Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy reagálnátok szülőként...

Hogy reagálnátok szülőként arra ha gyereketek ilyen helyzetben nem hozna nektek virágot? Túlreagáltam?

Figyelt kérdés

Szóval a kislányom 12 éves és nemrég anyák napján a városi szokásos vasárnapi összejövetel végén (ez nálunk minden vasárnap van) volt egy rövid köszöntés aminek a végén a gyerekek kimehettek előre és hozhattak onnan az anyukájuknak virágot. Igazából nem tudtuk hogy lesz egy ilyen köszöntés, teljesen váratlanul ért minket. A lányom viszont nem ment ki virágért. Amikor hazamentünk és megálltunk a ház előtt a kocsival én elsírtam magam és mondtam a lányomnak, hogy kimehetett volna, hogy minden gyerek megpuszilgatta az anyukáját én meg ott ültem megszégyenülten. Ezután pedig elmondtam neki, hogy bánt, hogy ő nem készül úgy az én ünnepeimre mint én az övéire.

Azt mondta egyébként azért nem ment ki, mert hogy csak kisgyerekek mentek inkább. Egyébként szerintem valószínű hogy azért nem ment ki mert nem akart ott mindenki előtt végigmenni, elég félénk kislány.

Titeket is bántana ez vagy mit szólnátok?

2022. máj. 29. 15:14
1 2 3 4
 11/37 anonim válasza:
5%

Az én véleményem szerint egy picit túlreagáltad. Viszont őszintén érdekelne, hogy az ide írogatók hogyan oldották volna meg, mit mondtak volna a gyereknek?

Valószínűleg nekem is rosszul esett volna, és szerettem volna megbeszélni vele. Hogyan nem bántom a lelkét?

2022. máj. 29. 15:38
 12/37 anonim ***** válasza:
97%

Ezért le leszel pontozva, de szerintem a 13 éves gyerek rendszerint még apuka hatására köszönti fel reggel anyát.

Oké ez most más szitu volt, de ennek fényében sertődj meg a gyerekre.

2022. máj. 29. 15:39
 13/37 anonim ***** válasza:
99%
11, ha nálad ez lenne, akkor tudnád, hogy egy 12 éves kamasz nem egy 3 éves kisovis aki fut-szalad, mert anyucinak lehet hozni virágot. És mindenkinek(!) látnia kell, hogy az én anyucikám a világon a legjobb, összetöröm magam, hogy ezt bizonyíthassam. :) Gagyi az egész kérdésfelvetés.
2022. máj. 29. 15:41
 14/37 anonim ***** válasza:
95%
Valószínűleg azért nem kaptál virágot, mert egy manipulatív, érzelmileg sekélyes ember vagy, aki sokkal jobban szereti saját magát, mint a saját gyerekét. De ne aggódj, legalább a gyerek biztos nem fog zargatni felnőtt korában már, és minél messzebb fog költözni tőled. Ha okos, akkor majd egy pszichológus segítségével magában is helyreteszi, hogy nem ő maga volt a hibás, amiért az anyja nem szerette.
2022. máj. 29. 15:45
 15/37 anonim ***** válasza:
96%
Anyuka, aztán az a 12 éves "kislány" vajon mitől lett "elég félénk"?
2022. máj. 29. 15:49
 16/37 anonim ***** válasza:
100%
Ez alapján iszonyatos ember és anya vagy. Főleg, hogy tudod, hogy félénk, de még lelkiismeret furdalást is okozol neki a szánalmas hisztiddel. Egyébként is hülye ünnep az anyák napja.
2022. máj. 29. 15:57
 17/37 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező pár év múlva: Szülők! A lányom egy idegroncs, aki képtelen bármit is csinálni egyedül. Ti mit tennétek?

Gondolom nem ő volt az egyetlen gyerek, aki nem ment ki. Sőt, sejtem, hogy a felét a szülő noszogatta, hogy hozzá má anyádnak egy virágot. Oké, rosszul esett, de ilyen miatt nem kellene elbőgni magad.

2022. máj. 29. 15:57
 18/37 anonim ***** válasza:
95%
#11 Én maximum játékosan kérdeztem volna meg, hogy "És én miért nem kaptam virágot? :) " - De nem sértődtem volna meg, és főleg nem bőgtem volna a gyereknek, amiért nekem nem hozott.
2022. máj. 29. 15:59
 19/37 anonim ***** válasza:
95%
Ha lenne gyerekem, kiskorában elmondanám neki, hogy engem nem érdekelnek az ilyen kirakat ünnepek. Ha épp han valami kedves ötlete, akkor örülök neki, de ha nincs, nem is kell felköszönteni. Volt hogy sütöttem éjszaka meglepi sütit, mikor külföldön laktam, küldtem haza lapot meg csokit, de van hogy semmit nem csinálok, csak boldog anyák napját, anyukám nem balhézik ezért szerencsére.
2022. máj. 29. 16:00
 20/37 anonim ***** válasza:
100%
Mindez egy "csakanyámatünnepeljükállandóan" kérdés után közvetlenül.
2022. máj. 29. 16:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!