Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy reagálnátok szülőként...

Hogy reagálnátok szülőként arra ha gyereketek ilyen helyzetben nem hozna nektek virágot? Túlreagáltam?

Figyelt kérdés

Szóval a kislányom 12 éves és nemrég anyák napján a városi szokásos vasárnapi összejövetel végén (ez nálunk minden vasárnap van) volt egy rövid köszöntés aminek a végén a gyerekek kimehettek előre és hozhattak onnan az anyukájuknak virágot. Igazából nem tudtuk hogy lesz egy ilyen köszöntés, teljesen váratlanul ért minket. A lányom viszont nem ment ki virágért. Amikor hazamentünk és megálltunk a ház előtt a kocsival én elsírtam magam és mondtam a lányomnak, hogy kimehetett volna, hogy minden gyerek megpuszilgatta az anyukáját én meg ott ültem megszégyenülten. Ezután pedig elmondtam neki, hogy bánt, hogy ő nem készül úgy az én ünnepeimre mint én az övéire.

Azt mondta egyébként azért nem ment ki, mert hogy csak kisgyerekek mentek inkább. Egyébként szerintem valószínű hogy azért nem ment ki mert nem akart ott mindenki előtt végigmenni, elég félénk kislány.

Titeket is bántana ez vagy mit szólnátok?

2022. máj. 29. 15:14
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
96%

"Viszont őszintén érdekelne, hogy az ide írogatók hogyan oldották volna meg, mit mondtak volna a gyereknek?"

Itt nem a virág a lényeg, hanem hogy ennyire félénk a gyerek.

Mindenesetre a legrosszabb dolog, amit tenni lehet, az a sírás és a gyerek fejéhez vágás, hogy bezzeg én mennyi mindent megtettem érte.

Ezzel csak traumatizálni lehet a gyereket egy életre.

AMúgy ha nem hozott, akkor nem hozott. A gyerek példából tanul. ELmentünk volna (egyébként is) közösen felköszönteni a nagymamát.

Mellesleg az, hogy a gyerkeknek az lett mondva, hogy megszégyenítette a szülőt, el is árulja, miért ennyire félénk a gyerek. AZ anyja is az, azzal foglalkozik, ki mit gondol. A gyerek csak átvette. A kérdezőnek nem ártana egy pszichológus.

2022. máj. 29. 16:03
 22/37 anonim ***** válasza:
97%
Szegény kiscsaj, most arra van idomítva, hogy anyuka kénye-kedvét lesse, később meg elvárás lesz, hogy állja meg a helyét a világban. Miközben máshoz sem ért, mint megfelelni másoknak mert ha nem, jön a hiszti valamilyen formája. Én nagyon bízom benn, hogy ez a "nevelés" valójában már rég megszűnt.
2022. máj. 29. 16:04
 23/37 Flagstaff ***** válasza:
16%
Te is ember vagy, kérdező, ha neked ez rosszul esett, akkor rosszul esett, jogod van hozzá. Tény, hogy reagálhattál volna jobban is, de szerintem nincs veszve semmi! Térj vissza rá higgadtan, mond meg a lányodnak, hogy tudod, hogy túlreagáltad (tényleg túlreagáltad, ennek is lehet millió oka és egyik sem tartozik ránk), de neked fontos az is, hogy mások előtt kimutassa a szeretetét, és szeretnéd, ha máskor, hasonló helyzetben gondolna erre. Ne várd, hogy gondolatot olvasson, nem fog, és te se próbálkozz ilyesmivel, mert rosszul sülhet el, inkább beszélgessetek okosan, higgadtan.
2022. máj. 29. 16:13
 24/37 anonim ***** válasza:
94%

Mi az, h "neked fontos h mások előtt kimutassa a szeretetét." az meg van, h ez ilyen elvárás??? Elvárás, és megmondom, h viselkedjen a gyerek, és ebbe egyáltakán nincsen semmi féle, feltétel nelkuki szeret. Az érzéseinket hagyj ne befolyásolja mar senkj. Hiaba anya az anya. Hagyjuk mar. A kiscsaj ilyen es kesz. Félénk. El kellene fogadni.

A kérdező anyuka meg lereagalhatta volna úgy, hogyha ennyire zavarta, hogy "megszégyenült", hogy őt mar felköszöntötte a gyerek otthon.

Egyebkent meg ez érzelmi zsarolas. Nehogy már a szülő azt is megmondja a gyerek mit érezzen felé. Minden érzelemnek oka van... Az én anyam is ilyen, h allandoan a hisztijevek akar manipulalni, meg neki milyen rosszul esik ha nem osztom meg a versenyeimen elért sikereimet, mert ö örülne velem. Aha... Csak közbe ott tesz keresztbe ahol tud. Éheztet stb. Minden en oldok meg magamnak, anyagilag is, es ennek ellenére érek ek sikereket. Es ne döntöm el kivel osztom meg, es nem ö fogja eldonteni az allando sirasaval...hat eleg hasonló a szitu. Szegeny lanyba mar most oriasi traumakat okozol.

2022. máj. 29. 16:30
 25/37 anonim ***** válasza:
88%
Én már ezt az óvodai anyáknapjásdit sem tudom hova tenni. Egy ilyenidős gyerek sokszor fel sem fogja hogy mit szavaltatnak vele. Csak visszamondja a szájába rágott szavakat. Ha már noszogatni kell valakit, meg betanítani hogy mit mondjon, akkor az már nem szívből jön. Az nekem bizarr hogy az ilyen ünnepségeken az anyák legnagyobb szórakozása, hogy az óvónők szavait/gondolatait hallgatják az itt kb. bio diktafonként funkcionáló gyerekük szájából, és közben örülnek maguknak, hogy milyen szuper anyák, mert hogy a gyerekük ilyeneket mond. Egy sima virágosztással le lehetne zavarni ezt, sokkal többet ér mint a kényszerített magolósdi.
2022. máj. 29. 16:35
 26/37 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy esne rosszul! Pláne, ha tudod az okot (amit leírtál), akkor inkább azon kellene dolgozni, hogy ezen segíts, mert ha nem mer végigmenni mások előtt, sok baja lesz még az életben.

Ennek semmi köze egy virághoz, jézusom... Hogyhogy nem inkább az ilyen szintű szorongása miatt aggódsz?

2022. máj. 29. 16:36
 27/37 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként meg: hogy jött pont ma ez a kérdés? Anyák napja már majdnem egy hónapja volt. Ma gyereknap van...
2022. máj. 29. 16:39
 28/37 anonim ***** válasza:
100%
Ronda dolog volt, hogy így nekitámadtál, ráadásul ilyen infantilis hülyeséggel. Szégyelld magad.
2022. máj. 29. 16:58
 29/37 anonim ***** válasza:
100%

"bánt, hogy ő nem készül úgy az én ünnepeimre mint én az övéire"

Kérdező, te az ANYJA vagy, ő meg a 12 éves LÁNYOD. Ilyesmit a férjedtől várj el, vagy egy másik felnőttől. A gyerekedet ne nyomaszd ilyenekkel.

2022. máj. 29. 17:01
 30/37 anonim ***** válasza:
90%
27, közvetlenül előtte volt egy kérdés, de elég meseszerű, törölve is lett. Az meg arról szólt, hogy nincs se gyereknap, se karácsony, csak anyut ünneplik.
2022. máj. 29. 17:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!