Miért nem fogad el a fiam semmit?
A lányunk 26 éves, a fiú pedig 23. Már mindketten kirepültek és a fiú nem fogad el tőlünk semmit. Tavaly szerezte a C jogsit, amibe akartam segíteni 150ezerrel, de visszautasította, mondván majd ő megkeresi az árát. Évente 2 disznót vágunk, az egyiket el akartuk osztani a gyerekek között, de a fiú abból sem kért semmit. Én mindent megteszek, hogy igazságos szülő legyek, gyerekkorukban is úgy neveltem őket, hogy mindent osszanak meg. Most pedig egyoldalúan csak lányon tudok segíteni, mert a fiú nem fogad el semmit. Nem értem mi ez a végtelen makacsság, csak azóta ilyen mióta elköltözött itthonról. Azt érzem, hogy haragszik is a nővérére amiért az elfogadja a támogatást. Néha tesz olyan megjegyzéseket hogy mennyire könnyű a testvére élete mert csak úgy a "szájába repül a sült disznó" és könnyű abból a pénzből gazdálkodni amit nem ő keresett meg.
Nekem ez nagyon rosszúl esik, mert azt érezteti, hogy őt nem támogatom, pedig ez egyáltalán nincs így.
Te még kérdezed ezek után? Hát leírtad és nem veszed észre?
Te szítod a feszültséget a 2 gyerek között hogy duplán tolod a lányod. Nem csodálom a fiad viselkedését. Ne a lánynak add a duplát hanem a fiad részét tedd félre pénzben a fiad gyerekeinek. A disznó árát is. És ami összegyűlik azt majd add a fiadtól származó unokának. De ne duplázz azzal hogy a lányod gyerekei is ezt megkapják. Amilyen hülye vagy képes vagy rá. Aztán az unokàk is utálni fogják egymást.
És röhej amit írsz hogy egyenlőségre törekszel. Ha nagyon nem. Ha nálad ilyen az egyenlőség, nem volt könnyü a fiadnak.
7-es vagy akkor ha a haverjai cikinek tartják, ha a szülő segít vagy ha nem a haverjai akkor olyan akinek ad a véleményére. Vagy most olyan korszaka van, hogy magának akarja megteremteni.
Szerintem beszélned kéne vele, hogy miért nem fogad el semmilyen ajándékot, amit ti szülők adtok. Ő szokott ajándékozni? Mert ha igen akkor említsd meg neki, ha te ugyanezt játszanád, akkor neki is bőgős érzés lenne, és aztán gondolná, hogy hülye vagy, hogy nem fogadod el a szeretet megnyilvánulását.
És amit tisztáznod kéne vele, hogy miért haragszik a nővérére. És miért haragszik a saját szüleire.
Most olvastam a következő válaszod is. Akkor már megvan, hogy miért haragszik. Mert a neki szánt ajándékot a nővérének adtad oda.
De most egy pillanatra felvillant a szemem előtt a kamu kérdés szó.
#29 Én leírtam a személyes tapasztalatomat a kérdéssel kapcsolatban. Nem csak a saját családomban, hanem a környezetemben is ezt tapasztalom azoknál a családoknál, ahol el van "kapatva" a gyerek.
Egy példát emeltem ki a saját életemből, amit valamiért kiforgattatok és megmagyaráztam, hogy miért írtam azt, amit.
Ennyi erőből mennyivel relevánsabb az, amit te tapasztalsz annál, amit én? :) Az, hogy a te családodban, vagy a barátnőd családjában mi a szokás miért mérvadóbb annál, amit én, vagy esetleg más ember megél? Elég ostoba érvelés.
Az én önerzetemnek nem fáj, hogy kap-e pénzt. Sajnálom a szüleimet, amiért mindig elosztják a pénzüket, de ők döntöttek így. Köszönöm szépen, én vígan elvagyok a saját fizetésemből. Nem nagyzolni járok erre az oldalra, nem gondoltam volna, hogy fontos lenne kitérnem az anyagi helyzetemre.
34-es az a probléma hogy egy másik embernek a problémáját szubjektív tapasztalatként fogod fel és nem objektívan válaszolsz, akkor most nem spamolnátok a kérdést.
Egyébként ha valós a kérdés, akkor szerintem jó ötlet amit írtak, hogy tedd félre azt a pénzt, majd jó lesz későbbre.
#36 Már nem azért, de a kérdésre a #2-es válaszomban reagáltam. Minden további kommentemmel válaszoltam valakinek az adott kommenttel kapcsolatban. Ahogy a #9-es kommentemben meg is jelöltem, hogy a #6-osra válaszoltam. Még azt is, hogy mire vonatkozik az válaszom, amit aztán kifejtettem.
Kezd egyre szomorúbb lenni ez az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!