Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gonoszak a nevelt gyerekeim...

Gonoszak a nevelt gyerekeim mit tegyek?

Figyelt kérdés

Már évek óta élünk együtt.

Úgy érzem nem bírom tovább.

2 nevelt gyerekem van akik velünk élnek (12L és 19F). Van a férjemmel egy közös 2 éves gyermekünk is.

Már nagyon nehezen viselem, hogy mindenki után pakolnom kell mindenki a csicskájának néz pedig én is dolgozom... :(

A gyerekek mintha direkt meg akarnák keseríteni az életem.

Ha a smink cuccom nem rejtem el akkor a lány összetöri összekeni. A hátam mögött k*rvának emleget. A lányomnak csúnya dolgokat mondanak és butaságokat tanítanak neki. :( Volt, hogy azt mondták neki, hogy nem szeretem... :'( Visszabeszélnek, ellenkeznek már azt érzem nem mondhatok semmit. :(

A nagy fiú képes olyan szinten belém kötni, hogy ha valami piros képes azt állítani hg márpedig az kék... :(

Nem tudom már feldolgozni ezt a sok ellenségeskedést...

A férjem nem tesz semmit... Hiába mondok neki bármit...

Nem tudom, hogy mit tehetnék...

Mindig kedves voltam velük nem adtam okot erre a viselkedésre.

2015. aug. 11. 10:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
84%

A nagy elmult 18 ha nem tud a te szabalyaid szerint elni siman megiogernem neki hogy utcara teszem

Egy 12 eves pedig nem hulye erti a szabalyokat magyarazd el neki.

kitartas

2015. aug. 11. 11:43
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha lesz a gyerekelhelyezés miatt pszichológiai vizsgálat, akkor mond el őszintén így ahogy leírtad, h mi a helyzet.

Lehet tényleg jobb helyük lenne az anyjuknál, ha a férjed nem foglalkozik velük, rád meg nem hallgatnak.

2015. aug. 11. 12:25
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha a férjed így áll hozzá, hogy nem a te gyerekeid, akkor te meg ne moss, ne főzz rájuk, ne pakolj utánuk, ne csinálj meg nekik semmit és ezt hangoztasd is.
2015. aug. 11. 12:46
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan azt csináld, amit a 12:46-os írd. Nem a te gyerekeid, semmibe vesznek, miért kellene neked mégis az anyjukként viselkedni és főzni, mosni rájuk? Tiszta ruha kell, kaja? Majd vagy csinálnak maguknak, vagy van apjuk, aki megcsinálja nekik. Ezt pedig a kedves férjeddel is közölhetnéd: ha ragaszkodik ahhoz, hogy nálatok éljenek, de téged nem kell elfogadniuk, akkor foglalkozzon velük ő! Mondjuk azok után, hogy mit mondott neked, meg leolt a gyerekek előtt, hogy nem a tieid, én már régen nem foglalkoznék azokkal a gyerekekkel. Mi az, hogy csak egy anya kötelességeit kapod meg, mint teljesítendő feladatot, de a jogait nem?
2015. aug. 11. 14:18
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Fantasztikus felállás:-( Szóval apuka (leginkább exnej iránti truccból) harcol a gyerekekért, akikre egyébként tesz magasról. A kölyköket senki sem neveli, mert anya nincs ott, apa nem foglalkozik velük, te meg nem teheted, mert akkor apa leolt. Miért csodálkozol, hogy olyanok, amilyenek? Szeretetet nem kapnak senkitől, nevelést még kevésbé, csak egy szüleik között tartó játszma kellékei, ennek megfelelően ők is játszmáznak, és te vagy az, aki mellett nem áll ott senki, büntetlenül megtehetik. Nem tudom, az anyjuk milyen, de az apjukat kamaszkorában jobb lett volna ivartalanítani.

