Gonoszak a nevelt gyerekeim mit tegyek?
Már évek óta élünk együtt.
Úgy érzem nem bírom tovább.
2 nevelt gyerekem van akik velünk élnek (12L és 19F). Van a férjemmel egy közös 2 éves gyermekünk is.
Már nagyon nehezen viselem, hogy mindenki után pakolnom kell mindenki a csicskájának néz pedig én is dolgozom... :(
A gyerekek mintha direkt meg akarnák keseríteni az életem.
Ha a smink cuccom nem rejtem el akkor a lány összetöri összekeni. A hátam mögött k*rvának emleget. A lányomnak csúnya dolgokat mondanak és butaságokat tanítanak neki. :( Volt, hogy azt mondták neki, hogy nem szeretem... :'( Visszabeszélnek, ellenkeznek már azt érzem nem mondhatok semmit. :(
A nagy fiú képes olyan szinten belém kötni, hogy ha valami piros képes azt állítani hg márpedig az kék... :(
Nem tudom már feldolgozni ezt a sok ellenségeskedést...
A férjem nem tesz semmit... Hiába mondok neki bármit...
Nem tudom, hogy mit tehetnék...
Mindig kedves voltam velük nem adtam okot erre a viselkedésre.
istenem te is részt veszel a nevelésükben ergó, nyugodtan lekeverhestz ilyenkor nekik egy pofont, és büntit kaphatnak
amúgy az anyjuk ilyenkor hol van
ha a kiscsaj legközelebb összetöri valamidet te is szépen bemész a szobájába és összetöröd
zsebpénznél pl. adsz egy 500-ast fiú azt mondja,de hát 1000 szokott lenni akkor te azt mondod dehát ez egy ezres és így tovább
és persze az ilyenek után kijelented ez addig így lesz amíg nem változtatnak a viselkedésükön
A férjed nem tesz semmit?! Mondd meg neki, hogy állítsa le a gyerekeit, mert ha nem, akkor fogod a kicsit, és lelépsz, mert ezt nem lehet ép ésszel elviselni. Szabj határidőt, aztán tartsd is be, és tényleg menj el, ha nem változtat. Zsarolás? Lehet. De nem vagy köteles eltűrni, hogy BÁRKI a cselédjének nézzen, vagy leszajházzon, vagy pláne hogy azt mondja a kisgyerekednek, hogy nem szereted! Se a férjed nem teheti ezt meg, se a gyerekei.
Állj ki magadért, különben rámehet az egész életed, meg a kicsié is :(
Bocsi, de ha a férjed nem tesz semmit, akkor nem is szeret téged. Kellett valaki, aki ellátja a gyerekeit, aki robotol otthon. Ez vagy te!
Én nem hagynám, hogy két gyerek kikészítsen. Ha nem lehet őket megnevelni, akkor válj el és él normális életet.
A férjed meg keressen másik madarat.
"Mindig kedves voltam velük nem adtam okot erre a viselkedésre."
Korunk legnagyobb nevelési hibája, amibe rengeteg szülő beleesik. Nem szabad mindig kedvesnek lenni. Ha látod, hogy rossz fát tesz a tűzre (így régiesen kifejezve), akkor igenis oda kell lépni, és keményen felszólalni. Ha úgy adódik, még egy pofont is lekeverhetsz neki. A nevelésben mindig szigorúnak, határozottnak, és következetesnek kell lenni. Meg kell tanulniuk azt, hogy tiszteletet mutassanak feléd. De ezt neked kell kivívnod azzal, hogy úgy viselkedsz velük. Ha ugráltatna téged, megmondod, hogy te nem vagy hajlandó megcsinálni, csinálja meg ő. Ha a lány k.-nak emleget, akkor először kapja a maflást, és majd utána beszélgethettek, de megmondod neki, hogy ezt még egyszer meg ne halljam. A fiúnak megmondhatod azt is, hogy nem vagy köteles őt eltartani, mert már nagykorú, így ha nem tanul meg viselkedni, akkor mehet Isten hírével.
Sajnos az elején amikor próbáltam a sajátjaimként nevelni őket a saját értékrendem alapján a férjem mindig leoltott, hogy nem az én gyerekeim persze a gyereke előtt. :(
Gondolom innen is következik, hogy hiába szólok rájuk nem fogadnak szót.
A viselkedésükre nincs más szó, mint hogy undorító. :( És nem csak szerintem.
Évekig azt éreztem, hogy biztosan rossz ember vagyok amiért ezt gondolom, de egyre inkább rájövök, hogy nem bennem van a hiba.
Egyébként jelenleg nem tehetek semmit, mert gyerekelhelyezési perben állunk az anyával. Gonosz módon abban bírok, hogy elveszítjük.
A férjem mondjuk nem tudom, hogy miért küzd, mert nem foglalkozik a gyerekekkel.
Egyébként mitől tartasz, hogy nem mered leordítani őket? Beárulnak apukának? Vagy kinek?
Komolyan hagyod, hogy két neveletlen kölyök ott tegyen keresztbe, ahol csak tud? Ha te nem állsz a sarkadra, senki nem tud rajtad segíteni.
Ha a férj ezeket a hibákat nem látja, akkor viszont vele is baj van - vagy nagyon is jól látja, de könnyebb a homokba dugni a fejét.
Ha rájuk szólok semmit nem ér.
A nagy pl kiröhög, meg vissza beszél és a férjem meg csak a vállát vonogatja.
A kicsi meg faképnél hagy és csapkolódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!