoldalúan csak lányon tudok segíteni, mert a fiú nem fogad el semmit. Nem értem mi ez a végtelen makacsság, csak azóta ilyen mióta elköltözött itthonról. Azt érzem, hogy haragszik is a nővérére amiért az elfogadja a támogatást. Néha tesz olyan megjegyzéseket hogy mennyire könnyű a testvére élete mert csak úgy a "szájába repül a sült disznó" és könnyű abból a pénzből gazdálkodni amit nem ő keresett meg.

Nekem ez nagyon rosszúl esik, mert azt érezteti, hogy őt nem támogatom, pedig ez egyáltalán nincs így.

2022. jún. 2. 11:32
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 anonim ***** válasza:
75%
Gondolom ő büszke arra, hogy önálló. A saját erejéből érte el azt amije van. A testvére mindenhez elfogadja a támogatást, egy önállótlan gyerek pedig már közel van a 30hoz. A fiad fiatalabb, de mégis életre valóbb, többre vitte. Gondolom lenézi a nővérét, aki egyedül semmit se tud elérni. Rátok meg mérges, amiért pénzelitek.
2022. jún. 2. 12:41
 22/64 anonim ***** válasza:
78%

De miért adod oda az egészet a lánynak?

Na most ettől kinyílt a bicska a zsebemben és én haragszom ismeretlenül a lányodra. Egy pofátlan nőszemély. Nem lenne szabad a fiú részét elfogadnia. Neked meg odaadni. Azt a 150 ezret miért kellett odaadni? Nem fért el a bankszámládon? És esetleg ezt összegyűjteni neki, hátha később jól jönne egy ház vásárlásnál? Lehet 5 év múlva?

2022. jún. 2. 12:43
 23/64 anonim ***** válasza:
81%
Igen, a lányka a dupla adása valóban úgy tűnik, hogy azzal bünteted a fiút, mert nem fogadja el.
2022. jún. 2. 12:44
 24/64 anonim ***** válasza:
84%
Gondolom, felemlegetitek az ajándékokat, azért nem kér belőlük.
2022. jún. 2. 12:46
 25/64 Morzsi007 ***** válasza:
77%
A fiad lehet nem akarja, hogy szorjad a pénzt, ezért Ő nem fogad el semmit, mert nincs szüksége rá, az viszont külön bosszantja, hogy a nővére meg kapja duplán azt, amit Ő visszautasít. Én mondjuk rosszul érezném magam, ha anyám csak nekem adna pénzt a bátyámnak meg nem, főleg, ha nem kérném, nem lenne létfontosságú. Amúgy nem kéregetek, szerencsére nincs szükségünk rá.
2022. jún. 2. 12:46
 26/64 anonim ***** válasza:
80%
Elég szarul jön ki, hogy ha a fiú nem fogadja el, az ő része is megy a lánynak. Mire fel? Ilyen életképtelen? Én tökre büszke lennék a fiamra, ha ilyen önálló lenne. Ha nem fogadja el, akkor nem fogadja el, nem kell neki. Én is lenézném a tesómat ilyen helyzetben.
2022. jún. 2. 12:47
 27/64 anonim ***** válasza:
83%
Ha adnak, fogadd el, ha ütnek, szaladj el.
2022. jún. 2. 12:50
 28/64 anonim ***** válasza:
95%
Talán a fiú nem főz otthon, és egy fél disznót nincs kedve feldolgozni. A pénzről meg: szoktátok elmondani másoknak, mennyi pénzt adtok a gyerekeknek? Mert ha az a helyzet, hogy a jótékonyságotokat bizonyítjátok vele, kikürtölve az adományozást, én se szívesen fogadnám el.
2022. jún. 2. 12:50
 29/64 anonim ***** válasza:
87%

19-es, nem magunkra vettük és nem sértette az önérzetünket, szimplán felhívtuk rá a figyelmed, hogy azért, mert a testvéred elsz*rja a kapott pénzt, nem azt jelenti, hogy mindenki így tesz, akit támogatnak a szülei.

A baràtnőm pl. kicsit módosabb családból jön, a férje is, na őket tényleg rendszeresen támogatják a szülők, pénzzel, kajával, utazással, mindennel. Rendszeresen. Mégis van hitelmentes házuk, végzettségük, normális munkájuk, sőt, talán pont ezért van, mert a kapott támogatásnak köszönhetően megtehették, hogy spóroljanak. Sőt, lakást is örököltek a nagyma mától közben, amit kiadnak, mégse élnek úgy, mint a testvéred.

Szóval nem értem, miért vonsz le a ti példátokból ilyen következtetést? Söt, nem is értem, hogy miért hánytad ide ezt az egész nyavalygást arról, hogy hogyan él a testvéred, mikor kérdésben nem is arról volt szó, amit te nehezményezel, nem rendszeres támogatásról.

Én úgy látom, pont a te önérzetedet sérti ez a dolog, fáj neked, hogy a tesód vígan elvan a szüleid pénzéből, azért vetted ezt a kérdést Is magadra :D

2022. jún. 2. 12:53
 30/64 anonim ***** válasza:
91%

Talán azt szeretné a fiad, hogy a pénzeteket magatokra költsétek!

Azt szeretné, ha mennétek kirándulni, nyaralni, étterembe stb.

Én nem adtam volna a lányomnak az egész összeget, csak annyit amennyit neki szántam.

Rakd össze a pénzt amit neki szántál, talán majd ha lesz gyereke akkor elfogadja vagy ha nem add majd oda az unokádnak!

Persze, hogy haragszik nővérére, hisz ő azért nem fogad el pénzt, hogy nektek megmaradjon, erre nem marad meg, mert a lányodnak az is kell!

2022. jún. 2. 12:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!