Anyám szerint kutattam a táskájában, most ki van akadva. Miért kell ezt így túlreagálni?18
Szóval tegnap amikor anyu hazaért, apu még nem volt itthon. Ilyenkor ugyan úgy elmegyek délután mamámhoz, mint mindig. Anyu a boltba megy ekkor. Mivel nincs itthon senki nyilván zárjuk az ajtót. Anyunak és nekem is van külön kulcsunk, de nekem a nagymamámhoz nincs kulcsom, így mindig kulcscsomót cserélünk. Mert ha nem lenne kulcsom mamámhoz, akkor nem tudnék bemenni, ugyanis ő délutáni csengetésre nem nyit kaput, mivel csengetni csak a kéregetők és a hittérítők szoktak hozzá, akit meg beengedne azoknak vagy van kulcsa, vagy szól előre. Viszont én egy nap kivételével mindig megyek, valamikor három és négy között. Persze, megoldás lenne, ha nyitva hagyná, de egyedül él, idén lesz nyolcvan éves, így nem szívesen hagyja úgy a bejáratot érthető, a mobiljához meg annyira nem ért még, szóval ha felhívnám, hogy ottvagyok, lehet nem venné észre. Szóval megoldásnak maradt az anyukám kulcscsomóján lévő kulcs.
Tegnap ismét úgy adódott, hogy kulcsot cseréltem anyuval, mert apu még nem volt otthon. Viszont én ma vettem észre, hogy én visszaadtam anyának a kulcsot, de ő nem adta vissza az enyémet, én meg egyedül vagyok itthon. Eszembe jutott, hogy biztosan abba a táskájába a hagyhatta, amivel a boltba szokott menni. Belenéztem, ott volt, kivettem, megcsináltam az udvaron a szokásos dolgokat, kb ennyire kellett a bejárati ajtó kulcsa. Anyunak említettem, hogy hát elfelejtette visszaadni, de megoldottam. Na ő ezen két okból akadt ki. Egyrészt, hogy tuti arra kellett a kulcs, hogy az engedélye nélkül eljárkáljak, amíg nincs otthon. Mondjuk nem tudom hova a bánatba mennék, ha órám van, plusz a barátaim nem helyiek, és helyben nincs semmi érdekes, pláne mostanában... Másrészt a kiakadása fő oka az volt, hogy ezt tuti azért csináltam, mert kutakodni akarok utána, vagy meg akarom lopni. Namármost, egy tök üres táskáról beszélünk, amibe pár ezeréves fakó blokk plusz, meg a kulcsom volt csak. Plusz amúgy én még soha nem loptam tőle, ellenben vele, aki ezt fordítva nem mondhatja el magáról...
Szerinte meg kellett volna várnom, amíg hazaér, ami elég abszurd szerintem, mivel valakinek meg kell etetni napközben az állatokat, be kell hozni a kiürített kukát az utcáról, arról meg ne is beszéljünk, hogy mi van ha valami baj lesz...
Szerintetek jogos a kiakadása? 18
Énnekem azon akadt meg a szemem, hogy:
"tuti arra kellett a kulcs, hogy az engedélye nélkül eljárkáljak" Minek kellene egy 18 évesnek engedély arra, hogy lemenjen boltba, vagy a barátaival találkozzon?
1.Masoltassatok kulcsokat
2. Anyaddal gondok vannak, ha mar most ilyen kiakadasai vannak, akkor ez kesobb romolhat. Mond el neki, hogy te csak jot akartal, es nem fog tobbet elofordulni es a jovoben(ha barmi van befogod a szad is).
3.Vagy pedig kiallsz magadert. Es kikered magadnak, hogy ugyan miert gondol rolad ilyen rosszakat.
Azért nem adta vissza a kulcsot hogy "akkor majd kulcs nélkül nem mész sehova"?
Lenyugszik majd biztos, ha gondolod, másoltasd le a kulcsot.
Mondjuk lehetne záratcserélni a mamánál, és mindenkinek adni egy normális kulcsot.
Komolyan mondom 18 évesen.... Nektek a lakáshoz nincs pótkulcs?
Illetve 18 évesen, felnőtt emberként miért is kéne az ő engedélye, hogy akárhova is elmenj?
Az a baj nem tudom lemásoltatni a kulcsot, akartam, de azt mondták nem lehet. Plusz a digitális oktatás előtt heti 2-szer mentem, csak most megyek mindig. Az odaszólok előre meg nem megy fixen, mert nem pontos időre megyek, mamám meg elég aktív, nagy az udvar, ha a hátsókertben csinál valamit, vagy a tyúkokkal van, akkor nem veszi észre, hogy megérkeztem. Ugyan ott vagyok ezzel.
Nem hiszem, hogy a kulcs vissza nem adásával az volt a szándék, hogy ne menjek el. Akkor magával vitte volna.
Ne haragudj, de akkor mi a kérdés, ha nincs jó megoldás?
Csak szavazzunk és kész?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!