Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem fogad el a fiam semmit?

Miért nem fogad el a fiam semmit?

Figyelt kérdés

A lányunk 26 éves, a fiú pedig 23. Már mindketten kirepültek és a fiú nem fogad el tőlünk semmit. Tavaly szerezte a C jogsit, amibe akartam segíteni 150ezerrel, de visszautasította, mondván majd ő megkeresi az árát. Évente 2 disznót vágunk, az egyiket el akartuk osztani a gyerekek között, de a fiú abból sem kért semmit. Én mindent megteszek, hogy igazságos szülő legyek, gyerekkorukban is úgy neveltem őket, hogy mindent osszanak meg. Most pedig egyoldalúan csak lányon tudok segíteni, mert a fiú nem fogad el semmit. Nem értem mi ez a végtelen makacsság, csak azóta ilyen mióta elköltözött itthonról. Azt érzem, hogy haragszik is a nővérére amiért az elfogadja a támogatást. Néha tesz olyan megjegyzéseket hogy mennyire könnyű a testvére élete mert csak úgy a "szájába repül a sült disznó" és könnyű abból a pénzből gazdálkodni amit nem ő keresett meg.

Nekem ez nagyon rosszúl esik, mert azt érezteti, hogy őt nem támogatom, pedig ez egyáltalán nincs így.

2022. jún. 2. 11:32
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
68%
Amúgy szerintem ez a normális, ha az ember ott segíti a családját, ahol tudja. Persze itt most normális esetben, nem bántalmazó, iszákos stb. esetnél.
2022. jún. 2. 13:30
 42/64 anonim ***** válasza:
88%
Talán elvársz dolgokat az ajándékokért cserébe, amit ő nem szívesen nyújt. Mondjuk a kerti munkát minden hétvégén, vagy ilyesmit.
2022. jún. 2. 13:53
 43/64 Kései Sirató ***** válasza:
89%

Én mindenképpen beszélnék vele ( a fiúval ) erről és megkérdezném.

Többféle oka is lehet:

- vagy az, hogy úgy érzi, fölneveltétek, megvan mindene, szíve szerint inkább ő segítene nektek

- vagy az az elképzelése, hogy ő már független, önálló, nem szorul senkire, ezzel bizonyítva, hogy ő már felnőtt.

- vagy nem akar tartozni, nem akarja, hogy viszonozni kelljen

- vagy valamivel megbántottátok és sértődésből teszi ezt

- vagy a párja ragaszkodik hozzá és meg akar neki felelni

- vagy egyéb ok, ami most nem jut eszembe.

Szóval kérdezd meg egyszer egy személyes négyszemközti beszélgetés alkalmával. Én azt is mondanám neki, hogy ha majd lesz neked is gyereked, te is segítheted őt, mert ez az élet rendje, hogy a szüleinktől kapunk mindenfélét (nem csak anyagiakat), és majd egyszer a gyermekeinknek továbbadjuk.

2022. jún. 2. 14:50
 44/64 Kései Sirató ***** válasza:
63%
Lehet, hogy vegetáriánus lett.
2022. jún. 2. 14:58
 45/64 anonim ***** válasza:
78%
A legkézenfekvőbb az, hogy az ajándékozó szülők a rokoni-ismerősi körben mindenütt hangoztatják, mennyi mindent adnak, és a fiú ezen az áron nem óhajt kapni.
2022. jún. 2. 15:04
 46/64 anonim ***** válasza:
90%
Maga az, hogy a szülő képtelen kommunikálni a gyerekével, helyette ide ír, árulkodó. Vagy pedig nagyon is tisztában van vele, mi a fiú baja, de nem kíván változtatni.
2022. jún. 2. 15:05
 47/64 anonim ***** válasza:
71%
Bbüszkeségből teszi, biztos vagyok benne! Nem rossz ez, csak meg kell értenie, hogy nem szánalomból tesziktek
2022. jún. 2. 16:05
 48/64 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem nagyon jó válaszokat kaptál.

Rosszul teszitek, hogy a fiadnak szánt részt odaadjátok a lányotoknak, mert ez minden, csak nem igazságos. Én biztosan megtartanám és egy külön számlán gyűjteném a fiúnak szánt részt már csak azért is, mert nem tudni, mit hoz az élet. Akárki akármit mond, bármennyire azt gondolja egy szülő, hogy önzetlenül segít, nem ritka, hogy idős korában "benyújtja a számlát" és arra hivatkozva, hogy ő mennyit segített korábban, érzelmileg zsarolja a felnőtt gyerekét és ugráltatja, túlzott elvárásai lesznek. Ajándékot elfogadni is felelősség, mert függő viszony alakulhat ki miatta.

Igen ritka az önzetlen ajándék még akkor is, ha eredetileg annak szánták.

Több oka is lehet, amiért a fiatok nem szeretne támogatást elfogadni.

Saját erőből szeretne boldogulni

Nem szeretne "tartozni".

Azt szeretné, hogy saját magatokra költsétek a pénzt, vagy tegyétek félre.

Férfiként úgy érzi, csak a gyenge fogad el támogatást.

Nem szereti a "fél disznót", nincs rá szüksége.

Nem akar ajándékot elfogadni, mert neki ez kellemetlen érzés.

2022. jún. 2. 16:22
 49/64 anonim ***** válasza:
64%
De alapbol ezzel mi a baj? Legalabb önallo és igyekszik mindenben az lennni.
2022. jún. 2. 16:44
 50/64 anonim ***** válasza:
90%
Inkább az a baj, hogy a szülő nem kommunikál a fiúval, nem tudja megkérdezni tőle.
2022. jún. 2. 16:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!