Te nyilván családban szeretnéd felnevelni a kisgyerekedet, ez az állapot viszont tarthatatlan. Két gyerek már rámegy a férjed hülyeségére, egy harmadiknak már nem kéne, márpedig ilyen légkörben előbb-utóbb ő is kezelhetetlen lesz. Ha ennyire tojnak a fejedre apuval az élen, neked se kell azzal foglalkozni, hogy zajlik a per. Igenis büntesd meg őket, ha megérdemlik, azonnal és keményen állítsd le őket, ha szemétkednek akár szóval, akár tettekkel, nyugodtan szüntesd be a mosást-főzést-pakolászást, férjeddel pedig közöld, hogy ez mindaddig így lesz, amíg a gyerekeit meg nem tanítja a tisztességes magatartásra. Nem tudom, milyenek a tulajdonviszonyok a lakást illetően, akár el is költözhetnek, ha a tiéd, ha nem, legfeljebb - legvégső esetben - elköltözöl. A ti gyereketeket aligha tudja elperelni, pláne ezek után. Remélem, van egy kis tartalékod, ha nincs, kezdj el gyűjtögetni, ilyen pasival - hacsak észhez nem tér - nem hiszem, hogy hosszú távon együtt tudtok maradni, ha fontos neked a saját gyereked és az ép idegrendszered.

2015. aug. 11. 14:44
 16/18 anonim ***** válasza:

" Ha úgy adódik, még egy pofont is lekeverhetsz neki. A nevelésben mindig szigorúnak, határozottnak, és következetesnek kell lenni. Meg kell tanulniuk azt, hogy tiszteletet mutassanak feléd."

Mielott megfogadnad ezeket az ostoba tanacsokat, gondolkodj inkabb.

Legy veluk kovetkezetes, legyen a cselekedeteiknek kovetkezmenye, de ne az hogy nekiallsz verekedni (egy 12 eves gyerekkel szemben ez amugy is keteselyes, plane egy 19 evessel, es amugy is buncselekmeny). De eloszor is a ferjeddel kell ezt az egeszet rendberakni, ha o nem all melled, jartathatod a szadat egesz nap.

2015. aug. 11. 14:59
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Itt az alapveto gond a ferjed es a te kapcsolatod. A gyerekek viselkedese ennek a reflexioja. A ferjed teged gyakorlatilag semmibe nez, nem tart egyenrangunak, es ez a gyerekeknek abszolut lejon, ezert is mernek veled igy banni.

Ebbol kovetkezoen sincs ertelme annak hogy te a gyerekeket akard megnevelni.

2015. aug. 11. 15:06
 18/18 anonim ***** válasza:

Ha atgondold a helyzetet, sokkal tobb dolog van, amit tehetsz. Drasztikusabbak is mondjuk...

Kie a lakas? Ha a tied, nyilvanvalo, hogy kirakhatod a nagyobbik gyereket. Ha hagyod, hogy a sajat hazadban dirigaljanak neked, az extra megalazo. Ha kozos a lakas, akkor nem tudom, milyen jogi lepeseket tehetsz a felnott fiu miatt, ennek utana kell nezni. Viszont ha van rokon, aki szeret es befogad, (szulo, testver, nagyneni, vagy valami rokon elhagyatott haza), akkor kulon koltozhetsz a kicsivel es kerhetsz lakbert a sajat lakreszedre. Ha alberlet, akkor legfeljebb kikoltozni tudsz.

A helyedben mondjuk igy nem maradnek hazas. Apuka teljesen erdektelennek tunik, nekem nagyon furcsa, hogy megis valoszinuleg szerelembol hazasodtatok es csinaltatok gyereket. Neki nem is nagyon van mas valasztasa, mint hazasnak lenni, mivel ha egyedul van, mit csinal, ha a gyerekek minden nap szetszedik a lakast?

Az sem ment meg, ha elveszititek a pert. A gyerekek ugyis ott lesznek minden masodik hetvegen, meg talan honapokat a nyari szunet alatt. Ugyanugy unatkozni fognak, es ugyanugy gonoszkodni. Legalabb a kislanyod eletet megkeseritik olyankor.

Ha esetleg elvalsz, remelem, te nyered meg a sajat elhelyezesi pereteket. Es figyelj oda, hogy a kislany a feltestvereivel ellentetes idopontban latogassa apukat...

2015. aug. 11. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!