Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Valóban mi lennénk a gonoszak?

Valóban mi lennénk a gonoszak?

Figyelt kérdés

36 éves vagyok és van egy ikerhugom. Anyánk 19éves volt mikor születtünk és utánna szinte azonnal kiszökött Németországba, még a nyolcvanas években. Így a nagyszülők neveltek minket, kilenc évesek voltunk mikor először találkoztunk anyuval, akkoris csak egy hétvégére jött haza, aztán ismét csak 2-3 évente találkoztunk. Abszolút semmilyen kötelék nem alakult ki közöttünk, egyikünk sem tenkintette anyának, ami szerintem érthető. Időközben felnőttünk, férjhez mentünk és saját családunk van. A nagyit nagyon szerettük, csak mi voltunk neki és ránk hagyta a házat. Sajnos 8éve elhunyt, de azóta is a családi házban élünk. Szerencsére elég nagy, hogy két család kényelmesen elférjen, külön bejáratok vannak, konyha, fürdő, minden külön, akár egy ikerház.

33 év után anyánknak bedőlt az élete németben és nincstelenül jött haza. Néhány hónapig itthon dolgozott valami gyárban, és tavaly tüdőrákot diagnosztizáltak nála. Mára munkaképtelen, elszegényedett és csak az unokatestvére jóindulatán múlott, hogy nem került a utcára. Befogadták, de ott elég szűkös a hely, mert egy négytagú családra költözött és már kezd elegük lenni belőle. Próbálnak rávenni minket, hogy fogadjuk be anyut, mert itt mégiscsak nagyobb a hely és szerintük a mi kötelességünk lenne eltartani anyánkat. Persze hallani sem akarunk róla, egyiküknek sem hiányzik, és úgy vagyunk vele, hogy akár hidegvérrel vegignéznénk ahogy egy árokparton kilehelli a lelkét.

Ezekután a rokonok bosszúhadjáratot indítottak ellenünk, és mindenkinek azt híresztelik hogy mennyire szívtelenek vagyunk.

2022. máj. 29. 16:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/82 anonim ***** válasza:
100%
80# Teljesen IGAZ.
2022. jún. 1. 10:12
 82/82 anonim ***** válasza:
engem is a nagymamam nevelt fel mert 10 napos koromban anyam nala hagyott. apamtol elvalt amikor en 5 honapos voltam. kb evente egyszer lattam. en soha nem bocsajtottam meg neki. 1987 ben eljottem Mo rolegyszer voltam ott ujra latogatoban 2 hetig. amiota eljottem kb evente 4-5 alkalommal felhivtam telefonon aztan 5 evvel ezelott megszakitottam vele minden kapcsolatot. most 90 eves es egyedul fog meghalni ahogyan megerdemli. semmi kozom hozza, a kerdezo ne erezzen se kotelesseget se lelki furdalast, hanem totalisan ignorolja ezt a not aki nem erdemli meg az anya nevet. anyam probalt nyitni felem amiota megszkitottam vele minden viszonyt de en nem vagyok hajlando meg egy telefon erejeig sem szoba allni vele. nekem ez igy jo es rohadtul nem erdekel ha 2 het utan talaljak majd meg bomlo felben a rendorok.
márc. 30. 06:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!